Αγώνες ”Κώστας Σπανίδης”

Επιμέλεια: Ζαχαρένια Πιλιτσίδου

Στους φετινούς αγώνες ”Κώστας Σπανίδης” που πραγματοποιήθηκαν ως φόρος τιμής στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα προπονητή των ρίψεων, η αθλήτρια Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου πέτυχε τη πέμπτη καλύτερη βολή της καριέρας της.

Η έμπειρη αθλήτρια με βολή 59,96 μέτρα έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση και έδειξε ότι ενώ έμεινε αρκετό διάστημα εκτός σταδίων κατάφερε να διατηρήσει σε εξαιρετικό επίπεδο την αγωνιστική της κατάσταση. Η ίδια κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της στη Ν. Αφρική είχε προλάβει να κάνει δύο αγώνες και είναι πιθανό να απειλούσε το ατομικό της ρεκόρ αν η χρονιά δεν είχε πάρει αυτή την τροπή. Από εδώ κι έπειτα ο μεγάλος στόχος της Αναγνωστοπούλου είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στο ίδιο αγώνισμα της κατηγορίας Κ18 η Φιλιππίδου Δέσποινα συνέχισε τις καλές παρουσίες της σεζόν.

Πανελλήνιο ρεκόρ πραγματοποίησε η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στην κατηγορία της παγκοσμίως και κορυφαία μέχρι στιγμής στον πλανήτη. Το 2019 δεν ήταν τυχερό για την αθλήτρια εφόσον τραυματίστηκε και δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει σε κορυφαίες διοργανώσεις. Η ίδια δήλωσε “Ήταν ο πρώτος μου αγώνας μετά τον περσινό τραυματισμό μου. Είμαι πολύ χαρούμενη από τη σημερινή παρουσία και από το γεγονός, ότι είμαι και πάλι σε διαδικασία αγώνων. Χάρηκα για το ρεκόρ, οι βολές μου είναι σε αυτό το επίπεδο και περιμένω να κάνω και άλλους αγώνες γιατί μου έχουν λείψει”.

Ελίνα Τζένγκο. Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Ταυτόχρονα, η αθλήτρια Αναστασία Ντραγκομίροβα συνέχισε την ασταμάτητη πορεία της και πέτυχε πάλι επίδοση καλύτερη από το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18. Η ίδια είναι κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ και στο μήκος Κ18. Η νεαρή ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα της με προσπάθεια στα 16,85 μ. ενώ εκτός από το 17,44 μ. που ήταν η τρίτη βολή της είχε μία ακόμη βολή πάνω από τα 17,00 μ., την δεύτερη, η οποία μετρήθηκε στα 17,28 μέτρα.

Η αθλήτρια δήλωσε: “Περίμενα την επίδοση και το ρεκόρ, γιατί στην προπόνηση έχω εξίσου μεγάλες βολές, οπότε ήταν θέμα χρόνου να βγουν και στον αγώνα. Είμαι ευχαριστημένη και πλέον στρέφω την προσοχή μου στο έπταθλο, εκεί όπου θέλω να κάνω ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ”

17,44 μ. στη σφαιροβολία από την Αναστασία Ντραγκομίροβα
Αναστασία Ντραγκομίροβα. Πηγή: ΣΕΓΑΣ

Δείτε Επίσης

Axd Sprint Triathlon στην Αλεξανδρούπολη στις 7/7/24

Axd Sprint Triathlon στην Αλεξανδρούπολη στις 7/7/24

➨ Έναρξη: 08.30πμ ➨ Εκκίνηση – Τερματισμός – Ζώνη Αλλαγών: Νέα Παραλιακή Ζώνη – Ανάπλαση ➨ Συνδιοργάνωση: ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ –Τ.Ο.Ε ➨ Υποστήριξη: Δήμος Αλεξανδρούπολης ➨ Αποστάσεις: 750μ κολύμβηση – 20 χλμ ποδήλατο – 5 χλμ τρέξιμο ➨ Ο αγώνας είναι ατομικός ή σκυταλοδρομία (ομάδα με 2 ή 3 άτομα, που ο καθένας συμμετέχει σε ένα ή δύο […]

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Ο Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πηνειού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  στο Βαρθολομιό του Νομού Ηλείας (παραλία Θίνες) , διοργανώνει αθλητική εκδήλωση το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024.