Η ΔΕΜΑ στο σεμινάριο της ΔΟΕ

Για την προστασία από τη χειραγώγηση των αθλητικών δραστηριοτήτων

Στο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με την INTERPOL και την UNODC με θέμα «Ακεραιότητα στον Αθλητισμό: Αντιμετώπιση του  χειρισμού των αθλητικών αγώνων» και με την συμμετοχή εκπροσώπων των Μεσογειακών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Μάλτας, της Κύπρου και της Τουρκίας,  προσεκλήθη και έλαβε μέρος τη Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων.

Στο σεμινάριο μετείχαν επίσης, εκπρόσωποι Κυβερνήσεων, στελέχη Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και Διεθνών Αθλητικών Ομοσπονδιών, εκπρόσωποι νομικών οργάνων και Αρχών  καταπολέμησης της διαφθοράς, Υπουργοί Αθλητισμού και Δικαιοσύνης, καθώς άλλοι εκπρόσωποι του Αθλητικού Κινήματος.

Στην εισήγησή του ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ κ. Ιάκωβος  Φιλιππούσης τόνισε: «Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων ήταν πολύ ευαίσθητη και δραστήρια από πρώτη στιγμή που η ΔΟΕ ενέκρινε αυτή την οργανωμένη και συντονισμένη διεθνή στρατηγική κατά της χειραγώγησης των αγώνων, το στήσιμο των αγώνων και τον παράνομο στοιχηματισμό και ήταν η πρώτη μεταξύ των διεθνών multisports αθλητικών οργανισμών που το 2011 εναρμόνισε το καταστατικό της, προκειμένου να διασφαλιστεί και να θωρακιστεί η ακεραιότητα και η διαφάνεια των Αγώνων μας, αλλά και αποτραπεί οποιασδήποτε απόπειρα παραβίασης του πνεύματος των Αγώνων.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτήν την εκστρατεία της ΔΟΕ και πολύ περισσότερο επειδή τώρα μπορούμε να επεξεργαστούμε ένα εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, που θα υλοποιηθεί στους αθλητές του Μεσογειακού Χωριού που θα συμμετάσχουν στην 19η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων του Οράν το 2022, προφανώς σε πλήρη συνεργασία με τη ΔΟΕ και άλλους διεθνείς φορείς».

Πέραν των εκπροσώπων των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, στο σεμινάριο παρουσίασαν τις τοποθετήσεις τους oι Pâquerette Girard Zappelli, Chief Ethics and Compliance Officer, ΔΟΕ, Friedrich Martens, Head of the Olympic Movement Unit on the Prevention of the Manipulation of Competitions, Claudio Marinelli, Criminal Intelligence Officer, Anti-Corruption Unit, INTERPOL, Giovanni Gallo, Chief, Implementation Support Section, Corruption and Economic Crime.

Δείτε Επίσης

Στον Δήμο Μαραθώνα, σε νέο Venue και με νέες Διαδρομές, το ΙRONMAN(R) 70.3(R) Greece 2024

Στον Δήμο Μαραθώνα, σε νέο Venue και με νέες Διαδρομές, το ΙRONMAN(R) 70.3(R) Greece 2024

Ο κορυφαίος παγκόσμιος αγώνας τριάθλου IRONMAN® 70.3® Greece, που από το 2019 έχει αγαπηθεί από χιλιάδες αθλητές από όλον τον κόσμο, θα διεξαχθεί φέτος από την ομάδα της IRONMAN® Greece στις 18-20 Οκτωβρίου 2024, στη μυθική γη του Μαραθώνα, όπου κυριαρχεί η θετική ενέργεια και η αύρα της νίκης. Η αλλαγή της τοποθεσίας προέκυψε μετά […]

The Uniform of Hope

The Uniform of Hope

Τατιάνα Μπλάτνικ και η Breathe Hellas ξεκινούν Εθνική Καμπάνια Ευαισθητοποίησης σχετικά με την ψυχική υγεία των νέων στην Ελλάδα