Η Δήμητρα Γναφάκη βάζει τις βάσεις για το Παγκόσμιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Δήμητρα Γναφάκη ξεχώρισε το απόγευμα της Κυριακής (28/5) στους αγώνες “Βενιζέλεια – Χανιά”, καθώς από νωρίς στη σεζόν σημείωσε επίδοση που της επιτρέπει να σκέφτεται μια καλή σεζόν.

Η Δήμητρα Γναφάκη βάζει τις βάσεις για το Παγκόσμιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η αθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 56.24 κι έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να γίνει μόλις η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών που θα κατέβει το φράγμα των 56.00. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη κάνει σχέδια που φτάνουν όχι μόνο μέχρι το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, αλλά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα. Με βοήθησε πολύ ο δυνατός συναγωνισμός. Ήρθαν κοπέλες που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κι έγινε ένας ωραίος αγώνας”, είπε αρχικά η αθλήτρια και συμπλήρωσε: “Η χθεσινή μου εμφάνιση ήταν ένα καλό σημάδι για το υπόλοιπο της χρονιάς. Ξεκίνησα με μισό δευτερόλεπτο κάτω σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ακόμη δεν ήμουν όσο έτοιμη θα ήθελα, καθώς δεν είχα κάνει όσες προπονήσεις θα ήθελα με τα νέα μου περάσματα. Φέτος δοκιμάζουμε 15 διασκελισμούς στα τρία πρώτα εμπόδια κάτι που ακόμη μου είναι καινούριο. Στην χθεσινή κούρσα έχασα το ρυθμό μου στο 10ο εμπόδιο κι έτσι έμεινα τελικά δεύτερη”.

Η Γναφάκη το 2022 όχι μόνο συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, αλλά κατάφερε να έχει μια καλή παρουσία φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό του αγωνίσματος. Στόχος για το 2023 είναι να προκριθεί στο Παγκόσμιο και να βάλει τις βάσεις πρόκρισης και για τους Ολυμπιακούς του 2024.

Ήθελα από την αρχή της χρονιάς να κάνω μια καλή επίδοση, ώστε στη συνέχεια να μπορώ να κλείσω κάποιους αγώνες στο εξωτερικό. Φέτος δεν είμαι τόσο αγχωμένη όσο πέρυσι θεωρώ πως θα καταφέρω να προκριθώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και παράλληλα να κάνω μαζέψω βαθμούς και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού“, είπε η αθλήτρια που έχει ατομικό ρεκόρ 56.14.

Η Γναφάκη θα προγραμματίσει το επόμενο διάστημα τους αγώνες της για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου.

Δείτε Επίσης