Πότε είναι να γίνουν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2021

Όλοι ελπίζουν για μια ομαλή χρονιά το 2021, αλλά όπως και να’ χει η αγωνιστική κίνηση θα προχωρήσει, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα είναι πιο ομαλή η κατάσταση και με την πανδημία του Covid-19.

Του Τόλη Λελεκίδη

Το «Athletics-magazine.gr» αποκλειστικά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του, σας παρουσιάζει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων για τη νέα χρονιά. Φυσικά αναμένεται η τελική επικύρωση και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές, όταν ανακοινωθούν τα καλεντάρια αγώνων των Βαλκανικών Πρωταθλημάτων και οριστικοποιηθεί και το Ευρωπαϊκό καλεντάρι αγώνων. Ένας «μπούσουλας» όμως για τους αθλητές και τους προπονητές αποτελούν οι παρακάτω ημερομηνίες, καθώς οι περισσότεροι προσπαθούν όσο είναι δυνατόν να κάνουν το προγραμματισμό τους.

Το πρώτο χρονικά Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα είναι στα 50χλμ. βάδην Ανδρών- Γυναικών που είναι προγραμματισμένο για τις 23 Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή, στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού έχει δύο «ανοιχτές» ημερομηνίες, αφού καθορίζεται σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και σε συνάρτηση με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Η πρώτη ημερομηνία είναι το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου και η δεύτερη το Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου.

Στις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή, είναι να γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, πιθανότατα στην Πηγή Τρικάλων.

Στις 21 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, είναι να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου, το οποίο ως γνωστόν θα γίνει παράλληλα με τον 9ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας.

Στις 11 Απριλίου, ημέρα Κυριακή, είναι να πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην Ανδρών- Γυναικών, με πιθανότατο τόπο διεξαγωγής του τα Μέγαρα.

Στις 16 Μαΐου, ημέρα Κυριακή, είναι να γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. και Κ23 και τα 5.000μ. Κ20.

Το Σαββατοκύριακο 5-6 Ιουνίου είναι το πιο πιθανό να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών, αλλά ανοιχτή είναι και η ημερομηνία 26-27 Ιουνίου. Πάντως, η πρώτη ημερομηνία είναι πιο βολική, καθώς στις 11 Ιουνίου γίνονται οι δηλώσεις συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων που είναι προγραμματισμένο για τις 19-20 Ιουνίου, όπου η Εθνική ομάδα μετέχει στην πρώτη κατηγορία.

Το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιουνίου ή 26-27 Ιουνίου είναι πρόθεση του ΣΕΓΑΣ να διεξάγει, αν είναι δυνατόν, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23.

Το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιουνίου είναι το πιο πιθανόν να διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, αλλά θα εξαρτηθεί και από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20. Πρόθεση της ABAF είναι να βάλει τη διοργάνωση 3-4 Ιουλίου, μία ημέρα πριν γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που είναι προγραμματισμένο από 15 ως 18 Ιουλίου στο Ταλίν.

Το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουλίου είναι να γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 και το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18.

Τέλος, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου θα γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου, παράλληλα φυσικά με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Φωτογραφία: Nassos Triantafyllou / azsportsimages

Δείτε Επίσης