5ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Το 5ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι το «κλου» των συναρπαστικών διαδρομών που συμπεριλαμβάνει φέτος ο Γύρος με στόχο να «θαμπώσει» τους λάτρεις της αγωνιστικής ποδηλασίας διεθνώς.

Το πιο μικρό σε απόσταση αλλά με θέα στα εντυπωσιακά Μετέωρα και στη Λίμνη των Ιωαννίνων

Το πιο μικρό σε απόσταση αλλά με θέα στα εντυπωσιακά Μετέωρα και στη Λίμνη των Ιωαννίνων 

Το 5ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι το «κλου» των συναρπαστικών διαδρομών που συμπεριλαμβάνει φέτος ο Γύρος, με στόχο να «θαμπώσει» τους λάτρεις της αγωνιστικής ποδηλασίας διεθνώς

Το «βασιλικό» ετάπ είναι το μικρότερο σε απόσταση, αλλά ίσως αποδειχτεί το ταχύτερο χάρη στην κλίση που παρουσιάζει το ανάγλυφο της διαδρομής που οδηγεί στην Λίμνη των Ιωαννίνων.

Η εκκίνηση λαμβάνει χώρα από την πόλη της Καλαμπάκας με φόντο τους βράχους των Μετέωρων, όπου οι ποδηλάτες ανεβαίνουν σε ένα από τα εντυπωσιακότερα και πιο ιδιαίτερα γεωλογικά μνημεία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά του κόσμου. 

Το πελοτόν θα κάνει ένα εντυπωσιακό σιρκουί στη δεύτερη μοναστηριακή κοινότητα στον Ορθόδοξο Ελλαδικό Χώρο, μετά το Άγιον Όρος, της βραχώδους σειράς των Μετεώρων. 

Θα ξαναπεράσει από το κέντρο της Καλαμπάκας για να κατευθυνθεί πλέον προς την οροσειρά της Πίνδου, με το πέρασμα της Κατάρας να υψώνεται μπροστά από τους ποδηλάτες. 

Η ορεινή διαδρομή-θρύλος οδηγεί το γκρουπ στα 1700m, τον Αυχένα της Κατάρας, το ψηλότερο σημείο όλων των διαδρομών του φετινού Γύρου. 

Από εκεί οι Ποδηλάτες αρχίζουν να κατηφορίζουν με τέμπο δυνατό, διερχόμενοι έξω από την πόλη του Μετσόβου και το περίφημο Τυροκομείο «Αβέρωφ Τοσίτσα», κι έχοντας μπροστά τους φόντο τα Τζουμέρκα και λίγα χιλιόμετρα μετά το όρος Μιτσικέλι, κατεβαίνουν στα Ιωάννινα. 

Η κάθοδος προς την λίμνη Παμβώτιδα, την ξακουστή λίμνη των πανέμορφων Ιωαννίνων, διέρχεται ένα συγκλονιστικό τοπίο που κόβει την ανάσα και δικαίως συγκαταλέγεται στα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας. 

Το μεγάλο φινάλε του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, θα λάβει χώρα στην Ακτή Μιαούλη, όπου οι ποδηλάτες θα τερματίσουν με φόντο το κάστρο και το νησί της λίμνης των Ιωαννίνων.

Κυριακή 1 Μαίου / 5ο ΕΤΑΠ: Μετέωρα (Καλαμπάκα) – Ιωάννινα = 154,5 Χλμ

Διαδρομή: Καλαμπάκα (σπριντ ευθείας), γύρος Μετεώρων, Καλαμπάκα, αυχένα Κατάρας (σπριντ ανάβασης), Μέτσοβο, Τζουμέρκα, Μαζιά (σπριντ ανάβασης), Ιωάννινα, Ακτή Μιαούλη (σπριντ ευθείας)

Δείτε Επίσης

Tihiorace MTB Edition

Tihiorace MTB Edition

Το διήμερο 23 & 24 Σεπτεμβρίου έγιναν με επιτυχία οι αγώνες Mountain Bike στα πλαίσια του TihioRace μέσα σε πανέμορφες ποδηλατικές διαδρομές με αφετηρία και τερματισμό το Τείχιο Δωρίδας.