Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν αθλητές και θεατές στο 2nd TRIMORE M.T. Kastoria | ISOMAN

Το 2nd TRIMORE M.T. Kastoria | ISOMAN, που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά στις 17 – 19 Ιουνίου, από την TRIMORE Sport Events σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ήταν  ένα ραντεβού με την περιπέτεια στη φύση, ένα δυναμικό και ανταγωνιστικό event, που πρόσφερε αξέχαστες εμπειρίες σε αθλητές και θεατές και εγχάραξε την μοναδική ομορφιά της παραλίμνιας πόλης της Καστοριάς σε όλους!

Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της υγειονομικής κρίσης, το TRIMORE Multisports TOUR επέστρεψε στην εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς πόλη της Καστοριάς, προσφέροντας ένα αθλητικό, ψυχαγωγικό και πολιτιστικό τριήμερο με αγώνες Tριάθλου δύο αποστάσεων και ISOMAN Equalized Triathlon, για ενήλικες και παιδιά, αγώνες κολύμβησης Open Water διαφόρων αποστάσεων για πρώτη φορά στη λίμνη της Καστοριάς, αγώνες ορεινού τρεξίματος και άλλες παράλληλες αθλητικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Με στόχο τη συμβολή στην ανάπτυξη της περιοχής και την παρακίνηση όλο και περισσότερων ανθρώπων να βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες γεμάτες περιπέτεια και ξεχωριστή ομορφιά, με την οικογένεια, την παρέα και τους φίλους τους, σε εξαιρετικούς ελληνικούς προορισμούς, σχεδιάστηκε ένα διαφορετικό τριήμερο αθλητικό και ψυχαγωγικό event, με επίκεντρο το επιβλητικό πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας.

Στο αγωνιστικό μέρος, στις πρώτες θέσεις κάθε αθλήματος, αναδείχθηκαν οι:

 • Half Ironman Distance Triathon – Άνδρες: Κωνσταντίνος Βέρδες, Κυριάκος Λιακόπουλος. Γιάννης Μανασάκης / Γυναίκες: Ευαγγελία Δούμα, Ασημίνα Ιγγλέζου
 • Olympic Distance Triathlon – Άνδρες: Γιώργος Καραγιάννης, Νικήτας Καλλίτσης, Θωμάς Ντελιόπουλος / Γυναίκες:  Ελευθερία Πουλιοπούλου, Ελίνα Χριστοφόρου, Κέλλυ Ζαράνη
 • ISOMAN Triathlon Quarter – Άνδρες: Μιχάλης Κλαδής, Αριστοτέλης Τσαγκάρης, Βασίλης Μαλιγκούδης / Γυναίκες: Νικολέτα Αγγελέτου, Αθηνά Μιχαλοπούλου
 • ISOMAN Triathlon Quarter Relay: Ινώ Στεφανή- Σπύρος Χρυσικόπουλος / Βιβή Θωμάκου-Μάγδα Παλλίδου-Πέπη Παστογιάννη
 • Olympic Distance Triathlon Relay: Δημήτρης Καλόγηρος – Γιώργος Καλόγηρος
 • Open Water Swimming 10k (με στολή): Σπύρος Χρυσικόπουλος  
  (χωρίς στολή): Γιώργος Παπαδόπουλος, Τρύφωνας Κούστας, Γιώργος Μαθάς
 • Open Water Swimming 2.5k (με στολή) – Άνδρες: Ραφαήλ Μαλίδης, Αριστοτέλης Τσαγκάρης, Θεοφάνης Κόλλιας / Γυναίκες: Νικολέτα Αγγελέτου, Αθηνά Μιχαλοπούλου, Ελίνα Χριστοφόρου 
  (χωρίς στολή) – Άνδρες: Γιώργος Γκανούρης, Γιάννης Μανασάκης, Απόστολος Καρτέρης / Γυναίκες: Βίκυ Κουβέλη, Μαρία Μπακρινιώτη, Ραμπέα Ιατρίδου
 • Open Water Swimming 0,5k (με στολή): Δημήτρης Καλόγηρος, Θεοδόσιος Κεχίδης
  (χωρίς στολή) Άνδρες: Βασίλης Κεχίδης, Μάξιμος Κεχίδης, Ιωάννης Κωτσίδης / Γυναίκες: Μάγδα Παλλίδου
 • Trail Running 8k – Άνδρες: Δημήτρης Χαλαγιάννης, Βασίλειος Σπυρόπουλος, Τάσος Ροβυθάκης /
  Γυναίκες: Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Χριστίνα Αμανατίδου, Ινώ Στεφανή

Ξεχωριστή και δυναμική κατηγορία αποτέλεσαν οι Braves, δηλαδή αθλητές που συμμετείχαν σε όλα τα αγωνίσματα δοκιμάζοντας τις αντοχές και τα όριά τους: Θεοφάνης Κόλλιας, Νίκος Βλάχος, Ελίνα Χριστοφόρου & Ραμπέα Ιατρίδου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούν τα ονόματα των Πρώτων & Ύστατων Καστοριανών που συμμετείχαν στον αγώναOlympic Distance Triathlon: Ελευθερία Πουλιοπούλου, Γιάννης Αλεξόπουλος & Βασίλης Πολυχρονίου, Ραμπέα Ιατρίδου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν ευρηματικές αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, όπως stress running, σκυταλοδρομίες τρεξίματος, παιδική ποδηλατική βραδυπορία, yoga με την εξαιρετική Φωτεινή Λιάπη και πολλές ακόμη δράσεις, ειδικά για τα παιδιά, επίδειξη Tae Kwon Do από την ομάδα «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Καστοριάς και παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος».

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, δήλωσε για τη διοργάνωση: «Μετά από δύο χρόνια παύσης, με πολύ χαρά φιλοξενήσαμε το 2ο TRIMORE M.T. Kastoria |ISOMAN 2022, μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στον Δήμο μας. Με πολύ χαρά, επίσης, ακούσαμε τα σχόλια των αθλητών που συμμετείχαν, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι, τόσο από τη διοργάνωση όσο και από το φυσικό κάλλος της Καστοριάς, την οποία χαρακτήρισαν ιδανική για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Θέλω να συγχαρώ θερμά την TRIMORE Sport Events για την άψογη διοργάνωση, όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης,  μέσα από την οποία αναδεικνύονται τα ιδεώδη του αθλητισμού, η αξία του εθελοντισμού και της συμμετοχής».

Ραντεβού για τη διοργάνωση του 2022 έδωσε ο Race Director της TRIMOREXTERRA GreeceISOMAN Hellas, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής TRIMORE Multisport TOUR, επισημαίνοντας σχετικά: «Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, ταγμένοι στο όραμά μας. Πολύτιμη συμβολή μας προσέφεραν τόσο οι ανεξάρτητοι εθελοντές μας όσο και οι εθελοντές μέσω των επικεφαλής των Κοινοτήτων γύρω από τη λίμνη, οι οποίοι κατάφεραν με το πάθος, την προσήλωση και το χαμόγελο να προσφέρουν ασφάλεια και άριστη εμπειρία στους αθλητές κυρίως, πάντα υπό την εποπτεία και την αρωγή της Τροχαίας Καστοριάς που συνετέλεσε καθοριστικά στην επιτυχία. Η πόλη της Καστοριάς είναι ξεχωριστή και πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί, πέραν της καθιέρωσης μεταξύ των πιο συγκινητικών θεσμών Τριάθλου, Κολύμβησης Open Water και ορεινού τρεξίματος να διεκδικήσει να αποτελεί το διεθνές προπονητικό κέντρο Τριάθλου και κολύμβησης Open Water της Ευρώπης. Παράλληλα, σίγουρα εντάσσεται ανάμεσα στους πέντε πιο όμορφους προορισμούς της χώρας μας, προτείνοντας και ορεινές εικόνες Ελλάδος, πέραν των γνωστών της θαλάσσης. Το TRIMORE Multisports TOUR συνεχίζεται τώρα στο υπέροχο Ρέθυμνο το οποίο στάθηκε όρθιο στην υγειονομική κρίση, στη Βούλα με το ανανεωμένο XTERRA Open Warer Swimming Challenge που αλλάζει “γήπεδο” και περνά σε νέα εποχή και ολοκληρώνεται στην αγαπημένη μας Ύδρα, με ιδιαίτερα δυνατές συγκινήσεις και περιπέτεια για κάθε επίπεδο αθλητών.. σε ζευγάρια όμως!!».

Το 2nd TRIMORE M.T. Kastoria | ISOMAN διενεργήθηκε υπό την Αιγίδα/Έγκριση του ΕΟΤ, ο οποίος ήταν και Χρυσός Χορηγός, καθώς και των αρμοδίων Ομοσπονδιών (Ε.Ο.Μο.Π., Κ.Ο.Ε. και Ε.Ο.Π.). Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, ανέφερε σχετικά: «Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού κι εγώ προσωπικά στηρίζουμε πάντοτε τα αθλητικά γεγονότα που δείχνουν και προβάλλουν ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα είναι και η υποστήριξη των αθλητικών διοργανώσεων και, κατ’ επέκταση, του αθλητικού τουρισμού που βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης παγκοσμίως.  Η Καστοριά είναι μια μαγευτική πόλη με ιδιαίτερο χαρακτήρα, απλωμένη δίπλα σε μια από τις πιο όμορφες λίμνες της Ευρώπης. Ένας ορεινός τουριστικός προορισμός, ιδανικός για διακοπές χειμώνα -καλοκαίρι. Στόχος μας στον ΕΟΤ είναι να αναδείξουμε τους ξεχωριστούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας που αξίζει να γνωρίσουν οι επισκέπτες μας. Το TRIMORE Multisports Kastoria | ISOMAN είναι μια σύγχρονη αθλητική διοργάνωση που αναδεικνύει αυτό το διαφορετικό «πρόσωπο» της Ελλάδας. Ο ΕΟΤ στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες αξιόλογες πρωτοβουλίες που προάγουν τις αθλητικές δραστηριότητες και τον τουρισμό εμπειρίας, σε όλη τη χώρα και όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν θα σταματήσω να το λέω παντού όπου ταξιδεύω: Η Ελλάδα μας δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα. Η χώρα μας είναι ένας τοπ προορισμός που μπορεί να προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες στους επισκέπτες σε όλους τους προορισμούς».

Δείτε Επίσης

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Ο Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πηνειού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  στο Βαρθολομιό του Νομού Ηλείας (παραλία Θίνες) , διοργανώνει αθλητική εκδήλωση το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024.

Axd Sprint Triathlon στην Αλεξανδρούπολη στις 7/7/24

Axd Sprint Triathlon στην Αλεξανδρούπολη στις 7/7/24

➨ Έναρξη: 08.30πμ ➨ Εκκίνηση – Τερματισμός – Ζώνη Αλλαγών: Νέα Παραλιακή Ζώνη – Ανάπλαση ➨ Συνδιοργάνωση: ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ –Τ.Ο.Ε ➨ Υποστήριξη: Δήμος Αλεξανδρούπολης ➨ Αποστάσεις: 750μ κολύμβηση – 20 χλμ ποδήλατο – 5 χλμ τρέξιμο ➨ Ο αγώνας είναι ατομικός ή σκυταλοδρομία (ομάδα με 2 ή 3 άτομα, που ο καθένας συμμετέχει σε ένα ή δύο […]