Έκλεισαν οι εγγραφές του 11ου Zagori Mountain Running

Με τη συμμετοχή αθλητών από 36 χώρες και από τις 5 ηπείρους, έκλεισαν οι εγγραφές του 11ου Zagori Mountain Running

Με τη συμμετοχή αθλητών από 36 χώρες και από τις πέντε ηπείρους, θα διεξαχθεί από τις 22-24 Ιουλίου 2022 στο Τσεπέλοβο, το 11ο Zagori Mountain Running, η κορυφαία διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα. Το σύστημα εγγραφών έκλεισε και πλέον μπήκαμε στην τελική ευθεία, για να υποδεχτούμε τους αθλητές και αθλούμενους, οι οποίοι θα λάβουν μέρος και στους 4 αγώνες .

Η δυναμική που καταγράφει κι αυτή τη χρονιά το “Zagori Mountain Running”, ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας και η διοργάνωση με χαρά θα υποδεχτεί τους αθλητές, οι οποίοι θα τρέξουν και θα απολαύσουν την ομορφιά που προσφέρει η χαράδρα του Βίκου, τα εντυπωσιακά μονοπάτια της Τύμφης, ο Βοϊδομάτης με τα πεντακάθαρα νερά του και τα γραφικά Ζαγοροχώρια.

Τόσο στον TeRA 80km, όσο και στον Marathon 44+, δύο ιδιαίτερα απαιτητικούς αγώνες, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες της διοργάνωσης, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των αθλητών που θα τρέξουν στους αγώνες Half Marathon 21km και Entry Race 10km.

Φέτος, επιστρέφουν στην εκκίνηση και οι μικροί μας φίλοι, οι οποίοι θα διασκεδάσουν τρέχοντας στον παιδικό αγώνα «ZAGORAKI», ενώ οι μικρότεροι explorers, θα έχουν την ευκαιρία να αναρριχηθούν με ασφάλεια στον μοναδικό τοίχο αναρρίχησης της “The North Face”.

Από την πλευρά της η Διοργάνωση, θα φροντίσει ώστε οι αθλητές που θα λάβουν μέρος, να αγωνιστούν στις πιο κατάλληλες συνθήκες και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία σε έναν τόπο που μπορεί και αξίζει να είναι προορισμός για το ορεινό τρέξιμο! Η βασική προτεραιότητα της Οργανωτικής Επιτροπής είναι, οι αγώνες του «Zagori Mountain Running», να συμβάλλουνστην τουριστική προβολή της περιοχής και το Ζαγόρι να καταξιωθεί ως προορισμός για Έλληνες και ξένους αθλητές, αθλούμενους αλλά κι επισκέπτες οι οποίοι θα γνωρίσουν μια πανέμορφη γωνιά της Ελλάδας, με μοναδικό φυσικό περιβάλλον και αυθεντική φιλοξενία. Αναγνωρίζοντας την συμβολή των αγώνων στην προσέλκυση χιλιάδων επισκεπτών από όλο τον κόσμο, το Υπουργείο Τουρισμού έθεσε υπό την αιγίδα του τη διοργάνωση και την συμμετοχή της στην καθιέρωση του Ζαγορίου ως προορισμού διακοπών για τους λάτρεις της φύσης και των υπαίθριων αθλημάτων.

Zagori Race 2021

Το 11ο «Zagori Mountain Running» για ακόμη μία χρονιά, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, στοχεύει στην ανάδειξη της ανάγκης προστασίας της χλωρίδας και πανίδας της Τύμφης, ενώ συντηρώντας τα μονοπάτια συνολικού μήκους 155km, συμβάλλει στην περαιτέρω οικοτουριστική και πολιτισμική ανάδειξη του Ζαγορίου.

Μετράμε αντίστροφα και σας περιμένουμε στο Τσεπέλοβο από 22-24 Ιουλίου, σε ένα μοναδικό τριήμερο με αγωνιστικό ενδιαφέρον, διασκέδαση και χαρά!

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ: +302651037309

Δείτε Επίσης

Στον Δήμο Μαραθώνα, σε νέο Venue και με νέες Διαδρομές, το ΙRONMAN(R) 70.3(R) Greece 2024

Στον Δήμο Μαραθώνα, σε νέο Venue και με νέες Διαδρομές, το ΙRONMAN(R) 70.3(R) Greece 2024

Ο κορυφαίος παγκόσμιος αγώνας τριάθλου IRONMAN® 70.3® Greece, που από το 2019 έχει αγαπηθεί από χιλιάδες αθλητές από όλον τον κόσμο, θα διεξαχθεί φέτος από την ομάδα της IRONMAN® Greece στις 18-20 Οκτωβρίου 2024, στη μυθική γη του Μαραθώνα, όπου κυριαρχεί η θετική ενέργεια και η αύρα της νίκης. Η αλλαγή της τοποθεσίας προέκυψε μετά […]