11ος ΗμιΜαραθώνιος Αθήνας με 19.000 δρομείς σε αναμονή για την εκκίνηση

Έτοιμοι να βρεθούν στην εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας το πρωί της 19ης Μαρτίου 2023, είναι οι 19.000 δρομείς, που δήλωσαν συμμετοχή στις διαδρομές τόσο του Ημιμαραθωνίου, όσο και των 5 χλμ. και του Family Run.

11ος ΗμιΜαραθώνιος Αθήνας με 19.000 δρομείς σε αναμονή για την εκκίνηση

Το πολυαναμενόμενο γεγονός που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς διοργανώσεις στην κατηγορία της. Υλοποιείται δε, με την υπογραφή του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική

Την ημέρα του αγώνα θα σταθούν στη γραμμή εκκίνησης επί της Λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη περί τους 8.000 δρομείς που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα 21.1χλμ. του Ημιμαραθωνίου.

Στην ίδια αφετηρία θα βρεθούν και οι δρομείς που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου το οποίο διεξάγεται παράλληλα και στην ίδια διαδρομή με εκείνη του αγώνα που αφορά στο ευρύ κοινό.

Οι 10.000 δρομείς που συμμετέχουν στον αγώνα των 5 χλμ-ΟΠΑΠ θα εκκινήσουν από την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στο ύψος των οδών Όθωνος – Μητροπόλεως.

Για πρώτη φορά στο πλαίσιο του φετινού Ημιμαραθωνίου διοργανώνεται το Family Run, στο οποίο συμμετέχουν 500 παιδιά που φοιτούν από την Α’ έως και την Ε’ Δημοτικού μαζί με τους ισάριθμους ενήλικες συνοδούς τους, ενώ στην ίδια διαδρομή θα τρέξουν και αθλητές του Special Olympics Hellas και ΑμεΑ χωρίς ηλικιακό όριο συμμετοχής.

Μόνο για το Family Run η εκκίνηση θα δοθεί  επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο τερματισμός θα είναι κοινός με τους υπόλοιπους αγώνες, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. 

Ο αγώνας του Ημιμαραθωνίου Δρόμου θα ξεκινήσει στις 09.00. Μισή ώρα (09:30)  αργότερα θα δοθεί εκκίνηση για το Family Run και τελευταίοι θα εκκινήσουν οι δρομείς των 5χλμ-ΟΠΑΠ, στις 11:45.

Όλοι οι τερματισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 12.10.

Όπως κάθε χρόνο οι εγγεγραμμένοι δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους (με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης) και το υλικό συμμετοχής στον αγώνα από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Δρομέων της διοργάνωσης, όπου θα πραγματοποιηθεί και η Athens Half Marathon EXPO που θα φιλοξενηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, 11854 – Γκάζι, Αθήνα) και θα είναι ανοικτό την Πέμπτη (13.00- 20.00), την Παρασκευή (10.00-20.00) και το Σάββατο (10.00- 18.00). 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2022 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Δείτε Επίσης