Δυνατά ονόματα στο Fly Olympia την Κυριακή (18/6)

Στις 18 Ιουνίου θα συγκεντρωθούν κορυφαίοι άλτες του επί κοντώ στην Αρχαία Ολυμπία και το διεθνές μίτινγκ Fly Olympia.

Δυνατά ονόματα στο Fly Olympia την Κυριακή (18/6)

Το Street Pole Vault event θα φιλοξενήσει και φέτος κορυφαίους άλτες που θα επιδιώξουν τις μεγάλες “πτήσεις”.

Ο Πολωνός Παγκόσμιος πρωταθλητής αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης, με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παβέλ Βοϊτσεχόφσκι θα παραβρεθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο μίτινγκ. Ο αθλητής που έχει ρεκόρ 5.93μ θα προσφέρει πλούσιο ανταγωνισμό. Παράλληλα, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20, Άνθονι Αμμιράτι, θα παραβρεθεί στη διοργάνωση για πρώτη φορά. Ο νεαρός πρωταθλητής, που έχει ρεκόρ 5.81μ., είχε κερδίσει πέρυσι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε διεξαχθεί στο Κάλι. Όμως, ο Αμμιράτι δεν θα είναι ο μοναδικός Γάλλος που θα μας τιμήσει με την παρουσία του. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Κ23, Έθαν Κορμόν, θα αγωνιστεί επίσης στο Fly Olympia. O νεαρός Γάλλος, που το 2021 είχε επικρατήσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Ταλίν, έχει ρεκόρ 5.82μ.

Παράλληλα, τα αδέλφια Κολέ θα έρθουν ξανά στο μίτινγκ. Ο Τιμπό (5.82μ.) και Ματιέ (5.74μ.) Κολέ, που είχαν αγωνιστεί και πέρυσι στο Fly Olympia, θα συμμετάσχουν στον αγώνα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Μάλιστα, πέρυσι, ο Τιμπό Κολέ είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Από ελληνικής πλευράς, τον Εμμανουήλ Καραλή θα συμπληρώσει ο Γιάννης Ρίζος. Ο Έλληνας άλτης του επί κοντώ, που έχει ατομικό ρεκόρ 5.60μ., θα συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στη διοργάνωση και θα επιδιώξει τα μεγάλα άλματα.

Το μίτινγκ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ο σύλλογος «Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενώ διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου (ΣΕΓΑΣ).

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Δείτε Επίσης

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Ο Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πηνειού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  στο Βαρθολομιό του Νομού Ηλείας (παραλία Θίνες) , διοργανώνει αθλητική εκδήλωση το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024.