Διετής αποκλεισμός στον Christian Coleman

Ο Christian Coleman θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου στο Τόκιο, καθώς τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό για τους χαμένους ελέγχους το 2019.

Του Τόλη Λελεκίδη

Να αναφέρουμε ότι ο Αμερικανός είχε τρεις χαμένους ελέγχους και παρόλα αυτά, με την αιτιολογία πως ο ένας ήταν εκτός χρόνου, του είχε δοθεί από την World Athletics το «πράσινο φως» να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα. Ακολούθησε θύελλα αντιδράσεων από την αθλητική κοινότητα, αφού η WA φαινόταν να έχει «δυο μέτρα και δυο σταθμά». Υπό το βάρος αυτό η AIU πήρε την απόφαση να τιμωρήσει τον Coleman, ο οποίος δεν μπορεί να αγωνιστεί μέχρι τις 13 Μαΐου του 2022. Ο 24χρονος να θυμίσουμε πως είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. στο Παγκόσμιο του Κατάρ.   

Στην ανακοίνωσή της η Athletics Integrity Unit που πόσταρε στα social media αναφέρει: «Η Πειθαρχική Επιτροπή υποστήριξε την κατηγορία της AIU και τιμώρησε τον σπρίντερ Christian Coleman από τις ΗΠΑ με δύο χρόνια για τρία αποτυχημένα whereabouts σε μια περίοδο 12 μηνών».

Φωτογραφία: Nassos Triantafyllou / azsportsimages

Δείτε Επίσης

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ!

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.