3ο Αλιγκάρι Run 2020 – στα Μεγάλα Λιβάδια, στο δάσος του Πάικου

Με τη δύναμη της συνεργασίας και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που έχει θεσπίσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα διεξαχθεί το 3ο Αλιγκάρι Run 2020, στα Μεγάλα Λιβάδια, στο δάσος του Πάικου.

Με την αιγίδα του Δήμου Παιονίας, την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΘ – HELEXPO και την αρωγή του Εμπορικοεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας, θα γίνει ο αγώνας την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στα Μεγάλα Λιβάδια. 

Με τρεις αγώνες τρεξίματος και διαφορετικές εκκινήσεις ο κάθε αγώνας και με πολλαπλές εκκινήσεις για την αποφυγή συνωστισμού, θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία για να ακουστεί για μία ακόμη φορά πόσο σημαντικό είναι η άσκηση και ο αθλητισμός, ειδικά στις μέρες που διανύουμε. 

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Τάσος Τζήκας επισήμανε τη χαρά του για τη συνεργασία όλων των φορέων και των ανθρώπων που έχουν σχέση με την περιοχή, αλλά και την αποδοχή ότι η φετινή διοργάνωση θα γίνει με ειδικούς όρους καθαρά αθλητικούς, χωρίς να έχει τη μορφή της γιορτής πολιτισμού και γαστρονομίας, που είχε τα προηγούμενα χρόνια. 

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Τάσος Τζήκας . Φωτογραφία: Άγγελος Ζυμάρας

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης τόνισε ότι είναι κοντά στο αθλητικό γεγονός που στηρίζει την προβολή της ευρύτερης περιοχής και τονώνει ένα κομμάτι του Δήμου, που έχει ανάγκη από επικοινωνία και εξωστρέφεια. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα γίνει η διοργάνωση με όλους τους κανόνες που έχει ορισει το υπουργείο, για να μη χαθεί η συνέχεια της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει από την περσινή χρονιά. 

Ο Αντιπεριφερειαρχής αγροτικής οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που είναι κοντά στη διοργάνωση για τρίτη χρονιά, έδωσε το στίγμα της ανάγκης ο τόπος να αναπτυχθεί και να γίνει και σημείο εξέλιξης αγροτουρισμού που τόσο ανάγκη έχει όλη η περιοχή. 

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Παιονίας Σάκης Τζούρτζος που ξέρει καλά το χωριό θα έχει και όλη την ευθύνη για τη στήριξη της διοργάνωσης και θα βοηθήσει από την πλευρά του, ώστε όλα να γίνουν με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί.

Από την πλευρά του Εμπορικοεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας ο πρόεδρος Σάκης Τραχανίδης μίλησε για πόσο πολύτιμη είναι η απόφαση για τη διεξαγωγή του αγώνα και ότι το οικονομικό αποτύπωμα στην περιοχή είναι σημαντικό. Θα είναι στη φετινή διοργάνωση μεγαλύτερη η συμβολή του Συλλόγου και θα αναλάβουν και κομμάτι της διοργάνωσης. Μαζί του ήταν και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικοεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας Χρήστος Τουλούπης. 

Από το Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών ο πρόεδρος Νίκος Περόντσης ξεκαθάρισε ότι δε θα συμμετέχουν ούτε με την ομάδα του χορευτικού, ούτε με τους μουσικούς, αλλά ούτε και οι γυναίκες οι Αρμάνες θα κάνουν όπως τα προηγούμενα χρόνια τις νοστιμιές που ετοιμάζαν, λόγω των συνθηκών. Αλλά θα είναι εκεί για να τρέξουν και να περπατήσουν. 

Δε θα υπάρχουν φέτος τα δωρεάν λεωφορεία τα οποία μετακινούσαν τους συμμετέχοντες από τη ΔΕΘ στα Μεγάλα Λιβάδια, λόγω των ειδικών συνθηκών. Οι συμμετέχοντες θα ανέβουν με τα δικά τους οχήματα την ίδια μέρα του αγώνα. 

Οι αγώνες θα έχουν εκκίνηση στις 12 και μέχρι τις 12.30 θα έχουν γίνει όλες οι εκκινήσεις, σε όλες τις διαδρομές. 

Τη συζήτηση στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης της ΔΕΘ, συντόνισε ο διευθυντής του αγώνα και υπεύθυνος επικοινωνίας Λευθέρης Πλακίδας.

Ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης Κώστας Μιχαλάς αναφέρθηκε στη χάραξη των νέων διαδρομών και τόνισε ότι θα είναι όλα τα μονοπάτια καθαρά και έτοιμα να υποδεχθούν τους δρομείς. 

Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μόνο ηλεκτρονικά μέχρι τις 6 Νοεμβρίου στο http://www.aligkarirun.gr 

Οι φωτογραφίες από την παρουσίαση είναι του Άγγελου Ζυμάρα.

Δείτε Επίσης

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Η Οργανωτική επιτροπή του Zagori Mountain Running ζητάει συγνώμη για την όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε και δεν μπορέσατε χτες να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας και δίνει παράταση στις εγγραφές όλων των αγώνων των BASIC πακέτων μέχρι Τρίτη 09/07/2024 στις 23:59