Ο virtual μαραθώνιος της Αθήνας 2020 τιμά το επετειακό έτος “Θερμοπύλες- Σαλαμίνα 2020”

Τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας τιμά ο Virtual Μαραθώνιος της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 22 Νοεμβρίου 2020.

Με στόχο, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, να σταλεί ένα δυνατό μήνυμα πως διαχρονικά οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, η Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Στον Αγώνα θα πάρουν μέρος, φορώντας μπλουζάκι με το λογότυπο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» Έλληνες ολυμπιονίκες και πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ με τη στήριξη του ΣΕΓΑΣ, θα επικοινωνηθούν παγκοσμίως, μέσα από τα social media αλλά και με τη διανομή υλικού στους δρομείς, οι πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά που ξεκίνησαν από την χώρα μας 2.500 χρόνια πριν για να αποτελέσουν τα θεμέλια του Δυτικού Πολιτισμού.

«Είμαι βαθύτατα συγκινημένη που ο φετινός Virtual Μαραθώνιος της Αθήνας τιμά την Εθνική Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ο Μαραθώνιος 2020 φέρει ακόμα περισσότερους συμβολισμούς, καθώς πραγματοποιείται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες που δοκιμάζουν όχι μόνον τους Έλληνες, αλλά ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Νιώθω πως τα μηνύματα της Ανδρείας, της Αρετής και της Ελευθερίας που μας κληροδοτούν οι αγώνες των Ελλήνων είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ που τιμά το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020». Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους Έλληνες Ολυμπιονίκες και τους Θρύλους του 2004 που θα τρέξουν μεταφέροντας σε ολόκληρο τον κόσμο τη δύναμη και την αισιοδοξία που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη», δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος δήλωσε: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο αγώνας που αναδεικνύει περισσότερο από κάθε άλλον τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της δύναμης της ελεύθερης ανθρώπινης βούλησης, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις τιμής της επετείου των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Πολύ περισσότερο, όταν η Μάχη του Μαραθώνα, ιστορική αιτία της γέννησης του Μαραθωνίου, αποτελεί μέρος της τιτάνιας προσπάθειας των Ελλήνων στους πολέμους με τους Πέρσες, το αποτέλεσμα των οποίων έδωσε τη δυνατότητα να ανθίσει η Δημοκρατία και να αναπτυχθεί ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός».

Η ομάδα του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» αποτελείται από τους παρακάτω Βούλα Πατουλίδου, Αννα Κορακάκη, Πύρρο Δήμα, Νίκο Κακλαμανάκη, Νίκη Μπακογιάννη, Σοφία Μπεκατώρου, Λευτέρη Πετρούνια, Βασίλη Πολύμερο, Ειρήνη Αϊνδιλή , Χρύσα Μπισκιτζή, Τραϊανό Δέλλα, Γιώργο Καραγκούνη, Κώστα Κατσουράνη, Βασίλη Λάκη, Άγγελο Μπασινά, Τάκη Φύσσα, Άγγελο Χαριστέα.

Δείτε Επίσης

The Uniform of Hope

The Uniform of Hope

Τατιάνα Μπλάτνικ και η Breathe Hellas ξεκινούν Εθνική Καμπάνια Ευαισθητοποίησης σχετικά με την ψυχική υγεία των νέων στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα της Team Hellas στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τους προκριματικούς αγώνες και χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ. ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ Kωπηλασία 10:00 προκριματικά σκιφ ανδρών – Στέφανος Ντούσκος Κολύμβηση 12:00 προκριματικά 100μ πεταλούδα γυναικών – Αννα Ντουντουνάκη, Γεωργία Δαμασιώτη 4Χ100μ ελεύθερο ανδρών  – Στέργιος Μπίλας/Ανδρέας Βαζαίος/Κριστιάν Γκολομέεβ/Οδυσσέας Μελαδίνης ή […]