Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 2nd Paros Way – Πολυϊατρεία Αιγαίου!

Με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές κάθε ηλικίας, το διήμερο 17-18 Ιουνίου 2023, συμμετείχαν σε ένα από τα σημαντικότερα αθλητικό – τουριστικά γεγονότα της Ελλάδας.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 2nd Paros Way – Πολυϊατρεία Αιγαίου!

Οι συμμετέχοντες αθλητές και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έζησαν μοναδικές στιγμές και βίωσαν μια εξαιρετική και αξέχαστη αθλητική εμπειρία.

Αθλητές μικροί και μεγάλοι δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε διαφορετικές διαδρομές στο τρέξιμο, στην κολύμβηση και στοaquathlon, στις υπέροχες θαλάσσιες και στεριανές διαδρομές, που μόνο η Παριανή φύση προσφέρει.

Σύμμαχοί τους, ο καλός καιρός αλλά και οι τουρίστες που βρέθηκαν εκείνο το διήμερο στο νησί και τους χειροκροτούσαν  σε όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων.

Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο 17 Ιουνίου με κολύμβηση στον Ναυτικό Όμιλο της Πάρου. Σε έναν πανέμορφο και οργανωμένο χώρο το πρωί δόθηκε το έναυσμα για τους κολυμβητικούς αγώνες. Την εκκίνηση έδωσε ο δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος.

Το «παρών» στην διοργάνωση καθώς και στην διαδικασία των απονομών έδωσε και ο έπαρχος Πάρου – Αντιπάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς.

Το απόγευμα διεξήχθησαν οι αγώνες aquathlon με τις συμμετοχές να ξεπερνούν  κάθε προσδοκία…

Το βράδυ, αθλητές, συνοδοί και προσκεκλημένοι κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου της Πάρου όπου απόλαυσαν εκτός από το μοναδικό ηλιοβασίλεμα και  γεύσεις που προσέφερε το pasta party.

Νησιώτικο ρυθμό όπως αρμόζει στο ξακουστό νησί της Πάρου έδωσαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με τα παραδοσιακά συγκροτήματα αλλά και την μπάντα με τα νησιώτικα τραγούδια!

Την Κυριακή 18 Ιουνίου εκατοντάδες ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές συμμετείχαν στους αγώνες  δρόμου των 5 χλμ και των 21 χλμ.

Οι δρόμοι της Πάρου «πλημμύρησαν» από ένα πολύχρωμο ποτάμι αθλητών καθώς ο αγώνας του ημιμαραθωνίου είναι σχεδιασμένος ώστε να αναδεικνύει τις ομορφιές του Νησιού.

Συγκίνηση και ενθουσιασμός επικράτησε στην απονομή των επάθλων και των μεταλλίων, όπου διοργανωτές και αθλητές έδωσαν ραντεβού για του χρόνου στο 3nd Paros Way 

Τα προσωρινά αποτελέσματα των αγώνων έχουν αναρτηθεί στο: https://results.mysportevent.gr/results.php?id=20230043

Η έμπνευση και υλοποίηση του Paros Way – Πολυϊατρεία Αιγαίου ανήκει στην My Sportevent.

 Η διοργάνωση ήταν  υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ), του Δήμου Πάρου και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ.).

Για την επιτυχημένη διεξαγωγή και ολοκλήρωση μιας τέτοιας διοργάνωσης, απαιτείται  η συνδρομή πολλών. Η Οργανωτική Επιτροπή του Paros Way – Πολυϊατρεία Αιγαίου θέλει να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Τον ονομαστικό χορηγό της διοργάνωσης, τα Πολυϊατρεία Αιγαίου και ειδικότερα τηνιδρύτρια – ιδιοκτήτρια κα Φωτεινή Σαμαρά, που στήριξε την διοργάνωση πολύπλευρα. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας ανήκει ξεκάθαρα στα Πολυϊατρεία Αιγαίου και στηνκα Φωτεινή Σαμαρά.

Τον Δήμο Πάρου για την απαραίτητη έγκριση διεξαγωγής και την παροχή αιγίδας. Τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο, τον Γ.Γ. Δήμου Πάρου κ. Χρήστο Λεμονή, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Αθανάσιο Σάμιο, τον προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας και Πολιτισμού- Γραφείο Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Γιώργο  Ανδρεάδη και όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Πάρου που συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Τον Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) για την παροχή αιγίδας και υποστήριξη από την στιγμή της ανακοίνωσης της διοργάνωσης. Ας μην ξεχνάμε ότι το νησί της Πάρου συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως.

Ειδική μνεία στον Ναυτικό Όμιλο Πάρου (ΝΟΠ) και τον πρόεδρο του κ. Ηλία Κουντρομιχάλη, για την αμέριστη υποστήριξη σε υλικά και προσωπικό, καθώς και χρήση των εγκαταστάσεων του Ομίλου. Η παρουσία του Ναυτικού Ομίλου Πάρου (Ν.Ο.Π.) εγγυήθηκε την ασφαλή διεξαγωγή των κολυμβητικών διαδρομών.

Το Λιμεναρχείο Πάρου & το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου που στάθηκαν πραγματικά δίπλα στην διοργάνωση και συνετέλεσαν στην ασφαλή διεξαγωγή των αγωνισμάτων.

Την Β. Καυκάς Α.Ε. κορυφαία σε πωλήσεις ελληνική εταιρεία στον χώρο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτισμού, ειδών τεχνολογίας κτιρίων και λύσεων διαχείρισης ενέργειας.

Την SPORT 2000 την διεθνή αλυσίδα με την τεράστια συλλογή αθλητικών premium brands και το κατάστημα αθλητικών ειδών στην Πάρο SPORT 2000 Re:ACT , που συμμετείχε με δικό του περίπτερο στον χώρο της διοργάνωσης.

Το εστιατόριο «Ελαία» και το «Σουβλάκι του Πεπέ», δύο πολύ επιτυχημένες επιχειρήσεις στο χώρο της εστίασης της Πάρου, που στάθηκαν δίπλα στο μεγάλο αθλητικό-τουριστικό γεγονός του νησιού.

Την ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία Blue Star Ferries, η οποία παρείχε σε όλους τους συμμετέχοντες και τα οχήματά τους έκπτωση 40% στις μετακινήσεις με τα πλοία του στόλου της, από Πειραιά – Πάρο – Πειραιά.

Την ECO//SUN, Οικολογικό Υποστηρικτή Μετακινήσεων,που με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ecocar «οδήγησε» τους δρομείς της διοργάνωσης στους αγώνες των 5km & 21km

Την εταιρεία BELLA FRUTA, για τις υπέροχες μπανάνες  F.lli Orsero που παρείχεκαι τις δυο αγωνιστικές ημέρες και βοήθησε στην ενεργειακή αναπλήρωση των αθλητών.

Τον Φούρνο Ραγκούση για την παροχή του παραδοσιακού παριανού ζαχαρομπακλαβά, που απόλαυσαν όλοι οι συμμετέχοντες, αθλητές και  εθελοντές.

Την Emelia που προσέφερε σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν sticks μελάσας, που είναι ιδανικά για υψηλές επιδόσεις, σωματική και πνευματική ευεξία, φυσική τόνωση και ενέργεια.

Το ιταλικό εστιατόριο DANIELE για το μοναδικό Pasta Party που επιμελήθηκε και πρόσφερε το βράδυ του Σάββατου στον λόφο της Αγίας Άννας. Τα ζυμαρικά  παρασκευάστηκαν live μπροστά στους παρευρισκόμενους.

Το Κτήμα Ρούσσος πουεκτός από τα Παριανάκρασιά που προσέφερε στους πρώτους νικητές όλων των κατηγοριών, προσέφερε και την παραδοσιακή Σούμα, στους  παρευρισκόμενους του Pasta Party της διοργάνωσης. Η Σούμα Πάρου είναι το τοπικά παραγόμενο ρακί, και το πιο χαρακτηριστικό ποτό του νησιού.

Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πάρου για την παροχή των υπέροχων παραδοσιακών σκληρών τυριών που προσφέρθηκαν κατά την διάρκεια του Pasta Party και συνόδευσαν γευστικά τα ζυμαρικά.

Την Common Seas για τα επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη (πιάτα, ποτήρια, κ.λπ) που χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του Pasta Party. 

To «Τεχνηντάρι» Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, και την κα Κατερίνα Νίκα με τους χορευτές της ομάδας της που με τους παραδοσιακούς χορούς τους έδωσαν νησιώτικη πινελιά στο Pasta Party.

Την μελισσοκομική επιχείρηση ΕΚ ΠΑΚΤΙΑΣ  και την επιχείρηση  KEROS που εδρεύουν στην Πάρο και προσέφεραν σε νικητές των βάθρων παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Το Omilos Beach Restaurant για την υποστήριξη, τις διευκολύνσεις στον χώρο της παραλίας (Ομπρέλες – Ξαπλώστρες), στον χώρο των απονομών αλλά και την παραχώρηση ειδικών τιμών στην κατανάλωση για τους συμμετέχοντες αθλητές.

Την Sardis Rentals για την παροχή οχημάτων και μηχανών για τις  μετακινήσεις της διοργάνωσης.

Την VOYAGER  RENT A CAR & VAN για την παροχήτων επαγγελματικών φορτηγών, απαραίτητων για την μεταφορά του μεγάλου όγκου των υλικών της διοργάνωσης.

Τις εταιρίες που παρείχαν διάφορα δώρα που κληρώθηκαν κατά την διάρκεια της διοργάνωσης:

Τον Οργανισμό Science Technologies, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της εταιρείας Polar Ελλάδας & Κύπρου, για την παροχή ενός ρολογιού Polar Pacer.

Το κατάστημα  Γερμανός στην Πάρο που πρόσφερε ένα κινητό τηλέφωνο.

Την Mikrovouti που προσέφερε 6 υπέροχες οικολογικές πετσέτες θαλάσσης.

Το κατάστημα Sun + Glasses by Athanasoulis στην Παροικιά της Πάρου που πρόσφερε ένα εμβληματικό γυαλί ηλίου Oakley.

Τα καταστήματα: Σανδάλι, Unicum, Paros Nature, Μάγισσα και Δραγάτης

Η διοργάνωση έδωσε μεγάλο βάρος στην ασφάλεια και υγεία των συμμετεχόντων αθλητών. Για το λόγο αυτό ευχαριστεί για την συμβολή τους:

Τα Πολυϊατρεία Αιγαίου και την ιδρύτρια – ιδιοκτήτρια κα Φωτεινή Σαμαρά για την παρουσία της και την οργάνωση της Ιατρικής κάλυψης.

Την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παρ. Κυκλάδων) με έδρα την Νάουσα Πάρου, για την παρουσία μελών της ομάδας, αλλά και ασθενοφόρου. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ομάδας κ. Γιώργο Μπαρμπαρίγο για την παρουσία του στην διοργάνωση.

Την LIFEGUARD HELLAS για την ναυαγοσωστική κάλυψη με τετραμελή ομάδα, καθώς και τους επικεφαλής της ομάδας κ. Σπύρο Μητριτσάκη και κα Μάνια Μπίκωφ.

Το Ιατρικό Πάρου και τον ιδιοκτήτη του κ. Ιωάννη Τσιγώνια  (Γενικό Χειρουργό), για την παρουσία του και τις δυο αγωνιστικές ημέρες.

Το φυσικοθεραπευτήριο τουκ. Δημήτρη Σιφναίου και τον φυσικοθεραπευτή του κ. Θάνο Πατρίκη για την εθελοντική κάλυψη των φυσιοθεραπευτικών αναγκών των αθλητών και των αθλητριών που συμμετείχαν στους αγώνες.

Το ΕΚΑΒ Πάρου για την παρουσία ασθενοφόρου και πληρώματος.

Τους χορηγούς επικοινωνίας, που κατάφεραν να ταξιδέψουν την διοργάνωση:

COSMOTE TV, Real News & Real.gr, Sport24, bwin Σπορ FM, Παριανός Τύπος (psts.gr), TAXIDEVOUME MAZI, CYCLADES24, Syrospress.gr, Irun, Sportevent.gr, Trail Girl και την εφαρμογή Live Like Local, που προσφέρει στον ταξιδιώτη όλες τις πληροφορίες που αναζητά για τις διακοπές του στην Πάρο και την Αντίπαρο. 

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανώνυμους Εθελοντές, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους και την καρδιά τους για την διοργάνωση αλλά και στον Σύλλογο Γυναικών Πάρου Αριής για την παρουσία τους και την εθελοντική προσφορά τους. Χωρίς την στήριξη της τοπικής κοινωνίας της Πάρου, δεν θα ήταν δυνατή η υλοποίηση της διοργάνωσης.

Εκτός του αγωνιστικού σκέλους και του Pasta Party, η διοργάνωση ενέταξε και παράλληλες δράσεις και ειδικότερα μάθημα Yoga που επιμελήθηκε και υλοποίησε η κα Άννα Παπαναστασάτου. Τα μαθήματα Yoga πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο απόγευμα στην παραλία Λιβάδια της Παροικιάς και την Κυριακή με την δύση του Ηλίου (Sunset Yoga) στο ξενοδοχείο  Mythic Paros panoramic Oniro Studio.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2024 και το 3ο Paros Way στην μαγευτική Πάρο!!!

Δείτε Επίσης