10ος Επετειακός Χορτιάτης Trail Run 2020

Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο 10ος αγώνας ορεινού τρεξίματος Χορτιάτης Trail Run 2020. Στο άγνωστο για τους περισσότερους βουνό δίπλα στη Θεσσαλονίκη, με το υπέροχο δάσος και τα καταπληκτικά για διάσχιση μονοπάτια, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν και την αθλητική δραστηριότητα και έγιναν πρεσβευτές της ομορφιάς ενός φυσικού περιβάλλοντος που είναι ο στόχος των διοργανωτών να γίνει γνωστή σε περισσότερο κόσμο.

Στο βουνό βρέθηκαν πάνω από 400 δρομείς και αρκετοί συνοδοί τους και έζησαν από κοντά την απόλαυση μία απόδρασης από το αστικό τοπίο. Για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι το βουνό με τις κεραίες. Είναι εκεί πολλά χρόνια πάνω από τον οικισμό του Πανοράματος, αλλά εκτός από επισκέψεις στις τοπικές ταβέρνες δεν έχουν τολμήσει να μπουν στα καθαρά και εύκολα για περπάτημα μονοπάτια του.

Λίγοι ποδηλάτες, οι πρόσκοποι που έχουν το καταφύγιο τους και δρομείς είναι οι ελάχιστοι που το χαίρονται.

Αυτός είναι και ο στόχος του αγώνα να γίνει η αφορμή για να γνωρίσουν το Χορτιάτη περισσότεροι. Έτσι μπήκε και μικρός αγώνας των 6 χιλιομέτρων που είναι μία εισαγωγή στο ορεινό τρέξιμο και προσφερόταν και για περπάτημα.

Απαιτητικός ο αγώνας των 22 χιλιομέτρων με πολλά τεχνικά κομμάτια, εντυπωσίασαν τους έμπειρους δρομείς και δυσκόλεψαν ευχάριστα τους υπόλοιπους.

Ο Κοσμάς Πλακέτας έκανε μία πολύ γρήγορη κούρσα και χάρη στη δύναμη και την εμπειρία του πέτυχε και ρεκόρ αγώνα στη νέα διαδρομή από το 2019 με 1.40.51. Τον βοήθησε για αυτό και ο δεύτερος αθλητής ο Γιώργος Διαλεκτός (1.45.27) που τον πίεσε στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής, να πάει πιο γρήγορα και να πετύχει μία σπουδαία επίδοση. Τρίτος ο Άγγελος Φραγκούλης με 1.45.31 που έμεινε πολύ κοντά στον Διαλεκτό.

Στις γυναίκες η Νικολέτα Γεράρδη έφτασε πρώτη στον τερματισμό πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση με (χρόνο 2.16.02), την ακολούθησε με πολύ μικρή διαφορά η Θωμαίς Εμμανουηλίδου (με χρόνο 2.16.36) και τρίτη ήταν η Βαρβάρα Παπαθανασίου (με χρόνο 2.19.10).

Στον αγώνα των 6 χιλιομέτρων πρώτος στον τερματισμό έφτασε ο αθλητής Αμβρόσιος Δημητριάδης, κάνοντας εξαιρετική κούρσα (με χρόνο 27.44) .Τον ακολούθησε με πολύ μικρή διαφορά ο Χρήστος Χασάπη (με χρόνο 28.34) κατακτώντας τη δεύτερη θέση και τρίτος ο Κωνσταντίνος Θυμιόπουλος (με χρόνο 28.57).

Η πρώτη γυναίκα η Κωνσταντίνα Μποσκοπούλου ήταν και τέταρτη στη γενική κατάταξη που δείχνει ότι ήταν πολύ δυνατή και γρήγορη, έφτασε στον τερματισμό πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση με (χρόνο 29.12), την ακολούθησε η Νίκη Μπελαδάκη (με χρόνο 34.00) και τρίτη η Κυριακή Μήτρου (με χρόνο 36.08).

Η διοργάνωση σχεδίασε και υλοποίησε μια διαδρομή όσο το δυνατόν βουνίσια, αξιοποιώντας άγνωστα και γνωστά μονοπάτια του βουνού, ώστε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό, σε έναν από τους δυσκολότερους αλλά και ομορφότερους «μικρούς» αγώνες του είδους του στην Ελλάδα.

Ο μικρότερος αθλητής που τερμάτισε τον μεγάλο αγώνα είναι ο Γεώργιος Νατσιόπουλος και βραβεύτηκε με το Κύπελλο Γιάτσεκ Μπόγκοτς (στη μνήμη του αθλητή ορεινού τρεξίματος) και η μεγαλύτερη σε ηλικία που τερμάτισε τον μεγάλο αγώνα είναι η Βούλα Τζεβελέκη που βραβεύτηκε με το Κύπελλο Δημήτρης Κρυστάλλης (στη μνήμη του Σπαρταθλητή).

Πολύ μεγάλη ήταν η συνεισφορά του Σ.Δ.Υ.Θεσσαλονίκης που στελέχωσε με μέλη του τον σταθμό τροφοδοσίας και τη γραμματεία του αγώνα, χάρη στην προσφορά των οποίων όχι μόνον υλοποιήθηκε ο αγώνας, αλλά έδωσαν και τη δική τους “νότα” στον φιλικό χαρακτήρα του.

Η (ΟΜ.Α.Κ Καλαμαριάς) ήταν αυτοί που φρόντισαν για την ασφάλεια των αθλητών και την περίθαλψη όσων τραυματίστηκαν και τους ευχαριστούμε θερμά.

Βασικός συμπαραστάτης στην προσπάθεια ήταν ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη με το Κοινοτικό Διαμέρισμα του Χορτιάτη, διαθέτοντας μας υλικοτεχνική υποδομή, και τον πρόεδρο Χρήστο Γιαννούδη και τους συνεργάτες του να βοηθούν τα μέγιστα.

Οι μαθητές του Γυμνασίου του Χορτιάτη μαζί με τον Διευθυντή τους Κο Νηλούδη έδωσαν το παρόν βοηθώντας σε όλο τον αγώνα, δίνοντας ιδιαίτερο κλίμα στον αγώνα.

Ευχαριστούμε το Καταφύγιο του Σ.Ε.Ο. στον Χορτιάτη με τους Διαχειριστές Νίκο και Βασίλη για την τροφοδοσία και υποστήριξη που παρείχαν στους αθλητές του αγώνα.

Ευχαριστούμε το κατάστημα αθλητικών ειδών SPORT DEPOT (https://www.sportdepot.gr/ ) για τα αναμνηστικά δώρα που πρόσφερε σε όλους τους αθλητές.

Τοπικοί επιχειρηματίες έδωσαν την πολύτιμη βοήθειά τους με πρωτοστάτες το εστιατόριο τα ¨Κιόσκια¨ που για δέκατη συνεχόμενη χρονιά με την απολαυστική κοτόσουπα κάλυψε τις διατροφικές ανάγκες τόσο μεγάλου αριθμού αθλητών, η οποία και φέτος απέσπασε τα καλύτερα σχόλια.

Το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής Γεωργακούδας για τα γλυκά που παρείχε για την αποκατάσταση του γλυκογόνου των αθλητών, το αθλητικό κατάστημα Performance Store για την ενεργειακή κάλυψη των αθλητών,τον Φούρνο του ¨Λογκού¨ για τα ψωμιά που διέθεσε.

Ευχαριστούμε θερμά το εργαστήριο Χεριών Τέχνη για τις δημιουργίες που πρόσφερε στους νικητές.

Η διοργάνωση του Βάβδος Trail Run προσφέρει έξι δωρεάν συμμετοχές για τον αγώνα που θα γίνει το προσεχές διάστημα, οι τυχεροί μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στον μικρό ή στον μεγάλο αγώνα.

Οι τυχεροί παρακάτω αθλητές πρέπει να επικοινωνήσουν με την Διοργάνωση του Βάβδος Trail Run (Γεώργιος Τσιάτσιαρης +30 6907590390)

  • Ανδρέας Τσιάρας
  • Ηλίας Στεργίου
  • Κωνσταντίνος Αλεβιζάκης
  • Βαρβάρα Παπαθανασίου
  • Ματίνα Γρηγοριάδου
  • Μαρία Θεοδωράκη

Η διοργάνωση του Δρόμος Δρυμού προσφέρει δυο δωρεάν συμμετοχές για τον αγώνα που θα γίνει το προσεχές διάστημα. Οι τυχεροί παρακάτω αθλητές πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διοργάνωση του αγώνα (Βαγγέλη Αλβανό +30 6974409567)

  • Αντώνης Βουλγαρίδης
  • Θωμαίς Εμμανουηλίδου

Για περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του αγώνα στο Facebook.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα ΕΔΩ.

Για την οργανωτική επιτροπή
Ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα.
Στυλιανός Καιάφας

Δείτε Επίσης

The Uniform of Hope

The Uniform of Hope

Τατιάνα Μπλάτνικ και η Breathe Hellas ξεκινούν Εθνική Καμπάνια Ευαισθητοποίησης σχετικά με την ψυχική υγεία των νέων στην Ελλάδα