Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

4ος Atromitos Race Sifnos 2021

2-4 Ιουλίου 2021

Ένα αθλητικό και πολιτιστικό τριήμερο προσφέρει για όσους αισθάνονται Ατρόμητοι ή θέλουν να γίνουν, στο υπέροχο νησί της Σίφνου η ομάδα διοργάνωσης. 

Με την αιγίδα του Δήμου Σίφνου, οι συμμετέχοντες από Παρασκευή 2 έως Κυριακή 4 Ιουλίου θα τρέξουν, θα κολυμπήσουν, θα περπατήσουν, θα παίξουν βόλεϊ, θα γευτούν νοστιμιές και θα ζήσουν τοπικά πανηγύρια και έθιμα των Κυκλάδων.

Με ειδικές εκπτώσεις για τα ακτοπλοϊκά που έχει πετύχει η διοργάνωση και με τη διάθεση φιλοξενίας από τους ντόπιους θα γίνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το πετυχημένο αθλητικό τριήμερο. 

Θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα αγωνίσματα που είναι για όλα τα επίπεδα και για όλες τις ηλικίες. Μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε παραπάνω από ένα και συνδυαστικά σε πολλά. 

  • Τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα Οpen Water κολύμβησης, στο μοναδικό υδάτινο περιβάλλον της Σίφνου.  PICCO Open Water 1200m, MARGIE Open Water 2000m, SILVIA Open Water 3000m, Open Water 5000m
  • Αγώνα ορεινού τρεξίματος, Trail Run 12500m. Απομονωμένες παραλίες, ένας ελαιώνας με κτίσμα 300 ετών, το μοναστήρι του προφήτη Ηλία στο υψηλότερο σημείο του νησιού σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.
  • Αγώνα δρόμου 5000m, μία διαδρομή με 30 μέτρα υψομετρικής διαφοράς που περνά μέσα από τα δρομάκια, τους χωματόδρομους και τον κεντρικό δρόμο του Πλατύ Γιαλού. 
  • Νυχτερινό ορεινό αγώνα (vertical) ανάβασης 3100m με 450 μέτρα θετική υψομετρική, μοναδικό στην κατηγορία του. 
  • Νυχτερινό κολυμβητικό αγώνα 750m άνευ συναγωνισμού, μοναδικό στην κατηγορία του αφού η εκκίνηση δίνεται το βράδυ και η σήμανση της διαδρομής αποτελείται από φωτάκια ανά 2 μέτρα στον αμμώδη βυθό. Ακολουθεί Beach Party.
  • Τουρνουά Beach Volley
  • Αγώνα κολύμβησης και τρεξίματος για τους ατρόμητους μικρούς μας φίλους κάτω των 13 ετών. 

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. 

Όλοι οι συμμετέχοντες που θα επιτύχουν τερματισμό εντός των χρονικών ορίων (αναρτώνται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης) που έχει θέσει η διοργάνωση για κάθε αγώνισμα, θα λάβουν μετάλλιο τερματισμού (δεν θα λάβουν μετάλλιο στα αγωνίσματα άνευ συναγωνισμού). Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης κάθε αγωνίσματος θα λάβουν έπαθλα. Επιπλέον θα βραβευτεί ηλιακή κατηγορία άνω των 58 χρονών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την βράβευση οποιασδήποτε κατηγορίας είναι η ύπαρξη άνω των τριών (3) συμμετοχών.

Οι εκκινήσεις θα δοθούν στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα από την παραλία του Πλατύ Γιαλού, με εξαίρεση την εκκίνηση 3,000 και 5000 μέτρων του Σαββάτου 3 Ιουλίου που θα γίνει από την παραλία Αποκοφτό (Χρυσοπηγή) με τερματισμό την παραλία του Πλατύ Γιαλού. Η ορεινή διαδρομή θα χρησιμοποιήσει μέρος του δικτύου μονοπατιών Sifnos Trails και συγκεκριμένα θα κάνει δεξιόστροφα την κυκλική διαδρομή 4 (Πλατύς Γιαλός – Φυκιάδα – Προφήτης Ηλίας – Πλατύς Γιαλός) 4 : Cedars, Olive Trees and the Sea – Sifnos Trails. Ο δρομικός αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα χρησιμοποιήσει την προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου Πλατύ Γιαλού και ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της περιοχής. Τέλος η εκκίνηση του νυχτερινού αγώνα ανάβασης 3100 μέτρων θα δοθεί στην περιοχή Φυρόγια (ομώνυμο μοναστήρι) και τερματισμό το μοναστήρι του προφήτη Ηλία (Αψηλός).

Οι εκκινήσεις θα δοθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα υπαγορεύσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αγώνες που θα διεξαχθούν εκείνη την χρονική περίοδο.

Τους αγώνες θα πλαισιώνουν και άλλες δευτερεύουσες εκδηλώσεις καλλιτεχνικού και αθλητικού χαρακτήρα το πρόγραμμα των οποίων βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Να σημειωθεί πώς η διοργάνωση ATROMITOS RACE περιορίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αγώνα και δεν θα συμπεριλαμβάνει προϊόντα σε πλαστικές συσκευασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης Atromitos Race Sifnos – Fearless Events 

Facebook: Atromitos Race

Instagram: Raceatromitos

Δείτε Επίσης