Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Αναβαθμισμένα τα ελληνικά μίτινγκ για το 2023

Η δήλωση των αγώνων που θα ενταχθούν στο ευρωπαϊκό καλεντάρι για το 2023 έγινε από την Ομοσπονδία, ύστερα από σχετικά αιτήματα των διοργανωτών των εγχώριων μίτινγκ.

Αναβαθμισμένα τα ελληνικά μίτινγκ για το 2023

Η χώρα μας αναμένεται και φέτος να έχει μια σειρά αναβαθμισμένων διοργανώσεων μέσα από τις οποίες αθλητές και αθλήτριες θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν καλές επιδόσεις και παράλληλα καλή βαθμολογία στο παγκόσμιο ranking, μέσα από το οποίο διεκδικούν τη συμμετοχή τους στους κορυφαίους αγώνες της χρονιάς. 

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα είναι αυτή, που θα δώσει την τελική έγκριση στην πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΕΓΑΣ, και στην οποία υπάρχουν τρεις διοργανώσεις στην κατηγορία Silver του World Athletics Continental Tour, τρεις στην κατηγορία Bronze, καθώς και δύο στην κατηγορία Challenger, που στην ουσία αντικαθιστά την κατηγορία Area Permit.

Η επικύρωση των διοργανώσεων, καθώς και η οριστικοποίηση των ημερομηνιών, θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τις αλλαγές στις οποίες έχει προχωρήσει φέτος η ΕΑ, οι διοργανωτές δεν θα μπορούν να αλλάξουν ημερομηνία δύο μήνες από την αρχική ημερομηνία, όπου έχουν δηλώσει. Στην λίστα των ελληνικών μίτινγκ είναι και το Portarathlon, που ανήκει στην κατηγορία Bronze των συνθέτων. Μία άλλη αλλαγή στην οποία προχωράει φέτος η ΕΑ έχει να κάνει με την ενσωμάτωση των Special μίτινγκ σε κοινή κατηγορία με τα μίτινγκ που έχουν πρόγραμμα με πολλά αγωνίσματα.

Αναλυτικά η λίστα

World Athletics Continental Tour/Europe

Silver

Athens Street Pole Vault

Filothei Women Gala

Fly Olympia

Bronze

Βενιζέλεια- Χανιά

Μίτινγκ Αλμάτων Καλλιθέα

Δρόμεια, Βάρη

Challenger

Παπαφλέσσεια

Βεργώτεια

Combined event – Bronze

Portarathlon

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!