Εντυπωσιακός ο Αλέξανδρος Περιστέρης στα Παπαφλέσσεια

Επιμέλεια: Ζαχαρένια Πιλιτσίδου

Εδώ και χρόνια φιλοξενείτε η διοργάνωση Παπαφλέσσεια στην πόλη της όμορφης Καλαμάτας, η οποία έχει την παράδοση να σημειώνονται εξαιρετικές επιδόσεις στο αγώνισμα του μήκους. Ακόμη και φέτος η παράδοση συνεχίστηκε αν και απουσίαζε ο κορυφαίος παίκτης των τελευταίων ετών στο αγώνισμα Μίλτος Τεντόγλου.
Τη φετινή χρονιά ξεχώρισε ο 24χρονος αθλητής Αλέξανδρος Περιστέρης που έκλεψε την παράσταση με τις επιδόσεις του αφού βγήκε πρώτος με άλμα στα 8,06 μ. (0,6) επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και και την δωδέκατη όλων των εποχών στη χώρα μας.
Ταυτόχρονα, αποτελεί τον 17ο Έλληνα που ξεπερνάει το φράγμα των 8.00 μέτρων στο μήκος. Ο αθλητής προπονείτε με τη μητέρα Φλορεντίνα Στεφάν και σημείωσε το μεγαλύτερο άλμα στη δεύτερη προσπάθεια ενώ είχε και άλλα έγκυρα στα 7,51 μ., 7,85 μ., και 7,74 μ., δείγμα ότι ο αγώνας ήταν σταθερός για εκείνον. Ο αθλητής είχε φτάσει τα 7,81 μ., στη διοργάνωση της Καλλιθέας όπου ήταν και το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης με 7,45 μ., και τρίτος ο Ξενάκης Νίκος με 7,38 μ.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Έφυ Κολοκυθά με 6,39 μ., ενώ δεύτερη ήταν η Οξάνα Κορένεβα με 6,29 μ.

Δείτε Επίσης

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Η Οργανωτική επιτροπή του Zagori Mountain Running ζητάει συγνώμη για την όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε και δεν μπορέσατε χτες να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας και δίνει παράταση στις εγγραφές όλων των αγώνων των BASIC πακέτων μέχρι Τρίτη 09/07/2024 στις 23:59