1ο Mykonos Running Festival: Πολύπλευρη δρομική εμπειρία

Το Mykonos Running Festival αποτελεί πλέον τη νέα δρομική και όχι μόνο, αθλητική πραγματικότητα. Από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου η νέα διοργάνωση θα αποτελεί για τους συμμετέχοντες δρομείς μία ξεχωριστή αγωνιστική εμπειρία που με βασικό άξονα τον αθλητισμό υγείας και τη συμμετοχή τους σε κάποιον από τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, θα παρέχει την ευκαιρία για ποιοτικό τουρισμό και συγχρόνως τη συμμετοχή τους στο πλούσιο πρόγραμμα των παραλλήλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης κοινωνικού, ψυχαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Η διοργάνωση απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των αθλουμένων και όλες τις ηλικίες. Πρωταθλητές-τριες, δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης και δρομείς με αναπηρίες, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη νέα μεγάλη αθλητική και κοινωνική γιορτή της χώρας.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο – Mykonos Gold (Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ώρα 09.00) τον Δρόμο 10.000μ – Mykonos Run (Σάββατο 1 Οκτωβρίου, ώρα 16.00) και τον Δρόμο 2.500μ – Mykonos Family Fun (Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ώρα 12.00).

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού, World Athletics σε αγωνιστικές διαδρομές που φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της και εφαρμόζοντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής που προβλέπεται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα προβλέπεται πρόγραμμα αθλητικής – ψυχαγωγικής απασχόλησης παιδιών (Kids Athletics), η διοργάνωση μουσικής συναυλίας, beach party, φεστιβάλ ανάδειξης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, καθώς και επιχειρησιακού συνεδρίου (Business Forum). Ξεχωριστή σημασία δίδεται στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης, καθώς και σε αυτό της Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας με ιδιαίτερη μέριμνα για την ελαχιστοποίηση του οικολογικού αποτυπώματος συνολικά.

Με οργανωτική φιλοσοφία την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας και υποστήριξης προς τους δρομείς κάθε ηλικίας και αγωνιστικής κατάστασης και την παροχή προς αυτούς άρτιων πακέτων συμμετοχής, οι διοργανωτές καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε η αίσθηση των συμμετεχόντων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της εμπειρίας τους, να είναι άριστη.

Το Mykonos Running Festival διοργανώνεται από τoν Δήμο Μυκόνου σε συνεργασία με τον ΜΕΑΣ Τρίτων, διοργανωτή του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν και συνεργαζόμενες διοργανώσεις, καθώς και με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και πλήθους θεσμικών και εθελοντικών φορέων υποστήριξης.

Αναλυτικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.mykonosrunningfestival.org

Δείτε Επίσης

The Uniform of Hope

The Uniform of Hope

Τατιάνα Μπλάτνικ και η Breathe Hellas ξεκινούν Εθνική Καμπάνια Ευαισθητοποίησης σχετικά με την ψυχική υγεία των νέων στην Ελλάδα