Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Ημερίδα ΣΕΦ: Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Δημήτρη Αντωνάτο στη σφαιροβολία Ανδρών Κ18

Ο Δημήτρης Αντωνάτος (ΓΕ Κεφαλληνίας) είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και το επιβεβαίωσε με την παρουσία του στη σημερινή ημερίδα του ΣΕΦ, καθώς πέτυχε 20,54 μ. στη σφαιροβολία και σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ.

Ημερίδα ΣΕΦ: Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Δημήτρη Αντωνάτο στη σφαιροβολία Ανδρών Κ18

Ο νεαρός αθλητής από την Κεφαλλονιά βελτίωσε δύο φορές το ρεκόρ Ανδρών Κ18 αρχικά με 20,18 μ. στη δεύτερη προσπάθεια του κι έπειτα με 20,54 μ. στην τρίτη, ενώ στην τέταρτη βολή σημείωσε 20,25 μ. για να δείξει συνέπεια σε μεγάλες βολές. Ο Αντωνάτος είχε πετύχει 20,62 μ. στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά, ωστόσο η επίδοση δεν μέτρησε για ρεκόρ, καθώς η βαλβίδα ήταν σε υψηλότερο επίπεδο από τα στρώματα. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας ήταν 19,96 μ. και ανήκε στον Οδυσσέα Μουζενίδη από τις 23/1/2016. Ο αθλητής ήταν άκυρος στην πέμπτη προσπάθεια και ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 20,04 μέτρα.

Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο είχα λίγο άγχος γιατί ήθελα να επιβεβαιώσω την επίδοση του Αγίου Κοσμα. Μεγαλύτερη σημασία για εμένα σήμερα έχει το γεγονός ότι είχα τέσσερις βολές πάνω από τα 20,00 μέτρα. Η σταθερότητα είναι το σημαντικότερο για να βελτιώνομαι διαρκώς“, είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: “Στόχος μου το καλοκαίρι είναι να κυνηγήσω το πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών Κ18 και επίσης να αγωνιστώ και να διεκδικήσω θέση στον τελικό της σφαιροβολίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20“. Ο Αντωνάτος από φέτος έχει προχωρήσει σε αλλαγές στην τεχνική του που έφεραν αλλαγές. “Έχουμε γυρίσει σε περιστροφική κίνηση και αυτό του έδωσε επιπλέον μέτρα. Θεωρώ πως ο Δημήτρης είναι ένας αθλητής που θα βελτιώνεται καθώς θα ανεβαίνουν τα κιλά στο όργανο. Θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τις προπονήσεις και έπειτα θα επιστρέψει για να αγωνιστεί στο Χειμερινό Ρίψεων στην Κρήτη. Θεωρώ πως η συναναστροφή με μεγαλύτερους αθλητές μόνο καλό του κάνει“, είπε ο προπονητής του, Γρηγόρης Τζωρτζιάδης.

Δείτε Επίσης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο Μαραθώνιος Κρήτης

Με ρεκόρ εγγραφών τους 2.800 δρομείς και ρεκόρ τερματισάντων στον Μαραθώνιο δρόμο  από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε ο 8ος μαραθώνιος Κρήτης ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη. Με πάνω από 300 εθελοντές και 50 μοτοσυκλέτες των Λεσχών Varadero  και Κλασσικής  και παραπάνω από 200 μέλη της Τροχαίας […]