Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο 6ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 6ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό» την Κυριακή (3/4) το πρωί που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.) και τον Κ.Ο. Χολαργού, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και τοπικών αθλητικών συλλόγων και εθελοντικών φορέων.

Η διοργάνωση διεξήχθη μια ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό (που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου) και ήταν αφιερωμένη στον αυτισμό και κυρίως στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

Σε ένα ηλιόλουστο πρωινό εκατοντάδες παιδιά και δρομείς έτρεξαν στους δρόμους του προαστείου συμμετέχοντας σε μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού γεμάτη χαμόγελα, καλή διάθεση και πολλές χαρούμενες στιγμές, ξεφεύγοντας από την ρουτίνα της καθημερινότητας

Η έναρξη της διοργάνωσης έγινε με τον παιδικό αγώνα με τα παιδιά να διανύουν την απόσταση των 1000μ και να τερματίζουν στο Δημαρχείο Παπάγου Χολαργού.

Σε μια πολύ όμορφη εικόνα μετά το τέλος του παιδικού αγώνα τα παιδιά άφησαν το στίγμα τους, σαν ένδειξη συμπαράστασης, την παλάμη τους, σε ένα μεγάλο μουσαμά με τα χρώματα του αυτισμού. 

Ακολούθησαν οι αγώνες ενηλίκων με τον Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο  να δίνει την εκκίνησηγια τους δρομείς των 10χλμ. Με λίγα λεπτά διαφορά ξεκίνησαν και οι δρομείς των 5χλμ με την εκκίνηση να δίνεται από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ, Μιχάλη Υφαντή.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πρώτος στη διαδρομή των 10χλμ τερμάτισε ο Δημήτρης Ροντόπουλος με χρόνο 35:58 με τους Σωτήρη Γιανέλλη (37:46) και Άγγελο Ζήση (38:04) να ακολουθούν.  

Στις γυναίκες πρώτη έκοψε την κορδέλα του τερματισμού η Ζωή Κοτζιά με χρόνο 42:45 με τη Ζωή Χαρούπη να τερματίζει 2η σε 43:23 και την Ελισάβετ Αμπατζή 3η με (44:50).

Στον αγώνα των 5χλμ δόθηκε μάχη για το χρυσό με νικητή τελικά των Χρήστο Φλόκα (17:01) και σε απόσταση αναπνοής τους Μιχάλη Ρούτση (17:08) και Φώτιο Ριγόπουλο (17:09).

Τέλος, στις γυναίκες στα 5χλμ χρυσή νικήτρια αναδείχτηκε η Αγγελική Τζώτζου με 19:58, δεύτερη η Μίνα Μπλάνα με 22:06 και στην τρίτη θέση τερμάτισε η Στεφανία Σαχίνογλου με 23:43.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα θα τα βρείτε στο: https://www.myrace.gr/event/3503/results.html

Φωτογραφίες της διοργάνωσης θα βρείτε εδώ: https://www.foto-trexoume.gr/6osagonaspapagoucholargou2022

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Το προσωπικό του Δήμου και τους δεκάδες εθελοντές, για την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή του αγώνα, την Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη της διοργάνωσης, τον ΚΟ Χολαργού που ως συνδιοργανωτής συνέβαλε τα μέγιστα με τεχνογνωσία, προσωπικό και εθελοντές, τους αθλητικούς Συλλόγους ΓΑΣ Χολαργού και ΣΚΑ Χολαργού, τους διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Παπάγου και την εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Χορηγούς της διοργάνωσης τα καταστήματα IKEA, τηνiStorm και το METROPOLITAN GENERAL, τους Υποστηρικτές Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, DOLE, NICKAN και UNION PROPERTIES, τους τοπικούς υποστηρικτές Juicy Grill, Αβραάμ, Shisan Sushi, τα Παπάκια και Cocofino, και τους Χορηγούς Επικοινωνίας τα αθλητικά πόρταλ και περιοδικά Runner Magazine, Running News, iRunMag.gr, Runnfun.gr και Athletics Magazine, τα τοπικά πόρταλ Μένουμε Χολαργό και MyXolargos.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες:

site: www.dpapxol.gov.gr και www.dopap.gr

facebook: https://www.facebook.com/papxol και https://www.facebook.com/dopap.gr

Δείτε Επίσης

Fitness Awards 2024

ο θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις σημαντικές προόδους στο χώρο του fitness.