Ατρόμητος Race

Στη διοργάνωση του Ατρόμητου στη Σίφνο κατάφεραν να κάνουν το χρόνο να διαστέλλεται και μέσα σε τρεις μέρες να νιώθουν οι συμμετέχοντες ότι έζησαν εμπειρίες εβδομάδων.

Κείμενο φωτογραφίες του Λευθέρη Πλακίδα

Το αθλητικό τριήμερο στη Σίφνο είχε περισσότερα από όσα μπορεί ένας συμμετέχων να ονειρευτεί. Ατρόμητοι όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και οι διοργανωτές, όπως και οι ντόπιοι που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια και την στηρίζουν.


Με ένα γεμάτο πρόγραμμα που ξεκίνησε την Παρασκευή 2 Ιουλίου με την ανάβαση στον Προφήτη Ηλία που ήταν ένας αγώνας vertical σε μία πολύ ελκυστική διαδρομή και έγινε βράδυ με ώρα εκκίνησης στις 9.30. Σε μία προσομοίωση πανηγυριού μετά τον τερματισμό όλων όσων συμμετείχαν, ακολούθησε η μυσταγωγία του δείπνου. Ο αγώνας ήταν η αφορμή για να βρεθούν πάνω από 40 άνθρωποι σε ένα μοναστηριακό τραπέζι όπου οι διοργανωτές τους πρόσφεραν φαγητό. Το κατέβασμα έγινε με φακούς και πολύ θετική διάθεση. Με αυτή την εντυπωσιακή εκκίνηση της πρώτης μέρας, τα υπόλοιπα έτρεχαν εύκολα.

Το Σάββατο τη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης έγιναν το πρωί οι κολυμβητικοί αγώνες. Από τα 5 και τα 3 χιλ, στα 2 και τα 1.200. Εξαιρετικές επιδόσεις από γνωστούς κολυμβητές ανοιχτής θάλασσας, αρκετούς υψηλού επιπέδου τριαθλητές και πολύ κόσμο που έχει μπει τα τελευταία χρόνια στις αθλητικές δραστηριότητες. Ακολούθησε ένα 5άρι τρέξιμο που πολλοί το συνδύασαν με κολύμπι για να τσεκάρουν τη φυσική τους κατάσταση. Ήταν μία ωραία ξενάγηση τρέχοντας γύρω από τον Πλατύ Γυαλό. Οι αγώνες beach Volley γέμισαν το πρόγραμμα μέχρι αργά το απόγευμα, όπου έγιναν οι απονομές.

 Ο βραδινός αγώνας κολύμβησης ήταν το επιστέγασμα της χαράς της συμμετοχής που είναι ο στόχος του Αλέξανδρου Αργύρη που εμπνεύστηκε και υλοποιεί τη διοργάνωση. Φέτος εμπιστεύτηκε μία μεγαλύτερη ομάδα συνεργατών και τα πήγαν περίφημα. Ένα μουσικό πάρτυ συνόδεψε το φαγητό και η βραδιά τελείωσε οριακά στις 12 γιατί το πρωί ήταν κοντά. Η εκκίνηση στις 7.30 έδωσε νικητή που τερμάτισε σε 63 λεπτά. Μία απαιτητική και τεχνική διαδρομή που πάτησε πάνω στα μονοπάτια της Σίφνου (και είχε την ευθύνη της όπως και σε όλα τα δρομικά ο Χρήστος Μαυρίκιος) και αξιοποίησε όλο το κομμάτι το ορεινό με φοβερή θέα σε λιμανάκια, στα απέναντι νησιά και σε μία θάλασσα σαγηνευτική.

Με τις απονομές ολοκληρώθηκε το μεσημέρι το τριήμερο και οι περισσότεροι αναζητούσαν την επόμενη διοργάνωση. Μεγάλη η βοήθεια του Δήμου Σίφνου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των εθελοντών και των χορηγών. 

Δείτε Επίσης