Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Το Athletics-magazine.gr εμπνεύστηκε από τον Κωσταντίνο Γκελαούζο

Το ρεκόρ του Κώστα Γκελαούζου συνέπεσε με την κυκλοφορία του Ημερολογίου Τρέχοντας το 2021 με το Αthletics Μagazine με τον ίδιο στο εξώφυλλο.

Του Λευθέρη Πλακίδα

Με τη χθεσινή του εμφάνιση και το ατομικό ρεκόρ που πέτυχε ο Κώστας Γκελαούζος μας πρόσφερε όλους μία τεράστια χαρά. Για εμάς, στο Athletics magazine ακόμη μεγαλύτερη, γιατί έχουμε δημιουργήσει και κυκλοφορεί από 9/12/2020, το Ημερολόγιο Τρέχοντας το 2021 με το Αthletics magazine, που είχαμε επιλέξει να είναι στο εξώφυλλο ο μεγάλος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος. 

Το ημερολόγιο ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ 2021 με το Athletics Magazine

Η υπέροχη αυτή συγκυρία είναι ένας ευχάριστος οιωνός. Ενόψει της νέας χρονιάς που όλοι θέλουμε να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Το ατομικό ρεκόρ με 2.14.44 είναι η έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα και είναι πολύ κοντά στο Πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει εδώ και δεκαετίες (1988) ο μεγάλος Σπύρος Ανδριόπουλος με 2.12.04.

Ο 30χρονος δρομέας έχει όλες τις προδιαγραφές να κατέβει και άλλο. Και ίσως γιατί όχι μέσα στα επόμενα χρόνια να πέσει και κάτω από 2.10 που θα είναι μαγικό για τα Ελληνικά δεδομένα. Αλλά όχι ακατόρθωτο για έναν αθλητή με την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του Γκελαούζου. Το 2.14 που πέτυχε σήμερα στη Βαλένθια θύμισε σε όλους μας ότι είχε από το 2003 να πλησιάσει κάποιος μαραθωνοδρόμος τέτοιες επιδόσεις , όταν ο Νίκος Πολιάς (ο πολυνίκης της Κλασικής διαδρομής) είχε κάνει τότε 2.13.53Στο 2.13 ήταν και ο Βασίλης Ζαμπέλης από το 2002 και ο Παναγιώτης Χαραμής από το 2000. Είναι οι αθλητές που προηγούνται στη σχετική λίστα με τους πιο γρήγορους χρόνους σε Μαραθώνιο. 

Ο Κωσταντίνος Γκελαούζος που άντεξε όλη τη χρονιά χωρίς αγώνες, με μικρή οικονομική υποστήριξη και με όλους τους περιορισμούς που είχε για όλους τους πρωταθλητές του στίβου λόγω των συνθηκών, πέτυχε να κάνει ένα ατομικό ρεκόρ πολύ κοντά στο να πιάσει και όριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Αν ίσχυε το παλιό όριο θα είχε προκριθεί. Έχει πλέον την πιθανότητα την Άνοιξη να συμμετέχει σε κάποιον από τους καλούς Μαραθωνίους της Ευρώπης και να πάει λίγο καλύτερα και να κατέβει σε χρόνους που να του δώσουν την πρόκριση. Είναι στην καλύτερη του ηλικία, έχει το σώμα και το πνεύμα για να πετύχει μεγάλες επιδόσεις και το μόνο που χρειάζεται είναι να τον στηρίζουν οι χορηγοί, όπως η Arla Protein, και να μπορεί να κάνει τις προπονήσεις που θέλει. Ο προπονητής που τον οδήγησε μέχρι εδώ, ο Χρήστος Παπαχρήστος, πίστευε ότι μπορεί να φτάσει αυτούς τους χρόνους και τώρα αισθάνεται ότι μπορεί να πάει ακόμη χαμηλότερα. 

Σε λίγες μέρες αλλάζει η χρονιά. Μια χρονιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλη την ανθρωπότητα. Για τον Γκελαούζο το 2020 θα είναι σίγουρα αξέχαστο, αφού παρά την πρωτόγνωρη εποχή που διανύουμε, πέτυχε αυτό το ατομικό ρεκόρ, που τον τοποθετεί στο Πάνθεον των Ελλήνων Μαραθωνοδρόμων. Στις τελευταίες λευκές σελίδες του ημερολογίου του 2020 ο Κώστας Γκελαούζος έγραψε τη δική του ιστορία, στην εκπνοή του χρόνου. 

Είμαστε σίγουροι πως το 2021 θα του φέρει και άλλες διακρίσεις. Όλοι εμείς, στο Athletics magazine, είμαστε αισιόδοξοι πως το νέο έτος θα είναι γεμάτο μεγάλες στιγμές που θα γεμίσουν τις σελίδες του νέου ημερολογίου του 2021.

Το Ημερολόγιο Τρέχοντας το 2021 με το Athletics Magazine κυκλοφορεί στις 9/12/2020 και μπορείτε να το προπαραγγείλετε με δωρεάν ταχυδρομικά έξοδα από εδώ.

To Ημερολόγιο ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ 2021 με το Ahtletics Magazine
με το λογότυπο της Arla Protein, χορηγού του Κώστα Γκελαούζου

Δείτε Επίσης

Τρέχοντας με την καρδιά

Δημήτρης Στεργίου Ειδικός Καρδιολόγος. Μετεκπαιδευθείς στην Υπερηχοκαρδιογραφία στο Nebraska Medical Center στις ΗΠΑ. Εξειδικευθείς στην Αθλητική Καρδιολογία και στις Μυοκαρδιοπάθειες στο St George’s University Hospital στο Λονδίνο.Επικεφαλής του Ιατρείου Αθλητικής Καρδιολογίας “Cardiosports”. Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός δρομέων σε αγώνες υψηλών καρδιακών απαιτήσεων, όπως ο ημιμαραθώνιος, ο μαραθώνιος, και οι υπερ-αποστάσεις, καθιστά επιβεβλημένη την ολοκληρωμένη παρουσίαση […]

Η ΕΑ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για τα μίτινγκ του 2021

Μπορεί η πανδημία του ιού covid-19 να ανέτρεψε όλα τα δεδομένα σε σχέση με την αγωνιστική σεζόν το 2020, ωστόσο ο σχεδιασμός για το επόμενο έτος δεν μένει πίσω. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχοντας προηγουμένως προχωρήσει σε τηλεργασία με τις ομοσπονδίες μέλη της, ανακοίνωσε το αγωνιστικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς. Σύμφωνα με αυτό η χώρα μας […]