37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Καλές επιδόσεις κι ένα όριο στα πρωινά προκριματικά

Δυνατός τελικός θα γίνει στα 60 μ. των Ανδρών, κάτι που φάνηκε από τις παρουσίες των αθλητών στα προκριματικά.

37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Καλές επιδόσεις κι ένα όριο στα πρωινά προκριματικά

Ο Δημήτρης Χρυσάφης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν νικητής στη δεύτερη προκριματική σειρά με 6.70 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ. Παράλληλα έδειξε πως είναι έτοιμος να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση. Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν νικητής στην πρώτη σειρά με 6.81, ωστόσο το απόγευμα αναμένεται να κυνηγήσει γρηγορότερους χρόνους. Τον εαυτό του ξεπέρασε και ο Ορέστης Χάιδας (ΓΕΑ Τρικάλων) που τερμάτισε σε 6.77, ενώ σε καλή κατάσταση είναι και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) που τερμάτισε εύκολα σε 6.80. Ο αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 6.75 και φετινό 6.79.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) συμμετείχε στον προκριματικό των 60 μ. για να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά τον τραυματισμό στο γόνατο. Η αθλήτρια τερμάτισε πρώτη στην πρώτη προκριματική σειρά με 7.39 κι έδειξε να βρίσκει το ρυθμό της ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κωνσταντινούπολης. Η Σπανουδάκη βελτίωσε το φετινό 7,42 από το μίτινγκ του Ντίσελντορφ, τη μοναδική διοργάνωση στην οποία συμμετείχε τη φετινή σεζόν. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση της δεύτερης σειράς σε 7.42. Η αθλήτρια έχει πετύχει φέτος 7.30 επίδοση που θα επιδιώξει τα βελτιώσει στη διάρκεια του τελικού. Την καλή της κατάσταση επιβεβαίωσε η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) νικήτρια στην τρίτη προκριματική σειρά των 60 μ. με 7.50.

Απευθείας στον τελικό απογευματινό τελικό του επί κοντώ θα αγωνιστεί ο Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ), καθώς μετά την τροποποίηση της προκήρυξης οι αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2021 θα αγωνιστούν απευθείας στους τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Ο Πέτρος Παπαγιάννης σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό των 400 μ.

Ο Πέτρος Παπαγιάννης (Βιτσέντζος Κορνάρος) τερμάτισε πρώτος στην πρώτη σειρά των 400 μ. με 49.52 στο πρώτο του αγώνα στην απόσταση σε κλειστό στίβο. Ο αθλητής από την Κρήτη ανήκει στην κατηγορία Κ20 και αναμένεται το καλοκαίρι να διεκδικήσει τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό της κατηγορίας.

Ένα άλμα στα 15,85 μ. ήταν αρκετό για να δώσει στον Δημήτρη Τσιάμη (ΟΣΦΠ) την πρόκριση στον τελικό του τριπλούν. Μία προσπάθεια χρειάστηκε και ο Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων), ο οποίος ακολούθησε με 15,81 μέτρα. Οι δύο αθλητές αναμένεται να έχουν το απόγευμα τον πρώτο λόγο στον τελικό του αγωνίσματος. Εκεί θα είναι και ο Νίκος Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων) που πέτυχε το πρωί 15,42 μέτρα.

Ο Γιάννης Γκάρτσιος πέτυχε ατομικό ρεκόρ και επίδοση καλύτερη από το όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Κ20

Ο νεαρός Γιάννης Γκάρτσιος (ΓΣ Κηφισιάς) μπορεί να έκανε και τα τρία άλματα στον προκριματικό του τριπλούν, ωστόσο η επιμονή του τον δικαίωσε. Ο νεαρός μετά το 14,70 μ. στην πρώτη προσπάθεια και το άκυρο στη δεύτερη προσγειώθηκε στα 15,28 μ. στο τρίτο του άλμα και πέτυχε απόλυτο ατομικό ρεκόρ. Ο νεαρός είχε 15,19 μ. στον ανοιχτό και 15,09 μ. στον κλειστό. Παράλληλα πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Με συνοπτικές διαδικασίες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στον προκριματικό της σφαιροβολίας ο Οδυσσέας Μουζενίδης και ο Τάσος Λατιφλάρι. Ο πρώτος έστειλε τη σφαίρα στα 18,46 μ. και ο δεύτερος στα 17,69 μ. και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον τελικό εκεί όπου θα επιδιώξουν βολές πάνω από τα 19.00 μέτρα.

Δυνάμεις για τον τελικό κράτησε η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) νικήτρια στην πρώτη προκριματική σειρά των 400 μ. με 58.63. H αθλήτρια πέρασε οριακά στον τελικό, καθώς η επίδοση της ήταν η 11η (προκρίνονταν οι 10 καλύτεροι χρόνοι) ωστόσο από πάνω της ήταν δύο Κύπριες αθλήτριες και δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό είχε η μία.

Στον τελικό θα είναι και η Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάς Πατρών) με 56.50 στον προκριματικό, στο πρώτο 400άρι της καριέρας της στον κλειστό στίβο.

Η Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος) χρειάστηκε ένα άλμα στα 12,74 μ. για να προκριθεί στον τελικό του τριπλούν.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 από τις 19.00-21.00 και τις δύο ημέρες. Το πρωινό πρόγραμμα των αγώνων θα μεταδοθεί σε Livestreaming μετάδοση στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ.

Η είσοδος στο ΣΕΦ για τους φίλους του στίβου που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες είναι ελεύθερη.

Αποτελέσματα

Πρωινά αποτελέσματα word αρχείο

Δείτε Επίσης

Fitness Awards 2024

ο θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις σημαντικές προόδους στο χώρο του fitness.

Tihio Race Ultra Edition 2024

Tihio Race Ultra Edition 2024

Όταν κλείνει η διοργάνωση του Tihio Race Ultra Edition και οι αθλητές μιλούν με τα καλύτερα λόγια τότε δεν μπορεί παρά να νιώθουμε ικανοποίηση αλλά και ευθύνη για την επόμενη χρονιά!