Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Νότα αισιοδοξίας οι 15 Έλληνες αθλητές για Τόρουν

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, με την πανδημία με τον Covid-19 να έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλα τα επίπεδα, στον στίβο οι Έλληνες πρωταθλητές έχουν μπροστά τους να κοιτούν με αισιοδοξία πως το 2021 θα επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.

Του Τόλη Λελεκίδη

Σε αυτά τα πλαίσια έχουν να «κυνηγούν» μια μεγάλη διοργάνωση στον κλειστό, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Τόρουν.

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε σήμερα τα όρια και τις προϋποθέσεις με σημαντικό στοιχείο πως αφουγκράστηκε τη δύσκολη εποχή και διατήρησε τα όρια ίδια με αυτά που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Έτσι, σύμφωνα με αυτά και τις προϋποθέσεις, οι αθλητές και αθλήτριες που τα έχουν  πιάσει είναι 15, με τον αριθμό να ανεβαίνει σίγουρα, αφού και ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας κάνοντας την αριθμητική δήλωσε, έδωσε 23 αθλητές και αθλήτριες.

Με δεδομένο λοιπόν, πως οι αθλητές έχουν μπροστά τους την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος- που σημειωτέων η ΕΑΑ το διατηρεί κανονικά στο καλεντάρι αγώνων της, όπως και η World Athletics με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στη Ναντσίνγκ-, γίνεται ακόμη πιο αναγκαίο να δίνετε η δυνατότητα στους Έλληνες αθλητές να έχουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να προετοιμαστούν καλύτερα για τις διοργανώσεις.

Γίνεται επιτακτική μάλιστα, η ανάγκη, από τη στιγμή που θα αντιμετωπίσουν αθλητές από άλλες χώρες της Ευρώπης που γυμνάζονται κανονικά. Το ίδιος ισχύει και στον υπόλοιπο κόσμο, ενόψει του Παγκοσμίου.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακοπεί η ροή προπονήσεών τους, όπως έγινε πριν από μία περίπου εβδομάδα, όταν άργησαν να πάνε οι λίστες που να επιτρέπεται η είσοδος στους αθλητές της προολυμπιακής ομάδας.

Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με άλλους αθλητές που «κυνηγούν» τις διοργανώσεις της νέας χρονιάς. Μη ξεχνάμε πως υπάρχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κ23 στο Μπέργκεν, Κ20 στο Ταλίν και Κ18 στο Ριέτι, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι, αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων με την α’ κατηγορία που αγωνίζεται η Εθνική ομάδα στο Κλουζ Ναπόκα με στόχο να επιστρέψει στην Σούπερ Λιγκ.

Μια ψυχολογική ένεση λοιπόν, για τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό και για τους Έλληνες αθλητές να προετοιμάζονται απρόσκοπτα προσπαθώντας με υγεία και ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα να νικήσουν τον κορωνοϊό.

Μη ξεχνάμε πως μέσα στο 2020 ο ΣΕΓΑΣ διοργάνωσε αγώνες, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς να υπάρξει ούτε ένα κρούσμα.

Φωτογραφία: azsportsimages

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!