Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Έτρεξε και ευαισθητοποίησε για το λεμφοίδημα η «THE Lymphedema Clinic»

Με το σύνθημα #runforlymphedema, η ομάδα της «THE Lymphedema Clinic» συμμετείχε στον 16o Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», την Κυριακή 10 Απριλίου, για να μεταφέρει στον κόσμο το μήνυμα της ευεργετικής επίδρασης της άθλησης στην πρόληψη και θεραπεία της νόσου που λέγεται λεμφοίδημα.

Η ομάδα συμμετείχε στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μέτρων, σε μια μοναδική γιορτή από το Δημαρχιακό Μέγαρο μέχρι την Παραλία Θεσσαλονίκης, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το λεμφοίδημα και να προβάλλει την ανάγκη της ενημέρωσης για τη θεραπεία της πάθησης.

Με πολλά χαμόγελα και διάθεση, 50 δρομείς κάθε ηλικίας, λάτρεις του αθλητισμού, ασθενείς και φίλοι, για δεύτερη φορά φέτος, συμμετείχαν στην ομάδα της «THE Lymphedema Clinic» και διέδωσαν ότι υπάρχουν θεραπευτικές λύσεις για το λεμφοίδημα και πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για περισσότερη ενημέρωση και πιο έγκυρη διάγνωση.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Αναπληρωτής Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της  «THE Lymphedema Clinic», Δημήτρης Διονυσίου δήλωσε: «Η συνεχής προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού αποτελεί διαχρονικό μας στόχο. Συμμετέχοντας στον 16o Διεθνή Μαραθώνιο ‘’Μέγας Αλέξανδρος’’ μεταφέραμε ένα απλό αλλά σημαντικό μήνυμα με δυο κατευθύνσεις: να τονίσουμε την αξία της πρόληψης για την καλή υγεία και να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών».

*Επισκεφθείτε μας:

Στα social media (facebook, Instagram) και στην ιστοσελίδα της Κλινικής για να μαθαίνετε τα νέα της «THE Lymphedema Clinic»

Facebook: https://www.facebook.com/THELymphedemaClnic
Instagram: https://www.instagram.com/thelymphedemaclinic/
Web: https://thelymphedemaclinic.gr/

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!