Μνημόνιο Συνεργασίας της ΕΠΑΘΛΑ με τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας και του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, υπέγραψαν στο Υφυπουργείο Αθλητισμού ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς με τον Πρόεδρο του ΣΕΠ και χρυσό Παραολυμπιονίκη στο άθλημα Μπότσια Γρηγόρη Πολυχρονίδη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Γιάννη Κωστάκη.

Μνημόνιο Συνεργασίας της ΕΠΑΘΛΑ με τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών

Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η ανάπτυξη κοινών δράσεων για την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, καθώς «οι αθλητές αποτελούν τους βασικούς συμπαίκτες μας σε αυτόν τον αγώνα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μαυρωτάς.

Η υπογραφή μνημονίων συνεργασίας (έχουν ήδη προηγηθεί μνημόνια συνεργασίας με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Πανελλήνιους Συνδέσμους Αθλητών (Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Πόλο, Χάντμπολ), αλλά και του «Ζήσε Αθλητικά»), στοχεύει μεταξύ άλλων:

  •  στη δραστηριοποίηση των αθλητών σε δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης τις οποίες εκπονεί και εφαρμόζει η Ε.Π.ΑΘΛ.Α.
  • στην ενθάρρυνση των αθλητών να αναφέρουν περιστατικά χειραγώγησης στον χώρο του αθλήματός τους μέσω των Μηχανισμών Υποβολής Αναφορών.
  • στη συμμετοχή του Συλλόγου σε μελέτες σχετικά με θέματα χειραγώγησης αθλητικών αγώνων.

Τέλος ο κ. Μαυρωτάς ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΣΕΠ για τα εγκωμιαστικά σχόλια που έχει λάβει η Πλατφόρμα από το εξωτερικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. με σταθερά και συστηματικά βήματα προχωράει, αποτελώντας παράδειγμα και σε διεθνές επίπεδο» και επανέλαβε ότι «ο ενημερωμένος αθλητής είναι και ο λιγότερο ευάλωτος».

Δείτε Επίσης

Πάνω από 60 κορυφαίοι ομιλητές στο Front Runners in Sports Management 5.0 στις 7-9 Δεκεμβρίου

Πάνω από 60 κορυφαίοι ομιλητές στο Front Runners in Sports Management 5.0 στις 7-9 Δεκεμβρίου

Το μεγαλύτερο συνέδριο για το αθλητικό management και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, το “Front Runners in Sports Management 5.0” επιστρέφει πιο πλούσιο από ποτέ με πάνω από 60 σπουδαίους ομιλητές και άκρως ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες που αφορούν στον Αθλητικό Τουρισμό, τη Βιωσιμότητα, τον Αθλητισμό και την Αθλητική Βιομηχανία.