Ετήσιος απολογισμός δραστηριοτήτων A.Π.Σ. δρομέων Ευβοίας

Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Εύβοιας
Ετήσιος Απολογισμός Δραστηριοτήτων

Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Εύβοιας
Ετήσιος Απολογισμός Δραστηριοτήτων 

Από τον Ιανουάριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021, μέσα σε ρυθμούς καραντίνας ο Σύλλογός μας κατάφερε κι έκανε αρκετές δραστηριότητες με σημαντικότερες τις ακόλουθες:

 • Κοπή πίτας τέλος Ιανουαρίου με επίσημο προσκεκλημένο τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο που τιμήθηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό και με άλλους προσκεκλημένους από την τοπική αυτοδιοίκηση καθως και αντιπροσώπους από γειτονικούς Συλλόγους δρομέων.
 • Συμμετοχή μελών μας σε αγώνες μέχρι και το Μάρτιο που άρχισε το πρώτο lockdown.
 • Αρχές Μαρτίου πραγματοποιήσαμε την ετήσια Γενική Συνέλευση με Αρχαιρεσίες και εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
 • Συμμετοχή  μελών μας σε εθελοντική αιμοδοσία (Απρίλιο και Οκτώβριο) σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας.
 • Διοργάνωση από μέλος του Συλλόγου μας μέσω της πλατφόρμας giveNfound,  virtual αγώνα για την συλλογή χρημάτων με σκοπό την αγορα αναπνευστήρα για δωρεά στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για την αντιμετώπιση του covid19.
 • Η μεγαλύτερη δραστηριότητα ήταν τέλος Μαίου με τη διοργάνωση ‘Δρομικού Προσκυνήματος’  από την Χαλκίδα στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσσο, μιά διαδρομή 50 χλμ. με τέσσερις διαφορετικές ώρες εκκινήσεων και αφετηρίες ώστε να φτάσουν όλοι μαζί για το προσκύνημα. Υπήρχαν συμμετοχές 55 δρομέων από το Σύλλογό μας και από τους Συλλόγους Θήβας, Λιβαδειάς,Αθήνας. Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας, το γραφείο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, εθελοντών Σαμαρειτών και Νοσηλευτών για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, η προσπάθεια πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.
 • Μέσα στον Ιούνιο, συμμετοχή σε δράσεις με άλλους Συλλόγους και τοπικούς φορείς για την Μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Όρος Δίρφυς που έχει χαρακτηριστεί περιοχή natura.
 • Κατά την διάρκεια όλου του έτους και κυρίως του καλοκαιριού όσο οι συνθήκες το επέτρεπαν πραγματοποιούσαμε κάθε Δευτέρα ομαδικές προπονήσεις στους δρόμους της Χαλκίδας και στο στάδιο με την καθοδήγηση προπονητών-γυμναστών μελών μας. 
 • Κάθε Τετάρτη ενημερωτικές συγκεντρώσειςμελών και κάθε Σάββατο μέλος του Συλλόγου διοργάνωνε ‘Saturday Run’ 5χλμ. προπονητικού χαρακτήρα.
 • Συμμετοχή μελών μας σε αγώνες Ιστορικής σημασίας όπως, Ο Δρόμος των Ηρώων (Πλαταιές-Θερμοπύλες), ‘Κολοκοτρώνειος Δρόμος’ (σπιτι Κολοκοτρώνη-Τρίπολη), ‘Βασιλιάς Λεωνίδας’ (Τρίπολη-Σπάρτη) για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών.
 • Εύρεση χορηγού και την δημιουργία νέας φανέλας του Συλλόγου.
 • Επισκέψεις για προτάσεις στη Δήμαρχο και το Αθλητικό τμήμα (ΔΟΑΠΠΕΧ) του Δήμου για συνεργασία σε δραστηριότητες για τα αδέσποτα ζώα, για αγώνες και για το άνοιγμα του σταδίου, που έκλεισε μετά την έναρξη των Μέτρων το Νοέμβριο και με παρέμβαση μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας , έως και την Γ.Γ.Α. ώστε να δοθούν  ώρες και στο κοινό για να μπορούν τα μέλη μας να το χρησιμοποιούν.
 • Προς το τέλος του έτους  στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, διοργανώσαμε mini Santa Run για φιλανθρωπικό σκοπό, αφού όλοι οι συμμετέχοντες προσέφεραν τρόφιμα τα οποία δόθηκαν σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. 

 Ο Α.Π.Σ. Δρομέων Εύβοιας ιδρύθηκε το 2018 από ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Σκοποί του Συλλόγου μας είναι:
– Η εξάσκηση, καλλιέργεια ανάπτυξη και διάδοση του αθλητισμού για όλους
-Η δια βίου άσκηση και υγεία.
-Η συμβολή στην μορφωτική και πνευματική ανέλιξη της κοινωνίας και η ενίσχυση πολιτιστικής παραγωγής και δημιουργικότητας των πολιτών.
-Η εμφύσηση της αγάπης προς την φύση και η γνωριμία με το περιβάλλον της περιοχής μας και όλης της Ελλάδας.
-Η προαγωγή της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.
 Και άλλα πολλά που αναγράφονται στο καταστατικό, χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα για την επίτευξη των στόχων μας όπως διοργανώσεις αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων όπως πολλές από αυτές που περιγράφονται παραπάνω της χρονιάς που πέρασε, με δράσεις και  πρωτοβουλίες για βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας ώστε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε ως κοινωνία αυτό το διάστημα.

Δείτε Επίσης

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Ο Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πηνειού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  στο Βαρθολομιό του Νομού Ηλείας (παραλία Θίνες) , διοργανώνει αθλητική εκδήλωση το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024.