Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Μίλτος Τεντόγλου: “Στη Γλασκόβη μικρός, στο Τορούν πονεμένος, εδώ πρωινός”

Η δημοφιλία του Μίλτου Τεντόγλου έχει ξεπεράσει από καιρό τα ελληνικά σύνορα.

Μίλτος Τεντόγλου: “Στη Γλασκόβη μικρός, στο Τορούν πονεμένος, εδώ πρωινός”

Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο και κάτοχος οχτώ σπουδαίων μεταλλίων χρειάστηκε να σταματήσει σε αρκετά ξένα δίκτυα πριν φτάσει στους Έλληνες δημοσιογράφους στη μεικτή ζώνη. Παρά την κούραση και το πρωινό ξύπνημα ήταν πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση και να μιλήσει για τωρινούς και μελλοντικούς στόχους.

“Ο αγώνας μου σήμερα πήγε καλά. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας γιατί ήταν πρωί, αλλά προσπάθησα να κάνω το καλύτερο, είχε τα άλματα στα 8,30 μ., 8,29 μ. κι ένα καλό άκυρο και είμαι ευχαριστημένος. Μας κούρασε σίγουρα και το γεγονός ότι αγώνας εξελισσόταν πολύ γρήγορα. Αυτό ήταν κάτι που σχολιάσαμε και με τον Μόντλερ την ώρα του τελικού”, είπε αρχικά ο πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Τεντόγλου έχει κατακτήσει τρία μετάλλια στη διοργάνωση σε τρεις διαφορετικές φάσεις τις αθλητικής του καριέρας. Το πρώτο μάλιστα το 2019 ήρθε μόλις στα 21 του χρόνο. Τι σχολίαζε ο αθλητής για την καθεμία από τις νίκες του;

“Στη Γλασκόβη ήμουν μικρός και ενθουσιασμένος και ήρθε ένα μη αναμενόμενο 8,38 μ. που μου χάρισε το χρυσό μετάλλιο. Στο Τορούν ήμουν πονεμένος κι έπρεπε να κάνω μόλις ένα άλμα για να μπορέσω να κερδίσω. Έκανα το 8,35 μ. και νίκησα. Σήμερα ήταν ένας πρωινός διαφορετικός τελικός”.

Αναφορικά με το αν σκέφτεται τα δικά του ρεκόρ που πρέπει να καταρρίψει, είπε: “Σήμερα ήθελα να κάνω κάτι πολύ παραπάνω. Προσπαθούσα και δεν ήμουν ο εαυτός μου. Δεν είναι κάθε μέρα εύκολη να πηδάω καλά. Θα ήθελα να κάνω 8,40 μ., με τόσο θα ήμουν ευχαριστημένος. Προσπαθώ η δέκατη κορυφαία επίδοση μου να είναι 8,40 μ. και τώρα είναι 8,36 μέτρα. Θα ήταν 8,38 μ. αν δεν είχε ακυρωθεί το 8,40 μ. Κάτι τέτοιες σκέψεις κάνω”.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016 ως έφηβος, ένα χρόνο μετά “μάζεψε” εμπειρία στο Λονδίνο και από το 2018 ξεκίνησε να χτίζει την αθλητική του καριέρα κατακτώντας μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και παραμένοντας κορυφαίες σε όλους τους ευρωπαϊκούς τελικούς.

“Εχω μεγαλώσει έχω εμπειρία, είμαι πιο σίγουρος για τον εαυτό μου και μπορώ να διορθώνω πράγματα πιο εύκολα. Δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο για μένα από το 2018 κι έπειτα, όταν δηλαδή ξεκίνησαν οι μεγάλες διακρίσεις”.

Επόμενος στόχος του αθλητή είναι το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης εκεί όπου θα επιδιώξει να κατακτήσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του.

“Η Βουδαπέστη είναι ο στόχος μου. Θα προσπαθήσω να κερδίσω κι ελπίζω όλα να πάνε καλά και να είμαι υγιής. Τα παγκόσμια πρωταθλήματα πάντα είναι αυτά που κινούν το ενδιαφέρον και αποτελούν μεγάλο στόχο”.

Τον Τεντόγλου στη μεικτή ζώνη συνόδευε ο εθελοντής που έπρεπε να τον οδηγήσει στο χώρο διεξαγωγής του ελέγχου ντόπινγκ. Με μεγάλη υπομονή, αλλά και απέραντο θαυμασμό περίμενε τον αθλητή να τελειώσει τις υποχρεώσεις του. “Ημουν μαζί του και στο χρυσό του μετάλλιο στη Γλασκόβη, τον έχω συνοδεύσει και σε άλλους αγώνες. Τον θαυμάζω σαν αθλητή και δεν με ενοχλήσει καθόλου να τον περιμένω”, σχολίασε.

Δείτε Επίσης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο Μαραθώνιος Κρήτης

Με ρεκόρ εγγραφών τους 2.800 δρομείς και ρεκόρ τερματισάντων στον Μαραθώνιο δρόμο  από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε ο 8ος μαραθώνιος Κρήτης ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη. Με πάνω από 300 εθελοντές και 50 μοτοσυκλέτες των Λεσχών Varadero  και Κλασσικής  και παραπάνω από 200 μέλη της Τροχαίας […]