Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Αλιγκάρι Run

Με την αύρα του καθαρού αέρα του Όρους Πάικο

Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος στον εναλλακτικό αγώνα Ορεινού τρεξίματος, 4ο Αλιγκάρι Run, στα Μεγάλα Λιβάδια του Όρους Πάικου. Είναι η χρονική περίοδος που η περιοχή του Δήμου Παιονίας, περνά στην εποχή του φθινοπώρου και η φύση ομορφαίνει προβάλλοντας μια απίστευτη χρωματική παλέτα, η οποία «κάνει παιχνίδια» με τα μάτια του επισκέπτη.
Οι φετινοί αγώνες βουνού που διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου, τον Δήμο Παιονίας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΔΕΘ- HELEXPO, σκοπό είχαν να φέρουν αθλητές & αθλήτριες κοντά στη φύση και τα μονοπάτια του Πάικου, ενός βουνού μαγικού το οποίο αναλαμβάνει να «γεμίσει» στο έπακρο τις ψυχικές μπαταρίες όλων. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν: ο Εμπορικοεπαγγελματικός Σύλλογος Γουμένισσας και η βραβευμένη εταιρεία Ηλεκτρικών Συσκευών Gruppe.

Στη φετινή διοργάνωση του 4ου Aligari Run δρομείς και περιπατητές, είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις αγώνες οι οποίοι, αντίστοιχα ήταν, 3, 7.5 και 14 χιλιόμετρα, με ξεχωριστές εκκινήσεις. Οι 400 αθλητές και αθλήτριες πλημμύρισαν τις διαδρομές στα πέριξ των Μεγάλων Λιβαδιών, που βρίσκονται χτισμένα 1200μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, και προσφέρεται για υπαίθριες δραστηριότητες στην φύση.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να προσεγγίσουν τα Μεγάλα Λιβάδια με το λεωφορείο της διοργάνωσης προκειμένου να μην στερηθεί κανείς την συμμετοχή του στους αγώνες του Αλιγκάρι Run. Ο αγώνας υποστηριζόταν με ηλεκτρονική χρονομέτρηση και στις τρεις διαδρομές και στο τέλος κάθε αγώνα οι εθελοντές του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου απένεμαν αναμνηστικό μετάλλιο και μπλούζα. Οι Απονομές των επάθλων στους τρεις πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες σε κάθε διαδρομή, έγιναν κάτω από τους ήχους των Χάλκινων της Γουμένισσας.

Δηλώσεις:

Τάσος Τζήκας – Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αλιγκάρι Run

«Το 4ο Aligari Run φέρνει κόσμο μαζικά για αθλητισμό στο βουνό. Το κυριότερο όμως είναι ότι κανείς μπορεί να απολαύσει τις ομορφιές ενός τόπου ο οποίος θεωρείται κατάλληλος για υπαίθριες δραστηριότητες. Το αποτύπωμα του Αλιγκάρι θα το εισπράξει η τοπική κοινωνία η οποία αγαπά και θέλει τον αθλητισμό κοντά της».

Κωσταντίνος Σιωνίδης: Δήμαρχος Παιονίας Νομού Κιλκίς

«Ο Δήμος Παιονίας για 4η χρονιά στηρίζει το Aligari Run & πλέον και το Aligari Bike. Στην Παιονία ο κόσμος απέδειξε ότι αγαπά τον αθλητισμό, και κατ επέκταση κάνει τα πάντα για την στήριξή του, καθώς πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό βοηθά στην Τουριστική ανάπτυξη, μιας περιοχής με πολλές άγνωστες ομορφιές. Ελπίζω του χρόνου να αυξηθούν οι συμμετοχές και περισσότερος κόσμος να επισκεφθεί την περιοχή των Μεγάλων Λιβαδίων και του Δήμου Παιονίας».

Κωσταντίνος Γιουτίκας Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
«Σε μια πολύ όμορφη μέρα και έναν τόπο του Δήμου Παιονίας, δρομείς από όλη την Ελλάδα, απολαμβάνουν την Βλάχικη φιλοξενία τρέχοντας στις ομορφιές του όρους Πάικου, αφήνοντας μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς ο καθαρός αέρας του υψομέτρου συντελεί σε αυτό. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε γεροί και να απολαύσουμε εκ νέου σε μία άλλη εποχή την διαφορετικότητα του Όρους Πάικου, μέσα από τους αγώνες τρεξίματος Aligari Run.»

Χορηγοί επικοινωνίας του 4ου Aligari Run ήταν το Radio Thessaloniki 94,5fm, η ΒΕΡΓΙΝΑ TV, η Thessnews.gr, το Athletics-Magazine.gr και το Rthess.gr.

Δείτε Επίσης

2ο Axios Running Festival

Το 2ο Axios Running Festival έρχεται στις 19 Μαΐου 2024 με αθλητικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και τα αγωνιστικά επίπεδα!