Το Νο 1 Περιοδικό για τον Ελληνικό Στίβο

Εντυπωσιακός ο Αλέξανδρος Περιστέρης στα Παπαφλέσσεια

Επιμέλεια: Ζαχαρένια Πιλιτσίδου

Εδώ και χρόνια φιλοξενείτε η διοργάνωση Παπαφλέσσεια στην πόλη της όμορφης Καλαμάτας, η οποία έχει την παράδοση να σημειώνονται εξαιρετικές επιδόσεις στο αγώνισμα του μήκους. Ακόμη και φέτος η παράδοση συνεχίστηκε αν και απουσίαζε ο κορυφαίος παίκτης των τελευταίων ετών στο αγώνισμα Μίλτος Τεντόγλου.
Τη φετινή χρονιά ξεχώρισε ο 24χρονος αθλητής Αλέξανδρος Περιστέρης που έκλεψε την παράσταση με τις επιδόσεις του αφού βγήκε πρώτος με άλμα στα 8,06 μ. (0,6) επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και και την δωδέκατη όλων των εποχών στη χώρα μας.
Ταυτόχρονα, αποτελεί τον 17ο Έλληνα που ξεπερνάει το φράγμα των 8.00 μέτρων στο μήκος. Ο αθλητής προπονείτε με τη μητέρα Φλορεντίνα Στεφάν και σημείωσε το μεγαλύτερο άλμα στη δεύτερη προσπάθεια ενώ είχε και άλλα έγκυρα στα 7,51 μ., 7,85 μ., και 7,74 μ., δείγμα ότι ο αγώνας ήταν σταθερός για εκείνον. Ο αθλητής είχε φτάσει τα 7,81 μ., στη διοργάνωση της Καλλιθέας όπου ήταν και το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης με 7,45 μ., και τρίτος ο Ξενάκης Νίκος με 7,38 μ.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Έφυ Κολοκυθά με 6,39 μ., ενώ δεύτερη ήταν η Οξάνα Κορένεβα με 6,29 μ.

Δείτε Επίσης

Τρέχω με σύνεση και σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων

Το Athletics magazine και ο προπονητής Δημήτρης Τζεφαλής σας δίνουν τον ρυθμό που χρειάζεστε του Δημήτρη Τζεφαλή Τρεις φορές ξεκίνησα να γράφω αυτό το άρθρο και διέκοψα άλλες τόσες βλέποντας, την πολυγραφότητα στο διαδίκτυο, αναφορικά με το θέμα. Πολλά από τα δημοσιευμένα άρθρα είναι χρήσιμα και στηριγμένα σε πηγές, αλλά υπάρχουν και αρκετά χωρίς καμία […]

Οι διασυλλογικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα

Επιμέλεια: Ζαχαρένια Πιλιτσίδου Σε 17 στάδια θα πραγματοποιηθούν οι διασυλλογικοί αγώνες αντρών και γυναικών. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε 20 ομίλους, ενώ ο όμιλος της Μυκόνου και Νάξου έχει διεξαχθεί ήδη, και θα αποτελέσουν την πρόκριση των αθλητών για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάτρας. Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο από αθλητές όλων των ηλικιών που επιθυμούν […]