37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Θρίαμβος για Χρυσάφη και Εμμανουηλίδου στα 60 μέτρα

Τα 60 μ. Ανδρών και Γυναικών ήταν δίχως αμφιβολία τα αγωνίσματα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Θρίαμβος για Χρυσάφη και Εμμανουηλίδου στα 60 μέτρα

Ο Δημήτρης Χρυσάφης και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου με διαφορά λίγων λεπτών χάρισαν στο σωματείο τους, ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας, δύο χρυσά μετάλλια.

Οι τρεις πρώτες νικήτριες στα 60 μ. Γυναικών στην απονομή των μεταλλίων

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου πέτυχε την πρώτη της νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών. Η αθλήτρια του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας τερμάτισε σε 7.35 δείχνοντας συνέπεια σε επιδόσεις κοντά στο ατομικό της 7.30. Η νεαρή αθλήτρια με τη σημερινή της εμφάνιση φαίνεται πως “κλείδωσε” θέση στην ομάδα που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης μέσω του ράνκινγκ. Το ασημένιο μετάλλιο στα 60 μ. κατέκτησε η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) με 7.39, όσο έκανε και στον πρωινό προκριματικό, και στην τρίτη θέση ήταν η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) με 7.43.

“Είμαι πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου παρουσία. Παρότι κοιμήθηκα στο βατήρα κατάφερα να αναπτυχθώ στα επόμενα μέτρα και να τερματίσω πρώτη. Είχα το άγχος του πανελληνίου πρωταθλήματος, εδώ όπου θα έτρεχαν σπουδαίες αθλήτριες, ωστόσο κατάφερα να το διαχειριστώ και να φτάσω στο στόχο μου. Μεγάλος μου στόχος στη χρονιά είναι ένα μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Φέτος θεωρώ πως θα τρέξω καλύτερα και στα 100 μ., καθώς βελτίωσα την εκκίνηση μου” . Η Ραφαέλα Σπανουδάκη παρότι ξεκίνησε δυνατά δεν κατάφερε να κυνηγήσει την επίδοση που θα ήθελε, καθώς είχε ενόχληση στο γόνατο. “Δεν ήταν αυτό που ήθελα για τα 60 μέτρα. Αλλιώς είχα σχεδιάσει τη σεζόν, αλλιώς εξελίχθηκε λόγω του τραυματισμού”, είπε η Σπανουδάκη.

Μετά το νέο ατομικό ρεκόρ στα πρωινά προκριματικά ο Δημήτρης Χρυσαφής συνέχισε το ίδιο εντυπωσιακά και στον απογευματινό τελικό. Ο αθλητής του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας τερμάτισε σε 6.66 και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) με 6.75 και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) με 6.76.

“Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σημερινή νίκη και με τη γενικότερη παρουσία μου στη σεζόν. Μπορούσα να σημειώσω το όριο (6.63) για το Ευρωπαϊκό κλειστού, όμως, δεν πειράζει. Τώρα στρέφω την προσοχή μου στον ανοιχτό. Συνεχίζω τη δουλειά μου με στόχο να βελτιώνομαι”, είπε ο νικητής του αγώνα.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος δεν ήταν όσο χαρούμενος θα ήθελε. “Δεν ξέρω γιατί δε μου βγαίνει φέτος το 60άρι. Σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει αυτό που βλέπω στις προπονήσεις”, είπε ο αθλητής, ο οποίος μάλιστα στα τελευταία μέτρα είχε μια σύσπαση στο πόδι.

“Είμαι καλά και στα 60 μ. περίμενα να τρέξω καλύτερα, αλλά δε μου βγήκε. Στα 200 μ. θέλω να τρέξω καλύτερα από την περασμένη εβδομάδα. Η προπόνηση φέτος έχει προσηλωθεί στα 200 μ., τα οποία νιώθω πως μου ταιριάζουν. Θέλω το καλοκαίρι να είμαι καλά και να είμαι στις διοργανώσεις της εθνικής ομάδας”, είπε από την πλευρά του ο τρίτος της κούρσας, Σωτήρης Γκαραγκάνης.

Δείτε Επίσης

Fitness Awards 2024

ο θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις σημαντικές προόδους στο χώρο του fitness.

Tihio Race Ultra Edition 2024

Tihio Race Ultra Edition 2024

Όταν κλείνει η διοργάνωση του Tihio Race Ultra Edition και οι αθλητές μιλούν με τα καλύτερα λόγια τότε δεν μπορεί παρά να νιώθουμε ικανοποίηση αλλά και ευθύνη για την επόμενη χρονιά!