Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Θέλει να δώσει συνέχεια στις εμφανίσεις της περσινής σεζόν

Το 2020 ήταν μια χρονιά με πολλές ιδιαιτερότητες, ωστόσο στη μικρή θερινή αγωνιστική σεζόν, που προέκυψε δεν έλειψαν οι ελπιδοφόρες επιδόσεις.

Ο Αλέξανδρος Περιστέρης ήταν ένας από τους αθλητές που τράβηξαν την προσοχή, αφού πέτυχε επιδόσεις που του επιτρέπουν να σκέφτεται τη συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις. Ο 23χρονος άλτης του μήκους αναδείχθηκε νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας, ενώ νωρίτερα κατάφερε να “προσγειωθεί” στα 8,06 μ. στα Παπαφλέσσεια και να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ.

 “Στην πρώτη καραντίνα, όπου είχαμε μείνει καιρό έξω από τα στάδια, δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε προπονήσεις με βάρη κι έτσι επικεντρωθήκαμε στην τεχνική, στο τρέξιμο την ταχύτητα και το πάτημα μου. Αυτό ήταν νομίζω το διαφορετικό που κάναμε και έφερε τα αποτελέσματα.
Από την άλλη για να βγει ένα καλό άλμα είναι σημαντικό να υπάρχουν και οι ανάλογες συνθήκες. Κι εγώ είχα την τύχη να βρω καλές συνθήκες σε κάποιους από τους αγώνες που έκανα. Επίσης, μέσα σε σύντομα διάστημα έκανα αρκετούς αγώνες, αρκετά άλματα κι έτσι μέσα από αυτά ήρθαν και οι καλές προσπάθειες”, εξήγησε ο 23χρονος, που τις τελευταίες σεζόν επικεντρώθηκε στο μήκος και άφησε τα ψηλά εμπόδια, αγώνισμα στο οποίο επίσης ξεχώρισε στο παρελθόν.

Υπό κανονικές συνθήκες, ο Περιστέρης θα επικεντρωνόταν στους αγώνες του χειμώνα, με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Τορούν, αφού έχει ήδη το όριο για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ωστόσο μια σύσπαση στη μέση, η οποία τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, του αλλάζει τα σχέδια. “Ταλαιπωρούμαι από μια σύσπαση στη μέση, οπότε αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα για τους αγώνες του χειμώνα. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των θεραπειών και τα αποτελέσματα που θα φέρουν. Ο στόχος είναι να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, στον ανοιχτό στίβο. Σίγουρα θέλω να βελτιώσω το ρεκόρ μου και να δείξω σταθερότητα σε μεγαλύτερα άλματα”. Ο Περιστέρης γυμνάζεται με τους γονείς του Θανάση Περιστέρη και Φλορεντίνα Στεφάν. “Είναι μια συνεργασία που αποδίδει, οπότε αυτό είναι που μένει στο τέλος. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες, προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες και να μην υπάρχουν εντάσεις. Ωστόσο δουλεύει καλά. Ακόμη και οι συζητήσεις στο σπίτι, σε σχέση με θέματα προπονήσεις με έχουν βοηθήσει”, κατέληξε ο αθλητής, που από φέτος είναι ο 12ος Έλληνας άλτης του μήκους όλων των εποχών στη χώρα μας, σε ένα αγώνισμα, όπου διαχρονικά οι πρωταθλητές μας πετυχαίνουν σπουδαίες επιδόσεις.

Φωτογραφία: Nassos Triantafyllou / azsportsimages

Δείτε Επίσης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο Μαραθώνιος Κρήτης

Με ρεκόρ εγγραφών τους 2.800 δρομείς και ρεκόρ τερματισάντων στον Μαραθώνιο δρόμο  από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε ο 8ος μαραθώνιος Κρήτης ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη. Με πάνω από 300 εθελοντές και 50 μοτοσυκλέτες των Λεσχών Varadero  και Κλασσικής  και παραπάνω από 200 μέλη της Τροχαίας […]