Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Βουλγαρία και Σερβία η επόμενη στάση πολλών αθλητών και αθλητριών μας

Πολλές ελληνικές συμμετοχές θα υπάρξουν το Σαββατοκύριακο στα εθνικά πρωταθλήματα σε Σερβία και Βουλγαρία.

Στην διοργάνωση του Βελιγραδίου η Αναστασία Μαρινάκου ξεκινάει τη χρονιά με δύο αγωνίσματα, αφού επέλεξε να δει τις δυνάμεις της τόσο στα 1.500 μ., όσο και στα 3.000 μ. έχοντας στην άκρη του μυαλού της την επιστροφή σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Ντεμπούτο στη σεζόν θα κάνει η Κορίνα Πολίτη, που θα τρέξει τόσο 200 μ. όσο και 400 μ., με στόχο να κυνηγήσει από νωρίς τα ρεκόρ της. Στα 400 μ. θα κάνει τον δεύτερο αγώνα της στη σεζόν, η Ανδριάνα Φέρρα, ενώ στην αγωνιστική δράση επιστρέφει η Κατερίνα Δαλάκα στα 200 μέτρα. Ο Χρήστος Κοτίτσας δείχνει σε καλή κατάσταση κι έτσι αν βρει τις συνθήκες δεν θα αποτελέσει έκπληξη να πετύχει μια επίδοση κάτω από 1.50.00 στα 800 μέτρα. Στο Βελιγράδι θα αγωνιστεί και ο Χρήστος Παπούλιας στα 3.000 μέτρα.

Στη Σόφια της Βουλγαρίας θα τρέξει η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στα 60 μ., στην πρώτη της κούρσας στην κατηγορία Κ20, ενώ στην εκκίνηση του αγωνίσματος θα είναι και η  Αλάνα Μπέρν. Στα 60 μ. Ανδρών θα τρέξουν ο Θοδωρής Βροντινός και ο Δημήτρης Χρυσάφης με τον πρώτο να θέλει επίδοση κάτω από το 6.86 του ντεμπούτου του και τον δεύτερο να ξεκινήσει δυναμικά τη χρονιά.  Ο Κυριάκος Ζώτος και η Σοφία Καϊσίδου θα συμμετάσχουν στη σφαιροβολία και θα επιδιώξουν από νωρίς επιδόσεις ανάλογες των δυνατοτήτων τους. Ο Ζώτος έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να συνδυάσει τις παρουσίες του στον κλειστό με πολύ καλές επιδόσεις με αποκορύφωμα το 20,00 μ. που πέτυχε πέρυσι. Στα 60 μ. εμπ.   οι Μιχάλης Κιάφας και  Αργύρης Κιάφας θα έχουν την ευκαιρία για έναν πρώτο δυνατό αγώνα.

Φωτογραφία: azsportsimages

Δείτε Επίσης

Στόχοι το Ευρωπαϊκό κλειστού και οι διοργανώσεις Κ20

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου κατάφερε στη διάρκεια της περασμένης σεζόν να πραγματοποιήσει μια σειρά από εξαιρετικές εμφανίσεις, αφού βελτίωσε τέσσερις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 στα 100 μ., ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει ρεκόρ στην ίδια κατηγορία στα 60 μέτρα.

Επιστήμη και αθλητισμός ενώνουν τις δυνάμεις τους και στέλνουν το μήνυμα «Τρέχουμε για τον εμβολιασμό – Run4Vax»

Η επιστημονική κοινότητα έκανε έναν αγώνα δρόμου για να ανακαλύψει το εμβόλιο κατά του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19. Πλέον, καλούμαστε όλοι εμείς να κάνουμε έναν αγώνα δρόμου για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και να προλάβουμε τις επικίνδυνες μεταλλάξεις του ιού. Με γνώμονα την ανάγκη να αυξηθούν οι ρυθμοί του εμβολιασμού και […]