Νικητής του διαμαντιού ο Μίλτος Τεντόγλου στην Ζυρίχη

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο νέος κάτοχος του διαμαντιού στο μήκος των ανδρών για το 2022, καθώς ήταν ο νικητής στην Ζυρίχη στον τελικό του Diamond League με καλύτερο άλμα στα 8,42 μ.

Νικητής του διαμαντιού ο Μίλτος Τεντόγλου στην Ζυρίχη

Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος ήταν και πάλι ο κυρίαρχος του αγώνα και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής στίβου που κατακτάει το πολυπόθητο διαμάντι (4 διαμάντια έχει κατακτήσει η Κατερίνα Στεφανίδη -2016,2017,2018,2019- και 1 διαμάντι έχει κατακτήσει η Νικόλ Κυριακοπούλου -το 2015).

O Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα, στη δεύτερή του προσπάθεια σημείωσε 8,14 μ. (-0,7), ενώ στο τρίτο άλμα σημείωσε 7,96 μ. (+0,3). Στην τέταρτη του προσπάθεια πήδηξε στα 8,03 μ. (-0,1). Στην πέμπτη του προσπάθεια ο πρωταθλητής μας έδειξε πως πήγε στη Ζυρίχη για να κατακτήσει το διαμάντι και με ένα μεγάλο άλμα προσγειώθηκε στα 8,33 μ. (+0,3). Στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια “έγραψε” το νικητήριο άλμα του στα 8,42 μ. (0,0) και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με εμφατικό τρόπο και μεγάλη νίκη.

Στις υπόλοιπες θέσεις του αγωνίσματος δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Μαρκίς Ντέντι με 8,18 μ., τρίτος ήταν ο Κουβανός Μάικελ Μάσο με 8,05 μ., τέταρτος ήταν ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ με 8,01 μ., πέμπτος ήταν ο Ελβετός Σάιμον Ίχαμερ με 7,93 μ., και έκτος ήταν ο Ουρουγουανός Εμιλιάνο Λάσα με άλμα στα 7,64 μ.

“Ήταν μια πολύ καλή παρουσία για εμένα σήμερα εδώ, πέτυχα μια από τις καλύτερες επιδόσεις της καριέρας μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που τελειώνω με αυτόν τον τρόπο τη σεζόν. Το πλάνο μου για τον αγώνα ήταν να κάνω τρία άλματα και να τελειώσω. Τα δύο τελευταία μου άλματα ήταν πολύ μεγάλα και είμαι ευχαριστημένος με αυτό. Η χρονιά ήταν καλή. Έκανα φανταστικό κλειστό, καλό ανοιχτό, όχι όσο καλό θα ήθελα. Σήμερα κατέκτησα το πρώτο μου διαμάντι και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το συνδύασα με μια σπουδαία επίδοση”, είπε ο σπουδαίος αθλητής με το τέλος του αγώνα.

Δείτε Επίσης

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ!

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.