Δάφνινος Αγώνας Rhodescape Lake

Το νησί της Ρόδου αναμένεται να υποδεχτεί έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες τρεξίματος, τον Δάφνινο Αγώνα Rhodescape Lake & Mountain Run 2023, που θα λάβει χώρα στο Φράγμα Απολακκιάς στις 22 Οκτωβρίου 2023.

Δάφνινος Αγώνας Rhodescape Lake

Οι λάτρεις του τρεξίματος έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορες αποστάσεις που ανταποκρίνονται σε κάθε επίπεδο αθλητικής δραστηριότητας:

– 20 χλμ: Ένας αγώνας για τους πιο έμπειρους δρομείς, με τρία ανηφορικά κομμάτια και υπέροχες θέες.

– 10 χλμ:  Μια πρόκληση για όλους, με τη διαδρομή να περιλαμβάνει τρία ανηφορικά τμήματα.

– 5 χλμ: Ένας εξαιρετικός αγώνας για όλους, με χωματόδρομο και ασφάλτο, κατάλληλος για αρχάριους και προχωρημένους.

– 1,5 χλμ για τα παιδιά: Ένας αγώνας για τους μικρούς μας φίλους, με ασφαλτόδρομο και χώμα.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 το πρωί στις εγκαταστάσεις του πάρκου. Η διαδρομή περνά πάνω από το φράγμα και διακρίνεται για τα εντυπωσιακά της τοπία και τα ανηφορικά τμήματα που αποτελούν μια μοναδική πρόκληση για τους δρομείς. Ο παιδικός αγώνας θα έχει παράλληλα και περιβαλλοντολογικά παιχνίδια, ειδικά σχεδιασμένα, για να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά στην φύση, ώστε να την αγαπήσουν και να την φροντίζουν ακόμα περισσότερο.

Αλλά το Rhodescape Lake & Mountain Run δεν είναι απλά ένας αγώνας. Είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψετε την ομορφιά της Ρόδου, ένα νησί με πλούσια ιστορία και εντυπωσιακά τοπία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση και τις θάλασσες του Αιγαίου, ενώ ο αγώνας προσφέρει την ευκαιρία για ενδυνάμωση της αθλητικής κοινότητας.

Το Φράγμα Απολακκιάς βρίσκεται στο χωριό Απολακκιά, στη νότια Ρόδο και απέχει 77 χλμ. περίπου ΝΔ. της πόλης της Ρόδου. Είναι, επίσης, τόπος συγκέντρωσης αποδημητικών πτηνών και χώρος αναψυχής με ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων. Η Απολακκιά βρίσκεται στις όχθες του μικρού ποταμού Απολακκιάτη, πάνω από τον ομώνυμο όρμο και κοντά στο φερώνυμο φράγμα, ανάμεσα στις κορυφές «Σκιάδι» και «Στρογγυλή». και αποτελεί χαρακτηριστικό αγροτικό οικισμό, με εκπληκτικά τοπία και πολλές ευκαιρίες για αναψυχή και αθλητισμό.

Στην περιοχή της Απολακκιάς στη Ρόδο, υπάρχουν μερικά αξιοθέατα που μπορείτε να επισκεφθείτε. Ένα από αυτά είναι το κτήριο που στεγάζει το πολιτιστικό κέντρο, που χρησιμοποιήθηκε παλαιότερα ως δημοτικό σχολείο. Ακόμα, υπάρχει η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, που διακρίνεται για τον αρχιτεκτονικό της σχεδιασμό.

Για τους λάτρεις της ιστορίας, υπάρχουν τα ερείπια ενός αρχαίου κάστρου κοντά στην Αγία Μαρίνα, που χρονολογούνται περίπου στον 14ο αιώνα

Ο Δάφνινος Αγώνας Rhodescape Lake & Mountain Run 2023 υπόσχεται να είναι μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου. Είναι η ευκαιρία να ζήσετε την περιπέτεια, να ενισχύσετε την φυσική σας κατάσταση και να ανακαλύψετε τη μυστικά της όμορφης Ρόδου.

Κάντε σήμερα την εγγραφή σας εδώ:

https://event.athletopia.com/1st-apolakkia-lake-trail-run

Δείτε Επίσης