Ελάτε μαζί μας στην Ύδρα να ζήσουμε το “αδιανόητο”

Το SwimRun Hydra προσκαλεί άπαντες στη Χειμωνιάτικη Ύδρα, να ζήσουν το αδιανόητο!

Ελάτε μαζί μας στην Ύδρα να ζήσουμε το "αδιανόητο"

Για 5η χρονιά, αυτό το ξεχωριστό σπορ των ζευγαριών αθλητών που ασκούνται στην επιβίωση και την περιπέτεια στη φύση, έρχεται να συνταράξει αθλητές και θεατές με μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο.

Είναι το 5ο SwimRun Hydra 2023, το μοναδικό SwimRun στην Ελλάδα από το 2018 που ξεκίνησε και φέτος έχει επιλεγεί και θα αποτελέσει τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος MySwimRun Championships στην Advanced/Marathon απόσταση των 38,7 χλμ. προσελκύοντας μερικούς από τους δυνατότερους αθλητές SwimRun του κόσμου.

Το SwimRun Hydra διοργανώνεται από την TRIMORE Sport Events, όπως πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ύδρας), την Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και τον Yδραϊκό Ναυτικό Όμιλο, και αποδεικνύει περίτρανα τα θετικά αποτελέσματα της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στην ανάπτυξη του Τουρισμού εμπειρίας σε περιόδους που παραδοσιακά είναι εκτός της Τουριστικής σεζόν.

Το ιδιαίτερο σπορ του SwimRun Hydra βρίσκει ιδανικό τερέν διεξαγωγής στην πανέμορφη Ύδρα, που προσφέρει ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, για την πιο συναρπαστική εμπειρία εναλλασσόμενης κολύμβησης και τρεξίματος. Έχοντας από το 2022 συμπεριλάβει την πίσω (νότια) πλευρά του νησιού για την μεγάλη απόσταση και εντάσσοντάς την και στη μεσαία απόσταση φέτος, προσφέρει πολύ ιδιαίτερα δυνατές αθλητικές συγκινήσεις στους λάτρεις της περιπέτειας και του ξεχωριστού. Τα ζευγάρια, δεμένα με ελαστικό σκοινί μεταξύ τους, περιηγούνται τρέχοντας στο νησί σε σοκάκια, μονοπάτια, σκαλοπάτια, δύσβατα σημεία πρόσβασης παραλιών/ακτών και κολυμπούν υπέροχες θάλασσες, ενώνοντας μια γραμμή που τελικά τους οδηγεί στο λιμάνι, για να τερματίσουν καταχειροκροτούμενοι την δική τους υπέροχη εμπειρία. Η διοργάνωση υπόσχεται το αδιανόητο και καλεί άπαντες να έρθουν, ο καθένας στα μέτρα των δυνατοτήτων του, να επιλέξει την κατάλληλη απόσταση SwimRun από τις 3 που έχει σχεδιάσει και να ζήσει κάτι που θα χαραχθεί ανεξίτηλα στο μυαλό των συμμετεχόντων. Όχι μόνο για τα τοπία της Ύδρας, όχι μόνο για το αθλητικό περιεχόμενο και την προσπάθεια, όχι μόνο για το υπέροχο κλίμα της παρέας των αθλητών που αναπτύσσεται αλλά και για την ξεχωριστή εμπειρία της συνέργειας, της συνεργασίας, της κατανόησης, της συνεννόησης, της κοινής προσπάθειας και τελικά νίκης!  

Και φέτος, το SwimRun Hydra συνεχίζει με μικρότερες αποστάσεις κολύμβησης και περισσότερες εναλλαγές σε όλες τις αποστάσεις, δίνοντας ιδιαίτερη δυναμική στην εμπειρία. Συγκεκριμένα, οι διαδρομές που προσφέρονται στους επίδοξους SwimRunners είναι:

Initiation distance SwimRun 12,8k (4 σκέλη τρεξίματος συνολικής απόστασης 10,8 χλμ, 84,4% | 3 κολυμβητικά σκέλη συνολικής απόστασης 2 χλμ, 15,6%)

Core distance SwimRun 23,4k (6 σκέλη τρεξίματος συνολικής απόστασης 19,7 χλμ, 84,4% | 5 κολυμβητικά σκέλη συνολικής απόστασης 3,65 χλμ, 15,6%)

Advanced/Marathon distance SwimRun 38,7k (7 σκέλη τρεξίματος συνολικής απόστασης 33,9 χλμ (87,6%) | 6 κολυμβητικά σκέλη συνολικής απόστασης 4,8 χλμ (12,4%)

Οι εγγραφές είναι ανοικτές στο website της διοργάνωσης, στο οποίο μπορείτε να βρείτε και ιδιαίτερες πληροφορίες για το σπορ και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Δείτε το teaser video της διοργάνωσης!

Η TRIMORE, έχοντας δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα μέτρα ασφαλείας τόσο στη στεριά όσο κυρίως στη θάλασσα, προσφέρει απόλυτη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στους αθλητές να τολμήσουν, να ζήσουν το όνειρό τους και να βιώσουν μια μοναδική, ανεξίτηλη, δύσκολη αλλά ασφαλή περιπέτεια στα μέτρα που θα επιλέξουν και εφαρμόσουν οι ίδιοι. Παράλληλα η διοργάνωση προτρέπει και επιβλέπει ώστε οι αθλητές να προστατεύουν το περιβάλλον, αφού καλούνται να επιστρέψουν τις άδειες συσκευασίες τροφοδοσίας στον τερματισμό, σε μια προσπάθεια να σεβαστούμε το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί. Παράλληλα, οι ξεχωριστοί και πολύτιμοι εθελοντές της διοργάνωσης, φροντίζουν επιμελώς την καθαριότητα του τερέν καθώς και των απόμακρων παραλιών, στις οποίες αναλαμβάνουν ρόλο.  

Ακολουθώντας πάντα τη φιλοσοφία του TRIMORE Multisports TOUR, πέρα από το αθλητικό κομμάτι, το τριημέρο που έρχεται περιλαμβάνει δραστηριότητες για όλη την οικογένεια ή την παρέα, όπως σκυταλοδρομία τρεξίματος, νυχτερινό περπάτημα 5χμλ. στα μονοπάτια της Ύδρας, με την ευγενική και πολύτιμη αρωγή του Hydra’s Trail, ποδηλατική βραδυπορία, σκυταλοδρομίες παιδιών αλλά και ενηλίκων, κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φετινό πρόγραμμα παιδικών δραστηριοτήτων, έχει ενταχθεί παιδικό SwimRun (Κυριακή πρωϊ), για το οποίο μάλιστα η διοργάνωση έχει φροντίσει και θα διαθέσει ειδικά kids wetsuits, ώστε να προτρέψει περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με το υπέροχο αυτό σπορ.

Το SwimRun Hydra, αποτελεί πέραν του τελικού του My SwimRun Championships για το 2023, αγώνα πρόκρισης στους τελικούς του 2024, για όλες τις αποστάσεις. Η συμμετοχή των αθλητών είναι προσωπική, παρόλο που λαμβάνουν μέρος ως ζευγάρια, κάτι που σημαίνει ότι δεν δεσμεύονται στο ζευγάρι με το οποίο λαμβάνουν μέρος στον αγώνα της Ύδρας.

Το SwimRun Hydra, αποτελεί επίσης από το 2022, συνεργάτη του AquaticRunner, δίνοντας πρόκριση (Slot) σε ζευγάρια βάθρων, για τον πρωτοπόρο ομώνυμο Individual SwimRun αγώνα στην Ιταλία.

Ο Race Director της TRIMORE XTERRA Greece, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, δήλωσε: “Το SwimRun Hydra είναι πλέον ένας παγκόσμιος θεσμός και προσελκύει αθλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο να ζήσουν μια ξεχωριστή περιπέτεια στην Ύδρα. Φέτος, αποτελεί τον παγκόσμιο τελικό στην μεγάλη του απόσταση και θα έχουμε την τιμή να θαυμάσουμε αθλητές του σπορ που διακρίνονται στις μεγαλύτερες διοργανώσεις του πλανήτη, θα έχουμε όμως παράλληλα την ευκαιρία να παρακινήσουμε νέους του σπορ ή ερασιτέχνες SwimRunners, να γνωρίσουν και να απολαύσουν ένα τόσο συναρπαστικό σπορ ζώντας αξέχαστες στιγμές. Το νησί είναι μαγικό, κυρίως το Χειμώνα και είμαστε πολύ τυχεροί που αποτελούμε την ευκαιρία να το γνωρίσουν και αγαπήσουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Για τους Έλληνες αθλητές και επισκέπτες που θα έρθουν για πρώτη φορά στο SwimRun Hydra, υποσχόμαστε ότι θα ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία τους, τοποθετώντας την εμπειρία που θα ζήσουν και το μετάλλιο που θα λάβουν, στην πιο περίοπτη θέση της βιβλιοθήκης τους! Φέτος, μέσω Live αναμετάδοσης του αγώνα, η TRIMORE και το SwimRun Hydra θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει ζωντανά σε όλο τον κόσμο, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους στις επόμενες χρονιές.

Η ομάδα μας επενδύοντας στο σπορ, πρόκειται σύντομα να παρουσιάσει και τον δεύτερο προορισμό SwimRun στην Ελλάδα, πιστεύοντας στο σπορ και το ιδιαίτερα ελκυστικό πακέτο που συνθέτει μαζί με τον προορισμό.

Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους (χορηγοί – συνεργάτες – υποστηρικτές) οι οποίοι πιστεύουν σ’ εμάς και τα όνειρά μας και συνεχίζουν να είναι παραστάτες των προσπαθειών μας, υποσχόμενοι να τους εκπλήσσουμε και ενθουσιάζουμε πάντα.”

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:      TRIMORE Sport Events, Δήμος Υδραίων, Περιφέρεια Αττικής – Αντιπεριφέρεια Νήσων, Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος,  

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                 Elval Colour – ΕΤΕΜ 

Χορηγός Μετακίνησης:                   Hellenic Seaways

Χρυσός Χορηγός:                              Lenovo

Αθλητικοί Χορηγοί:                          Arena, Coros, On Shoes  

Χάλκινοι Χορηγοί:                            ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, Ζαγόρι Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Ποτοποΐα Τσεφανούρη, Microsports, BlackMile, Maurten, Bella Frutta, F.illi Orsero, Melissa Kikizas, True Bites, D.Koronakis S.A., Blue Hunter, PoufMakers, τα Σερμπέτια στου Ψυρρή, Καραμολέγκος

Αιγίδες – Εγκρίσεις:                           Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Τ.Ο.Ε.), Περιφέρεια Αττικής

Media Partners:                                 In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr

Υποστηρικτές:                                     Vector, HPX, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, 1MATION, Check A Bike, EPedal Tours, Protypo, Hydra Diving Center, Hydra’s Trail, Marathon Bikes

Δείτε Επίσης