Διεθνείς ειδήσεις

Το Athletics-magazine σας παρουσιάζει μερικά από τα κυριότερα νέα από το εξωτερικό.

ΤΣΕΧΙΑ: Ο Σουηδός «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής στα 20χλμ. βάδην Perseus Karlstrom θα πάρει μέρος στο μίτινγκ βάδην στο Ποντεμπράντι της Τσεχίας το Σάββατο. Βασικοί του αντίπαλοι θα είναι ο Γάλλος Kevin Campion και ο Ιταλός Matteo Giupponi. Στις γυναίκες ξεχωρίζει η συμμετοχή της Τσέχας Anezka Drahotova και της Ιταλίδας Antonella Palmisano.

 
ΕΛΒΕΤΙΑ: Ο Ελβετός άλτης Loic Gasch, που πέρασε φέτος τα 2,30μ. στο ύψος, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Αναγκάζεται να διακόψει τις ασκήσεις για περίπου έξι εβδομάδες.


ΙΣΠΑΝΙΑ: Ο θρυλικός Ισπανός δρομέας Antonio Abadia βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και αποσύρεται από την Εθνική ομάδα της πατρίδας του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου στη Γκντίνια. Επίσης, ο Carlos Mayo είναι θετικός, παρά ότι είναι ασυμπτωματικός.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ο Μαραθώνιος στο Βουκουρέστι είναι να γίνει στις 11 Οκτωβρίου και θα μειωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων στους 250.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Ο ημιμαραθώνιος στην Οσάκα, που ήταν προγραμματισμένος για τις 31 Ιανουαρίου του 2021 ακυρώθηκε.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Παρά το γεγονός ότι έχασε το ολυμπιακό όριο στο Μαραθώνιο του Λονδίνου, ο Γερμανός Arne Gabius θα προσπαθήσει σε άλλο αγώνα για να πετύχει επίδοση κάτω από 2:11.30.

ΓΑΛΛΙΑ: Ο Γάλλος πρώην πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 στα 110μ. εμπόδια Ludovic Payen ερευνάται από την αστυνομία με τις κατηγορίες της σκόπιμης βίας. Όπως αναφέρει η «L’ Equipe» η καταγγελία έγινε από την πρώην φίλη του.  

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Την Κυριακή στην πόλη Σκίεν διεξάγεται το νορβηγικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, όπου στα 10χλμ. έχουν δηλώσει συμμετοχή τα αδέλφια Henrik και Filip Ingebrigtsen, ενώ στα 6χλμ. γυναικών θα τρέξει η Karoline Bjerkeli Grovdal.


ΒΟΣΝΙΑ: Σε αγώνα υπό βροχή στη Ζενίτσα ο Βόσνιος Mesud Pezer έριξε στη σφαιροβολία βολή στα 20,38μ. Δεύτερος ήταν ο Kemal Mesic με 19,88μ. Ακόμη στον ακοντισμό ο Dejan Mileusnic έριξε βολή στα 77,80μ. και τον ακολούθησε ο Σέρβος Vedran Samac με 73,40μ. Στο μήκος κέρδισε η Σέρβα Milica Gardasevic με 6,25μ. και στα 3.000μ. ο Elzan Bibic σε 7.55.80.

Δείτε Επίσης