Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Μνημόνιο Συνεργασίας της ΕΠΑΘΛΑ με τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας και του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, υπέγραψαν στο Υφυπουργείο Αθλητισμού ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς με τον Πρόεδρο του ΣΕΠ και χρυσό Παραολυμπιονίκη στο άθλημα Μπότσια Γρηγόρη Πολυχρονίδη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Γιάννη Κωστάκη.

Μνημόνιο Συνεργασίας της ΕΠΑΘΛΑ με τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών

Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η ανάπτυξη κοινών δράσεων για την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, καθώς «οι αθλητές αποτελούν τους βασικούς συμπαίκτες μας σε αυτόν τον αγώνα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μαυρωτάς.

Η υπογραφή μνημονίων συνεργασίας (έχουν ήδη προηγηθεί μνημόνια συνεργασίας με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τους Πανελλήνιους Συνδέσμους Αθλητών (Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Πόλο, Χάντμπολ), αλλά και του «Ζήσε Αθλητικά»), στοχεύει μεταξύ άλλων:

  •  στη δραστηριοποίηση των αθλητών σε δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης τις οποίες εκπονεί και εφαρμόζει η Ε.Π.ΑΘΛ.Α.
  • στην ενθάρρυνση των αθλητών να αναφέρουν περιστατικά χειραγώγησης στον χώρο του αθλήματός τους μέσω των Μηχανισμών Υποβολής Αναφορών.
  • στη συμμετοχή του Συλλόγου σε μελέτες σχετικά με θέματα χειραγώγησης αθλητικών αγώνων.

Τέλος ο κ. Μαυρωτάς ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΣΕΠ για τα εγκωμιαστικά σχόλια που έχει λάβει η Πλατφόρμα από το εξωτερικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής: «η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. με σταθερά και συστηματικά βήματα προχωράει, αποτελώντας παράδειγμα και σε διεθνές επίπεδο» και επανέλαβε ότι «ο ενημερωμένος αθλητής είναι και ο λιγότερο ευάλωτος».

Δείτε Επίσης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο Μαραθώνιος Κρήτης

Με ρεκόρ εγγραφών τους 2.800 δρομείς και ρεκόρ τερματισάντων στον Μαραθώνιο δρόμο  από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε ο 8ος μαραθώνιος Κρήτης ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη. Με πάνω από 300 εθελοντές και 50 μοτοσυκλέτες των Λεσχών Varadero  και Κλασσικής  και παραπάνω από 200 μέλη της Τροχαίας […]