Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

12ο Taygetos Challenge, 25 – 26 Μαρτίου 2022

“1 Δέντρο για κάθε 1 Αθλητή” που θα συμμετέχει στο 12ο Taygetos Challenge!!

12ο Taygetos Challenge, 25 - 26 Μαρτίου 2022

Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές για την ανταπόκριση, την εμπιστοσύνη και την έμπρακτη υποστήριξη τους που εδώ και 12 χρόνια έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα με την συμμετοχή τους. Στο Taygetos Challenge πιστεύουμε ότι αθλητισμός και περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, καθώς τα βουνά, η θάλασσα, τα μονοπάτια προσφέρουν σε όλους μας την δυνατότητα να αθληθούμε και να αγωνιστούμε. Το Taygetos Challenge είναι ένας αγώνας που προσφέρει εξαιρετικές διαδρομές και επαφή με την φύση τόσο στους αθλητές που αγωνίζονται όσο και στους θεατές – συνοδούς που τους υποστηρίζουν. Συνεχίζοντας τις περσινές ενέργειες και δράσεις για μείωση του περιβαντολογικού αποτυπώματος του αγώνα, φέτος έχουμε συμμάχους την Lenovo, ως Περιβαλλοντικό Χορηγό και τους We4all και π3=Plastic Pollution Prevention ως περιβαλλοντικoύς συνεργάτες του 12ου Taygetos Challenge, οι οποίοι θα συμβάλλουν έμπρακτα στην επίτευξη των στόχων της διοργάνωσης προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε περήφανοι και πολύ χαρούμενοι για την απόφαση δέσμευσης να φυτεύσουμε 1 δεντρο για κάθε έναν αθλητή που θα συμμετέχει στο Taygetos Challenge. Η δράση θα υλοποιηθεί από την We4all, που αμέσως «αγκάλιασε» αυτή την πρωτοβουλία του Taygetos Challenge και της Lenovo.
Τα δέντρα θα φυτευτούν σε περιοχές της Ελλάδας και του υπόλοιπου κόσμου που το έχουν πραγματικά ανάγκη, προσφέροντας τροφή, εργασία και περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση για αυτή την δράση στο παρακάτω link .

Τώρα, οι αθλητές έχουν ακόμα ένα λόγο για να “τρέξουν” στα εκπληκτικά μονοπάτια και διαδρομές του Tαυγετου με θέα την μαγική Καρδαμύλη 🙂

Οι εγγραφές συνεχίζουν μέχρι και τις 12 Μαρτίου!!
Ανυπομονούμε να σας δούμε παλιούς και νέους δρομείς απο κοντά στις 25-26 Μαρτίου!
ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για την μετακίνηση των αθλητών με πούλμαν!

Για την μετακίνηση των αθλητών – συνοδών θα δρομολογηθούν 2 πούλμαν, με αναχώρηση από Αθήνα και Πάτρα.

Αθήνα: Αναχώρηση Σάββατο 25/3 7:00 το πρωί από Μεταξουργείο, πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από ξενοδοχείο Stanley – Κόστος 25€/άτομο

Πάτρα: Αναχώρηση Σάββατο 25/3 08:00 από το Ρολόι – Κόστος 20€/άτομο

Επιστροφή από πλατεία Καρδαμύλης για Αθήνα και Πάτρα την Κυριακή 26/3 στις στις 17:30

Όποιος ενδιαφέρεται να μετακινηθεί με το πούλμαν από Αθήνα ή Πάτρα – Καρδαμύλη και επιστροφή, χρειάζεται να κάνει κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: GR3502602440000130101657731 Eurobank, δικαιούχος: Αρβανιτάκης Κωνσταντίνος.

Όταν ολοκληρωθεί η κατάθεση, επιβεβαιώνετε τηλεφωνικά στο +30 693 663 2811 ώστε να θεωρεί έγκυρη η κράτηση σας.

ΝΕΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Περιβαλλοντικός Χορηγός. Καλωσορίζουμε την Lenovo στην οικογένεια των χορηγών που υποστηρίζουν έμπρακτα την διοργάνωση του Taygetos Challenge και μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες για την μείωση του περιβαντολογικού αποτυπώματος.
Η Lenovo, ο Νο1 κατασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο πρόσφατα ανακοίνωσε τον στόχο της να φτάσει σε net-zero εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) έως το 2050 και είναι μία από τις μόλις 139 εταιρείες με net-zero στόχους επικυρωμένους από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), μια συνεργασία μεταξύ του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, του CDP, του World Resources Institute (WRI) και του World Wide Fund for Nature (WWF).
Η κεντρική στρατηγική για τη μείωση των εκπομπών της Lenovo περιλαμβάνει τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων της και την αξιοποίηση της καινοτομίας για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα σε όλες τις λειτουργίες της.
Μένοντας πιστή στη στρατηγική της, η Lenovo ως Περιβαλλοντικός Χορηγός στηρίζει φέτος τον καθαρισμό των μονοπατιών 45χλμ για την 12η διοργάνωση του Taygetos Challenge.

Χορηγός “ΤAYGETOS Basic 10km”. Ευχαριστούμε την Intersport για την εμπιστοσύνη και στήριξη της ως Χορηγός του “TAYGETOS BASIC 10km”, ένα αγώνισμα που για πρώτη φορά εντάχθηκε ως νέα διαδρομή το Μάρτιο του 2022. Με θετική υψομετρική 460μ, αγώνας ιδανικός για όποιον τώρα ξεκινάει το ορεινό τρέξιμο παίρνοντας μια χορταστική γεύση από τα καλντερίμια και τα πετρόχτιστα μονοπάτια. Η INTERSPORT Athletics δραστηριοποιείται στον τομέα των αθλητικών ειδών από το 2000 με 56 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Βασική τους αποστολή είναι να εμπνέουν και να φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους στο άθλημα που αγαπούν, ώστε να βρίσκουν την χαρά στον αθλητισμό μέσα από τα καθημερινά τους επιτεύγματα.

ΧΟΡΗΓΟΣ του 12ου Taygetos Challenge

Ένας μεγάλος αριθμός από δρομείς, τριαθλητές, κολυμβητές, ποδηλάτες και σκιέρ επιλέγουν την NeversecondTM και πλέον και οι αθλητές του Taygetos Challenge θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να βιώσουν την αποτελεσματικότητα τους στην προπόνηση ή στον αγώνα.
Τα προϊόντα NeversecondTM αναπτύσσονται με βάση τις πιο πρόσφατες, ακριβείς και ολοκληρωμένες διαθέσιμες τεχνικές. Κάθε προϊόν ελέγχεται αυστηρά στο εργαστήριο επιδόσεων της NeversecondTM από την ομάδα των επιστημόνων και των κορυφαίων αθλητών της για να διασφαλίσουν το βέλτιστο αποτέλεσμα. Τα προϊόντα C -Series περιέχουν ακριβώς 30 γραμμάρια υδατανθράκων. Αυτό σας επιτρέπει εύκολα να προγραμματίσετε και να τελειοποιήστε την ενέργεια σας την ώρα του αγώνα ή της προπόνησης σας. Η καλύτερη τροφοδοσία οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα, αποκατάσταση και εννοείται απόδοση. Όλα τα προϊόντα NeversecondTM είναι πιστοποιημένα χωρίς απαγορευμένες ουσίες από την Informed Sport. Η NeversecondTM σας οδηγεί στον καλύτερό σας αγωνιστικό εαυτό.

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

Φέτος στο 12ο Taygetos Challenge θα έχουμε στο πλευρό μας και την Terranova Nutrition με τις 100% φυσικές υπερτροφές της να ενισχύουν τις προσπάθειες των αθλητών. Μείνετε συντονισμένοι καθώς 5 αθλητές που θα συμμετάσχουν στο 12ο Taygetos Challenge, θα έχουν την ευκαρία να κερδίσουν από ένα πακέτο Terranova Living Multivitamin Sport & Terranova Magnesium Calcium. Επιπλέον, 12 νικητές θα κερδίσουν από ένα Terranova Living Multivitamin Sport, την Νο1 επιλογή των αθλητών. Η Terranova Nutrition ιδρύθηκε στην Αγγλία από τον Stephen Terrass πρώην τεχνικό διευθυντή σε μεγάλες εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής για 28 χρόνια και τη σύζυγό του Urvashi φαρμακοποιό με καταγωγή από την Ινδία. Και οι δύο ακολουθούν έναν ολιστικό τρόπο ζωής, φιλοσοφία την οποία έχουν εφαρμόσει και στην Terranova Nutrition, η οποία έχει παρουσία σε 28 Ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα, η Bionat με τα προϊόντα της Terranova Nutrition στηρίζουν τον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό Αθλητισμό, προωθώντας τις κοινές μας αξίες, όπως η ευγενής άμιλλα και η άσκηση του σώματος ως μέσο προσωπικής και πνευματικής εξέλιξης. Μας αρέσουν πολύ, καθώς οι βιταμίνες και οι υπερτροφές της Terranova Nutrition είναι οι μόνες:
100% vegan
100% φυσικές χωρίς πρόσθετα
Με 100% αληθινές υπερτροφές.

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ

Όλοι μπορούμε να είμαστε Πρωταθλητές καλύτερης ζωής. Το myathlete, το πρώτο διεπιστημονικό κέντρο προσωποποιημένης άσκησης και διατροφής στην Ελλάδα είναι εδώ για να υποστηρίξει τους αθλητές του 12ου Taygetos Challenge με στόχο τη βελτίωση και μεγιστοποίηση της υγείας, της φυσικής κατάστασης ή αθλητικής απόδοσης καθώς και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, παρέχοντας σε όλους τους συμμετέχοντες έκπτωση 15% στην εργομέτρησης σε όλα τα πακέτα υπηρεσιών εργομέτρησης (myergo), προπόνησης (mytraining) και διατροφής (mynutrition). Επιπλεον 10 αθλητές που θα συμμετασχουν στο 12ο Taygetos Challenge θα κερδίσουν 10 εργομετρήσεις fitness. Το myathlete είναι ένα υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας που παρέχει επιστημονικές υπηρεσίες εργομέτρησης, άσκησης και διατροφής. Για όλους. Οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός του myathlete hub στην Γλυφάδα είναι από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη. Ξεχωρίζει η πισίνα εργομέτρησης, οι state-of-the-art διάδρομοι και οι εξελιγμένες υποδομές personal training. Αν θες να ξεκινήσεις την άσκηση ή να την πας στο επόμενο επίπεδο ή/και αν επιθυμείς να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή με την σωστή καθοδήγηση, η επιστημονική ομάδα του myathlete μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος σου για μια ολιστική προσέγγιση των στόχων σου.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Οι αθλητές, μέσω της αποδοχής της δήλωσής καλής υγείας και των όρων συμμετοχής κάτω από την εγγραφή τους, αποδέχονται τους ισχύοντες κανονισμούς, σέβονται και ακολουθούν τις υποδείξεις της διοργανώτριας επιτροπής, των υπευθύνων ασφαλείας και των κριτών του αγώνα. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν άτομα άνω των 18 ετών, καθώς και παιδιά στη διαδρομή Fun με τη συνοδεία γονέα. Μάθε περισσότερα για τους όρους συμμετοχής.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ – ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ

Ένα πανέμορφο, γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στην Μεσσηνιακή Μάνη, με πετρόκτιστους πύργους, αμέτρητες βυζαντινές εκκλησίες και βυζαντινά μοναστήρια διάσπαρτα στις κατάφυτες πλαγιές.
Μάθε περισσότερα.

Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα λόγω έκτακτων μέτρων, οι αθλητές έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Taygetos Challenge είτε να τους επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής τους αφαιρουμένης της τραπεζικής προμήθειας (2€).

Συχνές Ερωτήσεις.

Ας θυμηθούμε στιγμές από το 11ο Taygetos Challenge 2022.

Δείτε Επίσης

2ο Axios Running Festival

Το 2ο Axios Running Festival έρχεται στις 19 Μαΐου 2024 με αθλητικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και τα αγωνιστικά επίπεδα!