Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Τραυματίστηκε ο Πανταζής και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ

Γλίτωσε τα χειρότερα όπως φαίνεται από τις πρώτες εκτιμήσεις ο Ανδρέας Πανταζής, που είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στη διάρκεια της σημερινής του προπόνησης στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ΚΑΤ.

Του Τόλη Λελεκίδη

Ο προπονητής του Δημήτρης Βασιλικός, που είναι συνέχεια μαζί με τον αθλητή του και βρίσκεται στο νοσοκομείο, είπε στο Athletics magazine.

«Το σημαντικό είναι πως δεν κινδυνεύει. Φαίνεται πως είναι ένα επιφανειακό τραύμα και ίσως χρειαστεί ράμματα. Είναι όμως σε εξέλιξη η κατάσταση και θα περιμένουμε τι θα πουν οι γιατροί», λέει ο ομοσπονδιακός προπονητής που ήταν φανερά σοκαρισμένος από το περιστατικό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκονταν στα βάρη, όταν σε ένα στρίψιμο πέρασε κυριολεκτικά μέσα από την τζαμαρία και την έκανε θρύψαλα. Φαίνεται πως έχει ένα σκίσιμο στο χέρι και ευτυχώς έχει γλιτώσει τα χειρότερα σε πρώτη φάση.

Ευχή είναι για να επανέλθει γρήγορα ο νεαρός άλτης και να «κυνηγήσει» τους στόχους που έχει βάλει με τον προπονητή του για τη νέα σεζόν. Ο 20χρονος τριπλουνίστας του ΑΟ Μεγάρων είχε κάνει μια εξαιρετική σεζόν την περσινή χρονιά πηδώντας 16,08μ. και είχε φθάσει στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου με άλμα στα 15,91μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Μπόρος της Σουηδίας, ενώ φέτος παρά την πανδημία με τον κορωνοϊό που του στέρησε αγώνες, έκανε ατομικό με 16,09μ. Επίσης, στον κλειστό πήδηξε στο τριπλούν 16,26μ.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί ο Ανδρέας Πανταζής έκοψε τον τένοντα του αντίχειρά του, καθώς και τον τρικέφαλο του χεριού του. Πιο συγκεκριμένα έχει ρήξη στον τένοντα στο 30 με 40% και δύο εκατοστά κόψιμο στον τρικέφαλο. Του έγιναν ράμματα και του τοποθετήθηκε γύψος. Αποτέλεσμα αυτού είναι πως θα απουσιάζει για αρκετό διάστημα από τις προπονήσεις.

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!