Το Νο 1 Περιοδικό για τον Ελληνικό Στίβο

Πήρε το «πράσινο φως» η Σπυριδούλα Καρύδη

Τις προπονήσεις έχει ξεκινήσει η Σπυριδούλα Καρύδη, καθώς μετά τη μαγνητική που έκανε ο γιατρός της έδωσε το «πράσινο φως» να μπει κανονικά.

Του Τόλη Λελεκίδη

Τα νέα ήταν ευχάριστα για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που γυμνάζεται στο ΟΑΚΑ με τον Γιώργο Πομάσκι. Ο γιατρός του ΣΕΓΑΣ Διονύσης Χίσσας εξέτασε την νεαρή αθλήτρια και η μαγνητική είναι «καθαρή». Έτσι, θα μπει κανονικά στις προπονήσεις για να δει κιόλας αν το πόδι που είχε το πρόβλημα δεν θα την ενοχλήσει πάλι. Αν πάνε όλα καλά θα μπει κανονικά στη σεζόν του κλειστού, αλλά ο μεγάλος στόχος της είναι το καλοκαίρι ο ανοιχτός, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Μπέργκεν.

Ως γνωστόν η Κερκυραία άλτρια έφυγε από το «νησί των Φαιάκων» για να έρθει να συνεχίσει στην Αθήνα, δίπλα στον ομοσπονδιακό προπονητή, ενώ θα είναι δίπλα και στην κορυφαία Βούλα Παπαχρήστου, που επέστρεψε στον παλιό της προπονητή, μετά τη λύση της συνεργασίας της με τον Δημήτρη Βασιλικό.

Φέτος η Σπυριδούλα Καρύδη είχε μια εντυπωσιακή χρονιά, παρά το γεγονός πως η πανδημία με τον κορωνοϊό δημιούργησε πολλά προβλήματα στις προπονήσεις, αλλά και στους αγώνες, αφού αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν πολλές διοργανώσεις. Πήδηξε στο τριπλούν 14,12μ. και στο μήκος 6,71μ.

Δείτε Επίσης

Με υψηλές προσδοκίες για τη νέα χρονιά

Οι Ακαδημαϊκές υποχρεώσεις της Παναγιώτας Δόση μπορεί να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο εκείνη έχει επιλέξει ως σημείο αναφοράς για την προετοιμασία της νέας χρονιά, την πόλη των Ιωαννίνων, στην οποία βρήκε τις κατάλληλες για εκείνη συνθήκες προετοιμασίας.

Ο Τσιμίνος, τα ρεκόρ και η “ώρα μηδέν” της Κέρκυρας

2 Οκτωβρίου 1980. Ένας Κερκυραίος αθλητής, ο Αρσένης Τσιμίνος  καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 2000μ. Φ.Ε, ήταν το 9Ο εκείνη τη χρονιά (!), το 2ο για Έλληνα αθλητή (μετά τον Χρήστο Παπανικολάου στο άλμα επί κοντώ) εκπλήσσοντας τους πάντες, όχι μόνο για το ρεκόρ, όσο για τις συνθήκες προπόνησης στον τόπο του. Χωρίς λίμνη Φ.Ε., […]