Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Εντυπωσιακός ο Αλέξανδρος Περιστέρης στα Παπαφλέσσεια

Επιμέλεια: Ζαχαρένια Πιλιτσίδου

Εδώ και χρόνια φιλοξενείτε η διοργάνωση Παπαφλέσσεια στην πόλη της όμορφης Καλαμάτας, η οποία έχει την παράδοση να σημειώνονται εξαιρετικές επιδόσεις στο αγώνισμα του μήκους. Ακόμη και φέτος η παράδοση συνεχίστηκε αν και απουσίαζε ο κορυφαίος παίκτης των τελευταίων ετών στο αγώνισμα Μίλτος Τεντόγλου.
Τη φετινή χρονιά ξεχώρισε ο 24χρονος αθλητής Αλέξανδρος Περιστέρης που έκλεψε την παράσταση με τις επιδόσεις του αφού βγήκε πρώτος με άλμα στα 8,06 μ. (0,6) επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και και την δωδέκατη όλων των εποχών στη χώρα μας.
Ταυτόχρονα, αποτελεί τον 17ο Έλληνα που ξεπερνάει το φράγμα των 8.00 μέτρων στο μήκος. Ο αθλητής προπονείτε με τη μητέρα Φλορεντίνα Στεφάν και σημείωσε το μεγαλύτερο άλμα στη δεύτερη προσπάθεια ενώ είχε και άλλα έγκυρα στα 7,51 μ., 7,85 μ., και 7,74 μ., δείγμα ότι ο αγώνας ήταν σταθερός για εκείνον. Ο αθλητής είχε φτάσει τα 7,81 μ., στη διοργάνωση της Καλλιθέας όπου ήταν και το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης με 7,45 μ., και τρίτος ο Ξενάκης Νίκος με 7,38 μ.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Έφυ Κολοκυθά με 6,39 μ., ενώ δεύτερη ήταν η Οξάνα Κορένεβα με 6,29 μ.

Δείτε Επίσης

“Στις δύσκολες συνθήκες το κλίμα πρέπει να το διαμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι”

Σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων κινούνται εδώ και καιρό αθλητές και αθλήτριες ανά τον πλανήτη, δεδομένο του ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός απέχει μόλις λίγους μήνες από την διεξαγωγή του.

Μαγνητική η Σπυριδούλα Καρύδη

Η Σπυριδούλα Καρύδη διανύει μια περίοδο προσαρμογής, με την απόφασή της να αφήσει την Κέρκυρα και να έρθει στην Αθήνα για να συνεχίσει την καριέρα της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της στο ΟΑΚΑ με τον νέο προπονητή της Γιώργο Πομάσκι, αλλά τα προβλήματα με το πόδι της συνεχίζονται. Έτσι, η κορυφαία άλτρια […]