Το Μαρούσι μπαίνει δυναμικά μπροστά με το «Run Maroussi 2024-Σπύρος Λούης»

Το Run Maroussi επιστρέφει ύστερα από 5 χρόνια, αφιερωμένο στη μνήμη του εμβληματικού Σπύρου Λούη, μετά την πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θοδωρή Αμπατζόγλου.

Το Μαρούσι μπαίνει δυναμικά μπροστά με το «Run Maroussi 2024-Σπύρος Λούης»

«Μία πόλη που έχει μακρά ιστορία στα αθλητικά γεγονότα, δεν θα μπορούσε να λείπει πια από τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Ξεκινάμε το RUN MAROUSSI – Σπύρος Λούης και θα το αναπτύξουμε τα επόμενα χρόνια, εδραιώνοντάς του ως δρομικό γεγονός. Εντάσσεται στο πλαίσιο μίας γενικότερης προσπάθειας διεύρυνσης που θα κάνουμε ως Δήμος σε μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Θέλουμε να παρακινήσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερους πολίτες, όλων των φύλων, και των ηλικιών να υιοθετήσουν μορφές άθλησης και εναλλακτικών τρόπων ζωής με σκοπό τη γενικότερη ευεξία του πληθυσμού και αυτό θα είναι δομικό στοιχείο της πολιτικής μας», ήταν τα λόγια του κ. Αμπατζόγλου στη Συνέντευξη Τύπου, που διεξήχθη στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, για τη διοργάνωση που θα λάβει χώρα στις 3 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή.

Το «Run Maroussi – Σπύρος Λούης 2024» θα διεξαχθεί στην πόλη του Αμαρουσίου με αφετηρία το Δημαρχιακό Μέγαρο (άγαλμα Σπύρου Λούη) με ώρες εκκίνησης:

  • Αγώνας Δρόμους 10 χλμ: 9π.μ (δικαίωμα συμμετοχής αθλητές και αθλήτριες από 16 ετών και άνω γεννημένοι 2008)
  • Αγώνας Δρόμου 5 χλμ: 10:30π.μ (δικαίωμα συμμετοχής αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και άνω, γεννημένοι 2011)
  • Παιδικός Αγώνας, 650μ.: 10:35π.μ (δικαίωμα συμμετοχής αγόρια και κορίτσια γεννημένα 2012-2013-2014 και 2015).

Ο κ. Θοδωρής Αμπατζόγλου τόνισε την αποφασιστικότητα του Δήμου να μπει δυναμικό στις αθλητικές εκδηλώσεις, γεγονός που πιστοποίησε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλαος Πέππας:

«Σε μία εποχή τη διοργάνωση μετά  σε μία εποχή που η επιταγή του «ζήσε αθλητικά, ζήσε δρομικά» αναδεικνύεται πιο απαραίτητη από ποτέ για τον σύγχρονο πολίτη, το Μαρούσι λέει «παρών» με μία σημαντική δρομική διοργάνωση, με τη συμμετοχή και Ελλήνων πρωταθλητών μας».

Η Πρέσβειρα του Αγώνα, Αναστασία Μαρινάκου, βαλκανιονίκης στο κλειστό Στίβου της Κωνσταντινούπολης στα 3000μ., και με χρυσό μετάλλιο στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ, είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να έχω επιλεγεί από τον Δήμο Αμαρουσίου ως Πρέσβειρα του Αγώνα. Είναι σημαντικό να διεξάγονται αγώνες μαζικής προσέλευσης, καθώς κι εμείς έχουμε την ευκαιρία να τεστάρουμε δυνάμεις και να κάνουμε μία καλή προπόνηση ενόψει των υποχρεώσεών μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι πρωταθλητές που συμπλήρωναν το πάνελ της Συνέντευξης Τύπου, η Ειρήνη Τσουπάκη, Ανθή Κυριακοπούλου και Σέργιος Διακοστεφανής, που τόνισαν τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας στον γενικότερο πληθυσμό αλλά και τη μεγάλη ικανοποίησή τους για τη δυνατότητα που δίνεται στους ίδιους να τσεκάρουν την ατομική αγωνιστική τους ετοιμότητα.

Η επίσης Πρέσβειρα του Αγώνα, Μαρία Πολύζου, πρώην πρωταθλήτρια, κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ Μαραθωνίου δρόμου στις γυναίκες, ειδική σύμβουλος του Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση,  και γνωστή για τις ακτιβιστικές κοινωνικές δράσεις της, ενημέρωσε ότι την ημέρα του αγώνα ειδικό θα μπορεί να λαμβάνει δείγμα από πολίτες που θέλουν να γίνουν δότες μυελού των οστών, για τους συνανθρώπους μας που ταλαιπωρούνται από νεοπλασίες. Σημειώνεται ότι η διαδικασία είναι ανώδυνη και εξαιρετικά απλή.

Παρόντες στη Συνέντευξη Τύπου για το «Run Maroussi 2024- Σπύρος Λούης» ήταν και εκπρόσωποι των συμπεριληπτικών Οργανισμών «Τρέξε Μαζί μου», ο Γιώργος Παπαδάκης και «Δρομείς Ελπίδας», ο Μίλτος Μητσιάς καθώς ο αγώνας θα έχει και δρομείς με αναπηρικά καροτσάκια και τους συνοδούς τους.

Τη Συνέντευξη Τύπου κόσμησαν με την παρουσία τους επίσης, οι Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές μας Γιώργος Τζελίλης, Ολγα Βασδέκη, Μαρίνα Αθανασίου, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Γιάννη Κούρου, του μεγαλύτερου εν ζωή δρομέα υπερ-Μαραθώνιων Αποστάσεων, που υπογράμμισε την ανάγκη διάδοσης του δρομικού κινήματος συντεταγμένα αλλά και αναφέρθηκε στον Σπύρο Λούη και την σπουδαία ιστορία που τον ακολουθεί.

Λεπτομέρειες και εγγραφές αλλά και τους όρους συμμετοχής στην ιστοσελίδα  https://runmaroussi.gr/

Δείτε Επίσης

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Η Οργανωτική επιτροπή του Zagori Mountain Running ζητάει συγνώμη για την όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε και δεν μπορέσατε χτες να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας και δίνει παράταση στις εγγραφές όλων των αγώνων των BASIC πακέτων μέχρι Τρίτη 09/07/2024 στις 23:59