5th SwimRun Hydra 2023

Το SwimRun Hydra
μετατρέποντας το εμπόδιο του καιρού σε ευκαιρία
ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

5th SwimRun Hydra 2023

Έμελλε το 5ο SwimRun Hydra 2023,να συναντήσει και να αναμετρηθεί με την πρόκληση της φύσης και τελικά να πραγματοποιηθεί με συνθήκες ανέμου 7 και 8 μποφόρ, για πρώτη φορά νοτιοδυτικού, εφαρμόζοντας το “Πλάνο Ζ’” όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ελάχιστα λεπτά πριν οι αθλητές ξεχυθούν με πάθος στο τερέν του αγώνα.

Οι προβλέψεις που ήθελαν τον καιρό να επιδεινώνεται το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, ημέρα του αγώνα, ενώ μέχρι την Παρασκευή ήταν “χαρά Θεού” επιβεβαιώθηκαν και από πολύ νωρίς το πρωί, το νησί της Ύδρας βρισκόταν στη δύνη του καιρού. Η TRIMORE Sport Events, σε διαρκείς συσκέψεις με την Λιμενική Αρχή Ύδρας και την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω (σταθεροί συνεργάτες ασφάλειας σε θάλασσα και στεριά), τροποποίησε τους αγώνες με τρόπο ώστε να είναι εφικτή η διεξαγωγή όλων των αποστάσεων, με έμφαση στη μεγάλη μαραθώνια απόσταση, η οποία αποτέλεσε και τον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος MySwimRunChampionships.

Το 5ο SwimRun Hydra 2023 ενθουσίασε, μάγεψε, κέρδισε κάποιους ακόμη φανατικούς!

Μικρή καθυστέρηση 2 ωρών αρκούσε για τις τελικές διευθετήσεις και την τεκμηριωμένη ενημέρωση αρχών και αθλητών και τελικά στις 10:00 και 10:15, όλοι ανεξαιρέτως οι αθλητές στάθηκαν γενναίοι και τολμηροί στην αψίδα της εκκίνησης σε δύο κύματα (πρώτα οι δύο μεγάλες αποστάσεις και αργότερα η μικρή) αφού πήραν μαζί τους το πολύτιμο αγαθό της ενυδάτωσης, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι & τα ενεργειακά gel και μπάρες της Maurten.

Στον τερματισμό, περίμεναν τους αθλητές πλήθος εδεσμάτων κι εκπλήξεων, μεταξύ των οποίων μπανάνες & ανανάδες της Bella Frutta – F.illi Orsero, τα φρέσκα τοστ του Καραμολέγκου, φτιαγμένα με αγάπη από τοEU Bakery, ατομικές πορτοκαλόπιτες δια χειρός της Μαρίας Κατσικάρη – Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή, ντόνατς σε 3 γεύσεις από την Μίδες Τρόφιμα, ενεργειακό ποτόRed Bull και η μεγάλη έκπληξη της ημέρας, ατομικά μπουκαλάκια ούζο & τσίπουρο από την Ποτοποΐα Τσεφανούρη που ενθουσίασε άπαντες!

Όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός της γραμματείας & υποδοχής των αθλητών έγινε με Laptop και Tablet της Lenovo, No1 κατασκευαστή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στον κόσμο, Χρυσού Χορηγού του αγώνα, ενώ η ζωντανή αναμετάδοση του αγώνα από την 6αμελή ομάδα των Γιάννη Κατωπόδη – Κωνσταντίνου Παπανικολάου: SwimBikeRun.gr – LiveCoverage.gr έδωσε την ευκαιρία, ένα τόσο δύσκολο και απομακρυσμένο από την κοινή θέα σπορ, να μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει με ζωντανή περιγραφή σε όλη του τη διάρκεια, τόσο από τη θέση της διοργάνωσης στο νησί (πελώριο video wall στο αθλητικό χωριό της διοργάνωσης στο λιμάνι), όσο και όλη την Ελλάδα και τον κόσμο μέσω διαδικτύου.. για πρώτη φορά. Απίστευτα πλάνα που δημιούργησε η ομάδα από αέρος, θαλάσσης και στεριάς, μεταφέρουν τον εξαιρετικά δυνατό παλμό και την περιπέτεια του σπορ. Την εξαιρετική αυτή ευκαιρία, προσέφερε στη διοργάνωση η Elval Colour, Στρατηγικός Συνεργάτης της TRIMORE Sport Events, η οποία εμπιστεύεται σταθερά όλα της τα τολμήματα και στηρίζει τις καινοτομίες, κάτι άλλωστε που έχει στο moto της: Power to Imagine.

Η δυνατότητα αυτή προς τους αθλητές και τους φίλους του σπορ ανά τον κόσμο, έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα εξωστρέφειας του SwimRun Hydra και της TRIMORE Sport Events γενικότερα, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους ξένους αθλητές να ζήσουν τον τουρισμό αθλητικής εμπειρίας στη χώρα μας και τις εξαιρετικές περιοχές που διαλέγει για τα events της.

Επιπροσθέτως, η ομάδα του Δημήτρη Παπά η οποία δημιουργεί τα υπέροχα Video Clips της διοργάνωσης και της Μαριάνας Δρατσούμη – FotoTrexoume συμπληρώνουν το μπουκέτο του multimedia υλικού που αποτυπώνει τις ξεχωριστές στιγμές και την ένταση της διοργάνωσης.

Αξίζει να ευχαριστήσουμε τη Hellenic Seaways, επίσημο χορηγό μετακίνησης της ομάδας της διοργάνωσης, των συνεργατών, δημοσιογράφων & της ομάδας της ζωντανής αναμετάδοσης. Τον Γιάννη Νάκα προσωπικά για την προσωπική του συμβολή και την παραχώρηση του σκάφους της εταιρείας του Nakas Rentals για της ανάγκες χαρτογράφησης & χωροθέτησης της διαδρομής του κολυμβητικού σκέλους, την εταιρεία Vector Brands που με τις ταινίες υψηλής αντοχής HPX καταφέραμε να μαρκάρουμε όλες τις διαδρομές του τρεξίματος. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία Melissa Kikizas, που για ακόμα μια χρονιά μας προσέφερε τα μακαρόνια & τις σάλτσες για το γεύμα ενδυνάμωσης των αθλητών, μαγειρεμένο από το προσωπικό του εστιατορίου Veranda στην Ύδρα. Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κα Ντίνα Αδαμοπούλου, πρόεδρο του ΙΑΜΥ που όχι μόνο φιλοξένησε στο roof garden του μουσείου το pasta party των αθλητών, αλλά μας παραχώρησε την κεντρική αίθουσα του μουσείου για την τεχνική ενημέρωση της Παρασκευής και την υλοποίηση της τελετής απονομών του Σαββάτου που λόγω καιρικών συνθηκών, ήταν απαγορευτικό να γίνουν σε εξωτερικό χώρο.

Η καρδιά του SwimRun του κόσμου χτύπησε όσο πιο δυνατά μπορούσε στην Ύδρα για 5η χρονιά με αυτό το ξεχωριστό σπορ των ζευγαριών αθλητών που ασκούνται στην επιβίωση και την περιπέτεια στη φύση, αποτελώντας τιμητικά τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος MySwimRun Championships στην Advanced/Marathon απόσταση των 38,7 χλμ. προσελκύοντας μερικούς από τους δυνατότερους αθλητές SwimRun του κόσμου.

Τις διακρίσεις γενικής στην Advanced / Marathon distance κατέκτησαν:

Lisa Ring – Martin Flinta, Nicolas Remires – Anastasis Mitropapas, Mike Alexander – Paul Martin

(όλα τα αποτελέσματα της απόστασης)

Ακολούθησαν οι διακρίσεις γενικής της Core distance:

Mampros ArgyrisAlexandros Argyris, Tom JenkinsonSebastian Jenkinson, Vassilis BampanikasFragkiskos Karvounakis

(όλα τα αποτελέσματα της απόστασης)

Τους αγώνες συμπλήρωσαν οι τολμηροί της γενικής της Initiative distance:

George Koromi – George Papageorgiou, Antonis Armenatzoglou – Giorgos Radis, Evangelos Charatsis – Bimitris Sois

(όλα τα αποτελέσματα της απόστασης)

Το SwimRun Hydra διοργανώνεται από την TRIMORE Sport Events, σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας, την Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και τον Yδραϊκό Ναυτικό Όμιλο, με την εξαιρετική αρωγή της Λιμενικής Αρχής Ύδρας, του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, της Αστυνομίας Ύδρας, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και του Hydra’s Trail.

Η TRIMORE, έχοντας δώσει αμέτρητες φορές εξετάσεις σε δύσκολες καιρικές συνθήκες σε Σύρο, Ρέθυμνο, Ύδρα, Βούλα κλπ, φροντίζει με ιδιαίτερη θέρμη τα μέτρα ασφαλείας τόσο στη στεριά όσο κυρίως στη θάλασσα, προσφέρει απόλυτη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στους αθλητές να τολμήσουν, να ζήσουν το όνειρό τους και να βιώσουν μια μοναδική, ανεξίτηλη, δύσκολη αλλά ασφαλή περιπέτεια στα όρια που θα επιλέξουν και θα ξεπεράσουν οι ίδιοι. Παράλληλα η διοργάνωση προτρέπει και επιβλέπει ώστε οι αθλητές να προστατεύουν το περιβάλλον, αφού καλούνται να επιστρέψουν τις άδειες συσκευασίες τροφοδοσίας στον τερματισμό, σε μια προσπάθεια να σεβαστούμε το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί. Τέλος αλλά με ιδιαίτερο σεβασμό και βαρύτητα, οι ξεχωριστοί και πολύτιμοι εθελοντές της διοργάνωσης (καπετάνιοι σκαφών, πάροχοι σκαφών και εθελοντές αρωγοί, μεμονωμένοι εθελοντές και μαθητές – σπουδαστές, ομάδα διάσωσης κλπ), φρόντισαν και έδωσαν το δικό τους λιθαράκι στην ασφάλεια, την διευκόλυνση του αγώνα και την καθαριότητα του φυσικού περιβάλλοντος.  

Πλαίσιο κειμένου:  Δεδομένου ότι ο καιρός επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο την Κυριακή, γυρίζοντας μάλιστα σε Βορειοδυτικός (το λιμάνι στο μάτι του καιρού), κατέστη μη ασφαλής η διεξαγωγή των προγραμματισμένων παιδικών δραστηριοτήτων, οι οποίες με λύπη των διοργανωτών, μετατέθηκαν για την επόμενη χρονιά πιο πλούσιες και δημιουργικές, ενώ τα μετάλλια, αποδόθηκαν στα παιδιά που προσήλθαν στη γραμματεία.  

Το SwimRun Hydra, αποτελεί πέραν του τελικού του MySwimRunChampionships για το 2023, αγώνα πρόκρισης στους τελικούς του 2024, για όλες τις αποστάσεις. Η συμμετοχή των αθλητών είναι προσωπική, παρόλο που λαμβάνουν μέρος ως ζευγάρια, κάτι που σημαίνει ότι δεν δεσμεύονται στο ζευγάρι με το οποίο λαμβάνουν μέρος στον αγώνα της Ύδρας. Την πρόκριση κατέκτησαν όλοι οι αθλητές κάθε ζευγαριού που επικράτησε σε κάθε απόσταση στη γενική κατηγορία (18 ζευγάρια αθλητών) και πρόκειται να λάβουν σύντομα την σχετική πρόσκληση.

Το SwimRun Hydra, αποτελεί επίσης από το 2022, συνεργάτη του AquaticRunner, δίνοντας πρόκριση (Slot) σε ζευγάρια βάθρων, για τον πρωτοπόρο ομώνυμο Individual SwimRun αγώνα στην Ιταλία. Την πρόκριση κατέκτησαν οι: Nicolas Remires, Anastasios Mitropapas, Lisa Ring, Martin Flinta, Simore Mierau, Mirja Mierau

Θαυμάστε τις φωτογραφίες, την ζωντανή αναμετάδοση που έγινε και το  Media Clip της διοργάνωσης!

Ο Race Director της TRIMORE – XTERRA Greece, Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, δήλωσε: “Το SwimRun Hydra είναι πλέον ένα καθιερωμένο, αναγνωρισμένο και ξεχωριστό event ανά τον κόσμο. Οι μεγάλες κοινότητες των SwimRunners σε Σουηδία (μητέρα του σπορ), Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Φιλανδία, Νορβηγία, ΗΠΑ κλπ, γνωρίζουν ότι στην Ύδρα/Ελλάδα έχουμε μια υπέροχη και ασφαλή διοργάνωση, την οποία σχεδιάζουν και εκτελούν παθιασμένοι, ενθουσιώδεις, έμπειροι και με ενσυναίσθηση (οι ίδιοι αθλητές) άνθρωποι. Έχουμε βάλει στόχο να μιλά όλος ο κόσμος για την Ύδρα και να την συνδέει με το υπέροχο SwimRun της. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το γεγονός ότι κοντά στο 70% των συμμετεχόντων ήταν από το εξωτερικό, καθώς επίσης και για την μεγάλη ανάπτυξη των συμμετοχών τη χρονιά αυτή. Ήδη προγραμματίζονται εβδομαδιαία Camps για την εβδομάδα του αγώνα το 2024 από Γαλλία, Σουηδία και Γερμανία, τα οποία θα ολοκληρωθούν με τη συμμετοχή στη διοργάνωση. Η νέα ημερομηνία για το 6ο SwimRun Hydra συμφωνήθηκε με το Δήμο Ύδρας να είναι στις 1,2 και 3 Νοεμβρίου του 2024, ώστε να συνδυαστεί με την ολοκλήρωση των διακοπών των Ευρωπαίων, την επιδίωξη καλλίτερων συνθηκών καιρού, την μεγαλύτερη ευελιξία του νησιού στην φιλοξενία περισσότερων επισκεπτών και την μη σύμπτωση με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Έχουμε βάλει τον πήχη ψηλά και δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή από το να τον υπερβαίνουμε κι εκείνον και τον εαυτό μας.

Ευχαριστούμε το Δήμο, την Περιφέρεια Αττικής – Αντιπεριφέρεια Νήσων, τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο, τις αρχές και τους αρωγούς καθώς και τους υπέροχους εθελοντές μας, με όποιο τρόπο επέλεξαν να μας στηρίξουν. Θέλω ξεχωριστά να ευχαριστήσω την αδιανόητη/ασυναγώνιστη ομάδα μου (Μαρία, Κατερίνα, Γιώργο, Ηλία, Άννα, Νικολέτα, Νικόλα, Πάρη, Γιάννη, Γκρέτα), τους Στρατηγικούς μας Συνεργάτες και όλους τους χορηγούς μας που μας εμπιστεύονται κι ας τρέμει η ψυχή τους στα τολμήματά μας και προσωπικά τη Λιμενάρχη Ύδρας κα Μαρία Σπηλιοπούλου (δεν ήταν και εύκολη η συνθήκη που διαχειριστήκαμε), τον φίλο πρώτα Γιάννη Αγγελή – Γενικό Διευθυντή της Elval Colour ο οποίος ενστερνίζεται το όραμα και την πρόεδρο του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας κα Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου.

Θέλω να αφιερώσω την 30στή αυτή μας διοργάνωση, στο πρότυπό μου, τον αθληταρά πατέρα μου, τον οποίο πριν λίγες ημέρες αποχαιρέτησα και την αγαπημένη μου μητέρα, η οποία ήταν μαζί μας απλή εθελόντρια και εδώ!”

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση: TRIMORE Sport Events, Δήμος Υδραίων, Περιφέρεια Αττικής – Αντιπεριφέρεια Νήσων, Υδραϊκός Ναυτικός Όμιλος,  

Στρατηγικοί Συνεργάτες:Elval Colour – ΕΤΕΜ 

Χορηγός Μετακίνησης: Hellenic Seaways

Χρυσός Χορηγός:Lenovo

Αθλητικοί Χορηγοί:Arena, Coros, On Shoes 

Χάλκινοι Χορηγοί: ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, Ζαγόρι Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Ποτοποΐα Τσεφανούρη, Microsports, BlackMile, Maurten, Bella Frutta, F.illi Orsero, Melissa Kikizas, D.Koronakis S.A., PoufMakers, τα Σερμπέτια στου Ψυρρή, Καραμολέγκος, EU Bakery, Nakas Blue

Αιγίδες – Εγκρίσεις:Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Τ.Ο.Ε.), Περιφέρεια Αττικής

Media Partners: In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr

Υποστηρικτές:   Vector, HPX, Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω, 1MATION, Check A Bike, EPedal Tours, Protypo, Hydra Diving Center, Hydra’s Trail, Marathon Bikes

Δείτε Επίσης