Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Κορακίδης: “Υψηλό επίπεδο στη σφύρα τα επόμενα 10 χρόνια” (vid)

Ο Γιάννης Κορακίδης πέρυσι είχε μια άκρως επιτυχημένη σεζόν. Το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 ήταν ο καλύτερος τρόπος για να “κλείσει” η παρουσία του στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Κορακίδης: “Υψηλό επίπεδο στη σφύρα τα επόμενα 10 χρόνια” (vid)

Φέτος ο Έλληνας σφυροβόλος πέρα από το ότι αγωνίζεται στην κατηγορία Κ23, μετακόμισε στην Αθήνα και στόχο έχει να χαίρεται τον κάθε του αγώνα: “Φέτος θα ήθελα ένα ατομικό ρεκόρ και να ευχαριστηθώ όλους τους αγώνες. Να μπαίνω μέσα στη βαλβίδα και να το χαίρομαι. Στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στη Φινλανδία που εκεί θέλω να δείξω τον πιο δυνατό μου εαυτό”.

Ο Κορακίδης προπονείται πλέον με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου και χαίρεται που το επίπεδο της σφυροβολίας πλέον στην Ελλάδα είναι αρκετά υψηλό: “Ο συναγωνισμός που έχουμε στη σφυροβολία θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη. Δεν είναι μια φούσκα που θα σκάσει. Πιστεύω τα επόμενα 10 με 15 χρόνια θα είμαστε σε υψηλό επίπεδο αν πάνε όλα καλά. Φέτος πιστεύω ότι η 8άδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα κλείσει στα 70 μέτρα”.

Ο νεαρός πρωταθλητής το Σάββατο (6/5) θα κάνει πρεμιέρα στον ανοιχτό στίβο στο Αλεξανδρινό μίτινγκ. 

Δείτε όλη τη συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!