Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Υποστήριξη κορυφαίου επιπέδου για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες στους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια, περιλαμβάνει ο 18ος Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της Κυριακής 21 Απριλίου, που υπόσχεται να συνεχίσει την απόλυτα επιτυχημένη παράδοσή του και να ανεβάσει φέτος τον πήχη ακόμα ψηλότερα!

Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Όσοι επιθυμούν να κλείσουν θέση για το μεγάλο ανοιξιάτικο ραντεβού της Βόρειας Ελλάδας, θα πρέπει να σπεύσουν, αφού η τελική προθεσμία για τις ατομικές εγγραφές εκπνέει απόψε, Παρασκευή 29 Μαρτίου, τα μεσάνυχτα, έπειτα από την παράταση που έχει ήδη δοθεί.

Οι εγγραφές της τελευταίας στιγμής μπορούν να υποβληθούν είτε με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης (www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr), είτε αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360).

Το ωρολόγιο πρόγραμμα του 18ου Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ- bwin έχει ως εξής:

Ώρα 07:30: Εκκίνηση Μαραθωνίου από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πλατεία της Πέλλας.

Ώρα 08:30: Εκκίνηση Δρόμου 1.000μ για μαθητές δημοτικών σχολείων από την Πλατεία Αριστοτέλους.

Ώρα 08:30: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων.

Ώρα 12:30: Εκκίνηση Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κοινός Τερματισμός όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος στο ύψος της πλατείας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη παραλία της Θεσσαλονίκης.


Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 18ου Μαραθωνίου “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” – bwin, θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος Δρόμος Α.Μ.Ε.Α Ανδρών/Γυναικών 2024 από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Η πολύπλευρη αξέχαστη εμπειρία θα ξεκινήσει από το Σάββατο 20 Απριλίου με την Αλεξάνδρειο Ειρηνοδρομία του Μαραθωνίου που συμβολίζει την προσπάθεια του ανθρώπου για σωματική και πνευματική ολοκλήρωση και την αέναη αγωνία του για το αγαθό της ειρήνης και το διάλογο μεταξύ των λαών. Η τελετή έναρξης διεξάγεται στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας. Κατόπιν το σύμβολο της η Ελιά, διέρχεται από 12 σταθμούς της Μαραθώνιας διαδρομής όπου διεξάγονται εορταστικές εκδηλώσεις με τελικό προορισμό το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» θα προσφέρει στα παιδιά πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ώστε η συμμετοχή ολόκληρης της οικογένειας στη διοργάνωση να καταστεί μια πολύπλευρη αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική εμπειρία, περιλαμβάνοντας Παιδικό Πρωτάθλημα Σκάκι και το Πρόγραμμα Παραδοσιακών Χορών Μαθητών Δημοτικών Σχολείων το μεσημέρι της Κυριακής 21 Απριλίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος.

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σημείο Τερματισμού (Sponsors’ Village), θα εξελίσσεται παιδική γιορτή με πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, Kids’ Athletics και πρόγραμμα παιδαγωγικών παιχνιδιών.

Στο πλαίσιο του 18ου Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin θα διεξαχθεί, επίσης, Επιστημονική Ημερίδα, με θεματολογία που θα αφορά τα οφέλη που αποκομίζουν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (Άτομα με αναπηρίες, Τρίτη Ηλικία, Παχυσαρκία) μέσα από την συμμετοχή στις διοργανώσεις των δρόμων υγείας. Στη θεματολογία θα συμπεριληφθεί και ειδική ενότητα που θα αφορά την συμμετοχή των μικρών μαθητών-μαθητριών, καθώς και θεματολογία σχετικά με την παιδική κακοποίηση και το bullying.


Βασικό μέλημα της Οργανωτικής Επιτροπής αποτελεί η μείωση στο ελάχιστο του οικολογικού αποτυπώματος της διοργάνωσης και παράλληλα να εμφυσήσει στους συμμετέχοντες δρομείς, στους εθελοντές αλλά και στην κοινωνία, την περιβαλλοντική αγάπη και ευαισθησία. Ως εκ τούτου ο 18ος Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin με σειρά συνεργασιών, ενεργειών σε έντεκα τομείς δραστηριοποίησης περιβαλλοντικής διαχείρισης, καθώς και προμηθειών υλικοτεχνικής υποδομής, πραγματοποιεί τον στόχο του για τη σταδιακή μετατροπή του σε οικολογικό (Green Marathon).


Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για τη μοναδική χαρά και την ασύγκριτη εμπειρία της συμμετοχής στη μεγαλύτερη εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας, δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή και μπείτε στο ανθρώπινο ποτάμι της Κυριακής 21 Απριλίου! Ο Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, World Athletics σε αγωνιστικές διαδρομές που φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων Υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του www.atgm.gr, www.alexanderthegreatmarathon.org.

Δείτε Επίσης

Fitness Awards 2024

ο θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις σημαντικές προόδους στο χώρο του fitness.