Η Κατερίνα Δαλάκα ετοιμάζει την επιστροφή της!

Σάρωνε στους στίβους από το 2015 μέχρι το 2018, μέχρι που αποφάσισε να στρέψει το βλέμμα της σε ριάλιτι που της έδωσε μια διαφορετική ώθηση στην καριέρα της.

Του Τόλη Λελεκίδη

Τον μεγάλο της έρωτα όμως, τον στίβο, δεν τον έκρυψε ποτέ η Κατερίνα Δαλάκα!

Μπορεί από πέρσι να έκανε προπόνηση και η πανδημία με τον κορωνοϊό να της «φόρτωσε» τις μπαταρίες, αλλά τώρα όλη η ενέργεια που έχει μαζέψει ετοιμάζεται να τη «βγάλει» του χρόνου και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους.

Πέρα από το κίνητρο της επιστροφής, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Γυμνάζεται στο γκρουπ του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Ηλία και δίπλα στις Μαρία Μπελιμπασάκη, Κορίνα Πολίτη και Άννα Κιάφα.

«Η προετοιμασία πάει καλά. Το έχω πάρει ζεστά και θέλω να επιστρέψω. Σκέφτομαι αν όλα είναι θετικά και είμαι έτοιμη, να κατεβώ σε αγώνες από τον κλειστό στα 400 μέτρα. Ο μεγάλος στόχος όμως είναι ο ανοιχτός το καλοκαίρι και τα 400μ. εμπόδια. Είναι πολύ σημαντικό που στον Άγιο Κοσμά οι συνθήκες είναι καλύτερες, σε σχέση με το ΟΑΚΑ που το ταρτάν είναι κατεστραμμένο και μου δίνει επιπλέον κίνητρο το γεγονός ότι προπονούμαι δίπλα σε αθλήτριες όπως η Μαρία Μπελιμπασάκη, η Κορίνα Πολίτη και η Άννα Κιάφα. Βοηθάει πολύ η μία την άλλη, τραβάει η μία την άλλη και έχει δημιουργηθεί μια πολύ καλή ομάδα», λέει στο Athletics magazine η κορυφαία αθλήτρια.

Το 2015 είχε κλείσει τη σεζόν με ατομικό ρεκόρ στα 400 μέτρα με 56.33, το 2016 είχε σημειώσει ατομική επίδοση στα 100μ. με 11.52, το 2017 έκανε 57.97 στα 400μ. εμπόδια στο Διασυλλογικό που είναι το ατομικό της και την ίδια χρονιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Λιλ είχε τρέξει σε 58.09. Την ίδια χρονιά είχε κάνει και 23.87 στα 200μ. Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 400μ. εμπόδια τρεις φορές, το 2014, το 2016, όπου είχε κάνει και ένα μοναδικό «νταμπλ» επικρατώντας και στα 100μ. και το 2017.

Φωτογραφία: Angelos Zymaras / azsportsimages

Δείτε Επίσης

Tihio Race Ultra Edition 2024

Tihio Race Ultra Edition 2024

Όταν κλείνει η διοργάνωση του Tihio Race Ultra Edition και οι αθλητές μιλούν με τα καλύτερα λόγια τότε δεν μπορεί παρά να νιώθουμε ικανοποίηση αλλά και ευθύνη για την επόμενη χρονιά!