Fitness Conference 2021

Με μήνυμα «Το μέλλον του Fitness είναι συνδεδεμένο και με τo Digital Transformation» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ψηφιακά, την Τρίτη 29 Ιουνίου, το The Fitness Conference 2021

Το The Fitness Conference 2021 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Κύπρο από την BOUSSIAS παρουσιάζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία του Fitness, σε σχέση με τo digital transformation και την online εκγύμναση, η οποία αποτέλεσε τάση τις ημέρες του Covid-19. 

Σε αυτό το πλαίσιο, διεθνείς ομιλητές, εμπειρογνώμονες, στελέχη της βιομηχανίας, ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες στον τομέα του Fitness και μέλη θεσμικών φορέων -μέσα από παρουσιάσεις, case studies και διαδραστικές συζητήσεις- ανέλυσαν: την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, τις επενδύσεις αλλά και το marketing που σχετίζονται με τo digital transformation του fitness στην μετά Covid-19 εποχή.

Το συνέδριο ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των Γιώργο Μαυρωτά, Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και Δρ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν πολύ σημαντικές ομιλίες από keynote speakers από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία. Συγκεκριμένα, ο Jerónimo GarcíaFernández, Associate Professor at the Universidad de Sevilla, μιλώντας απευθείας από την Σεβίλλη ανέλυσε την εξέλιξη της τεχνολογίας στο Fitness Industry και επισήμανε ότι με το πέρασμα των χρόνων οι νέες τεχνολογίες θα είναι όλο και πιο οικονομικά προσεγγίσιμες για τον επαγγελματία του fitness. Ο Andreas Paulsen, Executive Director της Europe Active, μιλώντας από το Παρίσι, επισήμανε τα κοινά στοιχεία και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες του fitness μετά το τέλος του lockdown στην μετά Covid εποχή, σε όλον τον πλανήτη. Ο Dipanda Silva, PT Director at Fitness Hut and Vivagym, ανέλυσε τις προβλέψεις του για το άμεσο μέλλον του Fitness, παρουσιάζοντας ένα υβριδικό μοντέλο γυμναστικής της τάξης του 70% offline και 30% online. O Jonathon Petrohilos, CEO at Fitness Education Online, μιλώντας απευθείας από την Αυστραλία ανέλυσε γιατί το μέλλον της εκγύμνασης θα είναι ένας συνδυασμός Face to Face και Online υπηρεσιών. Τέλος, οι Demetrios Demetriades, Exercise Physiology – Sports Medicine, Owner DSportsFit και Scott Gillespie, Saco Sport & Fitness President, μετέφεραν τις εξελίξεις του digital fitness transformation από τις ΗΠΑ, τονίζοντας την σημασία του Virtual Personal Trainer και στην μετά Covid-19 εποχή.

Στη συνέχεια του The Fitness Conference, μέσα από διαδραστικές συζητήσεις πάνελ, όπου συμμετείχαν θεσμικοί παράγοντες από Ελλάδα και Κύπρο, όπως οι Κωνσταντίνος Παπούλιας,

Πρόεδρος Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Αττικής Ιδιοκτήτης Γυμναστηρίου, Aντώνης Αλεξόπουλος, Δρ. Λέκτορας Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Χρίστος Κονδύλης, Ιδιοκτήτης Γυμναστηρίου, Εκπρόσωπος Τύπου Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν όλες οι προκλήσεις αλλά και οι ανάγκες που έχει αυτή την στιγμή ο κλάδος των επαγγελματιών του Fitness. Κοινό συμπέρασμα όλων ήταν η ανάγκη για τη δημιουργία δομημένων υπηρεσιών online fitness, οι οποίες να βρίσκονται υπό την εποπτεία της πολιτείας τόσο για τα νόμιμα παραστατικά τους όσο και για τις ακαδημαϊκές σπουδές των εργαζομένων τους.

Τέλος, μεγάλη συμμετοχή στο The Fitness Conference είχε η ακαδημαϊκή κοινότητα, με εκπροσώπους όπως ο Γιώργος Τζέτζης, Δρ. Καθηγητής Πρόεδρος ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Γιάκας, Καθηγητής Εμβιομηχανικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Παναγιώτης Τσακλής, Καθηγητής Εμβιομηχανικής και Εργονομίας, “ErgoMechLab“, ΣΕΦΑΑΔ-ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Εφη Τσίτσκαρη, ΔΕΠ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Marketing & Επικοινωνία στον Αθλητισμό. Η ακαδημαϊκή κοινότητα παρουσίασε παραδείγματα από το τεχνολογικό μέλλον του fitness (όπως του motor learning, εργαλεία IOT για το γυμναστήριο κ.ά.) μέσα από το digital transformation και συμφώνησε ότι η νέα γενιά των επαγγελματιών γυμναστών ήδη βρίσκεται πιο κοντά στην digital πραγματικότητα και μέσα από τις αντίστοιχες ακαδημαϊκές δυνατότητες όπου συνεχώς αυξάνονται.   

Χορηγοί του The Fitness Conference ήταν: ο χώρος αθλητισμού και αναψυχής New Life Health Centre,  η εταιρεία με όργανα γυμναστικής Alpha Pilates και η αλυσίδα γυμναστηρίων Yava  Fitness Center.

Το συνέδριο διεξήχθη υπό τις αιγίδες των: Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ), Παγκύπριος Σύνδεσμος Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΠΑΣΥΠΕΦΑΑ), Παγκύπριος

Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων (ΠΑ.Σ.Ι.ΓΥ)και Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Αττικής (ΣΥ.Π.Φ.Α.Α).  

Official Publication του συνεδρίου ήταν το Marketing Week

Χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν οι: ladylike.gr, το περιοδικό Shape, o ραδιοφωνικός σταθμός 89.2, το Athletics Sports Magazine, runningnews.gr, fitnesspulse.gr, το Fitness Motivation Hellas, runnfun.gr, wefit.gr, runster.gr και ο Εκδοτικός Οίκος Δίας.

Partners στο The Fitness Conference ήταν οι: Europe Active, fitbe, Gisdoras, DSportsFit, Platinum Training Institute, Fitness Academy Europe, Fitness Education Online, Fitness Hut και το Institute Registered Exercise Professionals.

Επισκεφτείτε τοwww.thefitnessconference.gr για να ενημερωθείτε για την επόμενη μέρα του συνεδρίου.

Δείτε Επίσης

Tihio Race Ultra Edition 2024

Tihio Race Ultra Edition 2024

Όταν κλείνει η διοργάνωση του Tihio Race Ultra Edition και οι αθλητές μιλούν με τα καλύτερα λόγια τότε δεν μπορεί παρά να νιώθουμε ικανοποίηση αλλά και ευθύνη για την επόμενη χρονιά!

Fitness Awards 2024

ο θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις σημαντικές προόδους στο χώρο του fitness.