Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Δουβαλίδης: “Στόχος η πρόκριση σε Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς Αγώνες”

Αποτελεί μια από τις σταθερές αξίες του ελληνικού στίβου τα τελευταία χρόνια με σταθερή παρουσία στις περισσότερες μεγάλες διοργανώσεις.

Δουβαλίδης: “Στόχος η πρόκριση σε Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς Αγώνες”

Ο Κώστας Δουβαλίδης στόχο έχει να βρεθεί για έβδομη φορά στην καριέρα του σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η πρεμιέρα του στους Διασυλλογικούς Αγώνες του δίνει τη δυνατότητα να σκέφτεται αισιόδοξα. 

Πήγε ανέλπιστα καλά το ξεκίνημα στον ανοιχτό όχι τόσο στα 110 μ. εμπόδια που περίμενα ότι θα είμαι σε μια τέτοια επίδοση, όσο στα 100 μέτρα. Οι κούρσες στους Διασυλλογικούς Αγώνας έδειξαν καλά σημάδια. Γενικώς η προετοιμασία πήγε λίγο πίσω, επειδή ο χειμώνας εδώ στη Δράμα τραβάει αρκετά. Κάναμε προπόνηση όσο μπορούσαμε”, είπε ο Κώστας Δουβαλίδης που στους Διασυλλογικούς διένυσε τα 100 μ. σε 10.51 και τα 110 μ. με εμπόδια σε 13.76.

Επόμενος αγώνας για τον αθλητή του Μπάμπη Σδρόλα είναι στο διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού (25/5) και αμέσως μετά θα πάρει μέρος και στα Χανιά στο μίτινγκ “Βενιζέλεια – Χανιά” (28/5). 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2022 / 3η ΗΜΕΡΑ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ / ΝΙΚΟΣ ΖΑΓΚΑΣ)

Στόχος μου είναι να προκριθώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μέσω του ranking. Αυτό είναι το ρεαλιστικό, αφού το όριο είναι πολύ υψηλό”, τόνισε ο 36χρονος πρωταθλητής του υψηλών εμποδιών και συνέχισε αναφερόμενος στο γεγονός ότι έχει πάρει μέρος ήδη σε έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου: “Θα είναι απίστευτο. Είναι δύσκολο αλλά θα το προσπαθήσω. Υπάρχει και η εμπειρία που έχω στα πόδια μου. Δεν είμαι μικρός πια. Από την άλλη πρέπει να προσέχω περισσότερο και η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι λίγο τα πόδια μου”. 

Ο Κώστας Δουβαλίδης εδώ και περίπου 20 χρόνια βρίσκεται στην εκκίνηση των 110 μ. με εμπόδια και το όραμα του είναι να βρεθεί για πέμπτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες: “Στόχος μου είναι να καταφέρω να είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Θα είναι οι πέμπτοι Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλω να είμαι εκεί για τελευταία φορά”. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής εδώ και έναν χρόνο απολαμβάνει και έναν ακόμη ρόλο στη ζωή του. Αυτόν του πατέρα του 12μηνου γιού του: “Αλλάζει η ζωή, αλλάζουν οι προτεραιότητες. Δυσκολεύτηκα λίγο στην αρχή με τον ερχομό του παιδιού, αλλά τώρα έχουμε βρει τους ρυθμούς μας”

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!