Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Διετής αποκλεισμός στον Christian Coleman

Ο Christian Coleman θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου στο Τόκιο, καθώς τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό για τους χαμένους ελέγχους το 2019.

Του Τόλη Λελεκίδη

Να αναφέρουμε ότι ο Αμερικανός είχε τρεις χαμένους ελέγχους και παρόλα αυτά, με την αιτιολογία πως ο ένας ήταν εκτός χρόνου, του είχε δοθεί από την World Athletics το «πράσινο φως» να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα. Ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων από την αθλητική κοινότητα, αφού η WA φαινόταν να έχει «δυο μέτρα και δυο σταθμά». Υπό το βάρος αυτό η AIU πήρε την απόφαση να τιμωρήσει τον Coleman, ο οποίος δεν μπορεί να αγωνιστεί μέχρι τις 13 Μαΐου του 2022. Ο 24χρονος να θυμίσουμε πως είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. στο Παγκόσμιο του Κατάρ.   

Στην ανακοίνωσή της η Athletics Integrity Unit που πόσταρε στα social media αναφέρει: «Η Πειθαρχική Επιτροπή υποστήριξε την κατηγορία της AIU και τιμώρησε τον σπρίντερ Christian Coleman από τις ΗΠΑ με δύο χρόνια για τρία αποτυχημένα whereabouts σε μια περίοδο 12 μηνών».

Φωτογραφία: Nassos Triantafyllou / azsportsimages

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!