Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

«Βλέπει» τα 16 μέτρα στο τριπλούν

Η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς, η Yulimar Rojas συνεχίζει τις προπονήσεις της στην πατρίδα της τη Βενεζουέλα και σε δηλώσεις της υποστήριξε πως μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα ξεπεράσει τα 16 μέτρα στο τριπλούν.

Του Τόλη Λελεκίδη

«15,50μ. ξέρω ότι μπορώ να κάνω. Η φιλοδοξία μου είναι να γίνω η πρώτη γυναίκα που πήδηξε 16 μέτρα. Είναι κάτι αδιανόητο στο μυαλό των ανθρώπων, αλλά νομίζω ότι έχω την ικανότητα να το κάνω. Τη φετινή περίοδο και πριν από την πανδημία η 25χρονη είχε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στον κλειστό πηδώντας 15,43μ. στο μίτινγκ στη Μαδρίτη. Η ίδια πιστεύει πως μπορούσε να πάει μακρύτερα στον ανοιχτό, αν δεν υπήρχε ο Covid-19. «Ήρθα από μια σεζόν του κλειστού, όπου ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση και δούλευα για τα 15,50μ. Ειλικρινά πιστεύω ότι αν δεν υπήρχε το lockdown και η πανδημία θα γιόρταζα τώρα ένα ολυμπιακό μετάλλιο με καλύτερη επίδοση από τα 15,43μ. Αλλά είμαι αθλήτρια που πάντα θέλει περισσότερα και παρά το ότι συνέβη το 2020. Είμαι πεπεισμένη ότι το 2021 θα φέρει περισσότερες χαρές και θα βρεθώ σε ακόμη καλύτερη κατάσταση», δήλωσε η άλτρια από το Καράκας που έχει ύψος 1,92μ.

Φωτογραφία: azsportsimages

Δείτε Επίσης

Στη Ρώμη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου της που έγινε διαδικτυακά αποφάσισε να αναθέσει στην ιταλική πρωτεύουσα την επόμενη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανοιχτού.