Υπέρ της διαμαρτυρίας των αθλητών ο Sebastian Coe

Ο πρόεδρος της World Athletics, Sebastian Coe τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος διαμαρτυρίας των αθλητών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Ο Βρετανός αξιωματούχος στη διάρκεια επίσκεψής του στην ιαπωνική πρωτεύουσα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ήμουν πολύ ξεκάθαρος. Αν ένας αθλητής θέλει να γονατίσει στο βάθρο, τότε το υποστηρίζω. Οι αθλητές είναι μέρος του κόσμου και θέλουν να αντανακλούν τον κόσμο στον οποίο ζουν. Για μένα είναι απολύτως δεκτό».

Ως γνωστόν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σύμφωνα με το καταστατικό της απαγορεύει στους αθλητές να κάνουν οποιαδήποτε πολιτική χειρονομία στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τον τελευταίο καιρό όμως, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στις ΗΠΑ με την αστυνομική βία, η συζήτηση έχει ανοίξει. Είναι πολύ πιθανόν στη διάρκεια των Αγώνων πολλοί αθλητές να θέλουν να διαμαρτυρηθούν με κάποιο τρόπο. Απομένει αν η ΔΟΕ πάρει κάποια σχετική απόφαση.

Δείτε Επίσης

The Uniform of Hope

The Uniform of Hope

Τατιάνα Μπλάτνικ και η Breathe Hellas ξεκινούν Εθνική Καμπάνια Ευαισθητοποίησης σχετικά με την ψυχική υγεία των νέων στην Ελλάδα