Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Διεθνείς ειδήσεις

Το Athletics-magazine σας παρουσιάζει μερικά από τα κυριότερα νέα από το εξωτερικό.

ΤΣΕΧΙΑ: Ο Σουηδός «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής στα 20χλμ. βάδην Perseus Karlstrom θα πάρει μέρος στο μίτινγκ βάδην στο Ποντεμπράντι της Τσεχίας το Σάββατο. Βασικοί του αντίπαλοι θα είναι ο Γάλλος Kevin Campion και ο Ιταλός Matteo Giupponi. Στις γυναίκες ξεχωρίζει η συμμετοχή της Τσέχας Anezka Drahotova και της Ιταλίδας Antonella Palmisano.

 
ΕΛΒΕΤΙΑ: Ο Ελβετός άλτης Loic Gasch, που πέρασε φέτος τα 2,30μ. στο ύψος, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Αναγκάζεται να διακόψει τις ασκήσεις για περίπου έξι εβδομάδες.


ΙΣΠΑΝΙΑ: Ο θρυλικός Ισπανός δρομέας Antonio Abadia βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και αποσύρεται από την Εθνική ομάδα της πατρίδας του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου στη Γκντίνια. Επίσης, ο Carlos Mayo είναι θετικός, παρά ότι είναι ασυμπτωματικός.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ο Μαραθώνιος στο Βουκουρέστι είναι να γίνει στις 11 Οκτωβρίου και θα μειωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων στους 250.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Ο ημιμαραθώνιος στην Οσάκα, που ήταν προγραμματισμένος για τις 31 Ιανουαρίου του 2021 ακυρώθηκε.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Παρά το γεγονός ότι έχασε το ολυμπιακό όριο στο Μαραθώνιο του Λονδίνου, ο Γερμανός Arne Gabius θα προσπαθήσει σε άλλο αγώνα για να πετύχει επίδοση κάτω από 2:11.30.

ΓΑΛΛΙΑ: Ο Γάλλος πρώην πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 στα 110μ. εμπόδια Ludovic Payen ερευνάται από την αστυνομία με τις κατηγορίες της σκόπιμης βίας. Όπως αναφέρει η «L’ Equipe» η καταγγελία έγινε από την πρώην φίλη του.  

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Την Κυριακή στην πόλη Σκίεν διεξάγεται το νορβηγικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, όπου στα 10χλμ. έχουν δηλώσει συμμετοχή τα αδέλφια Henrik και Filip Ingebrigtsen, ενώ στα 6χλμ. γυναικών θα τρέξει η Karoline Bjerkeli Grovdal.


ΒΟΣΝΙΑ: Σε αγώνα υπό βροχή στη Ζενίτσα ο Βόσνιος Mesud Pezer έριξε στη σφαιροβολία βολή στα 20,38μ. Δεύτερος ήταν ο Kemal Mesic με 19,88μ. Ακόμη στον ακοντισμό ο Dejan Mileusnic έριξε βολή στα 77,80μ. και τον ακολούθησε ο Σέρβος Vedran Samac με 73,40μ. Στο μήκος κέρδισε η Σέρβα Milica Gardasevic με 6,25μ. και στα 3.000μ. ο Elzan Bibic σε 7.55.80.

Δείτε Επίσης

Ξεκίνημα στα ψηλά για την Πόλακ, κακή ημέρα για Στεφανίδη

Η Ελένη Πόλακ εμφανίστηκε ανεπηρέαστη από τον τραυματισμό που αντιμετώπισε στη αρχήν της σεζόν, αλλά και από το γεγονός ότι ταξίδεψε στη Ρουέν δίχως τον προπονητή της, Μανώλη Καραγιάννη και ξεκίνησε με εξαιρετικό τρόπο τη χρονιά.