8ος Άγγελος Φέτσης 2023 – Parga Race

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας οργανώνει event ορεινού τρεξίματος και aquathlon στην Πάργα με την επωνυμία, 8ος Άγγελος Φέτσης.

8ος Άγγελος Φέτσης 2023 - Parga Race

H διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Άγγελου Φέτση, ο οποίος έλαβε μέρος στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 και συνδέεται ιστορικά με την πόλη της Πάργας.

Η διοργάνωση εκτός από τον αθλητικό χαρακτήρα έχει ως στόχο να αναδείξει και να προστατεύσει τον απαράμιλλης ομορφιάς ενετικό ελαιώνα που αγκαλιάζει τον ιστορικό οικισμό της Πάργας και τον γεμάτο ζωή θαλάσσιο βιότοπο της πόλης μας.

Το δρομικό κομμάτι θα ξεκινήσει από το λιμάνι της πόλης με φόντο το Ενετικό φρούριο και το Γαλλικό κάστρο στο νησί της Παναγίας, στη συνέχεια θα περάσει από την παραλία ΒΑΛΤΟΥ με κατεύθυνση προς το κάστρο του Αλή Πασά μέσα από χωμάτινη διαδρομή κάτω από τον ελαιώνα.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στην Πάργα και θα ξεκινήσει στις 9:15 το πρωί.

H εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην παραλία της Πάργας.

Στο ορεινό τρέξιμο η απόσταση είναι 20 χιλιόμετρα και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δρομείς άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και θα υπάρχουν οι εξής κατηγορίες αθλητών :

α) έως 39 ετών

β) 39 με 49 ετών

γ) 50 με 59 ετών

δ) 60 και άνω.

Στο aquathlon στις 11.30 το πρωί συμμετέχουν οι αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και θα αγωνιστούν στα 600μ κολύμβηση και 5 χιλιόμετρα τρέξιμο.

Επίσης, θα δοθεί στους αθλητές η δυνατότητα να συμμετέχουν σε ζευγάρια δύο ατόμων σε σκυταλοδρομία κολύμπι-τρέξιμο.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

Δείτε Επίσης