Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Να σπάσουν τα «φράγματα» στο επί κοντώ

Ο Σάββας Κεφαλίδης έχει δημιουργήσει ένα καλό γκρουπ επικοντιστών στις Σέρρες και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν δύο παιδιά η Εύα Κοτσαχείλη και ο Στέφανος Τσολακίδης.

Του Τόλη Λελεκίδη

Ο Έλληνας προπονητής αυτή την εποχή μοιράζει την προπόνηση των αθλητών του δύο φορές στις Σέρρες και δύο στη Θεσσαλονίκη.

«Η προετοιμασία πάει καλά ως τώρα. Ξεκινήσαμε καλά και είμαστε ήδη στην τρίτη εβδομάδα. Και για τα δύο παιδιά ο στόχος είναι να βελτιωθούν και να σπάσουν τα ατομικά τους ρεκόρ και παράλληλα τα «φράγματα» των 5 και 4 μέτρων. Ο Στέφανος είναι πρώτη χρονιά στην κατηγορία Κ23 και ο σκοπός είναι να είναι ανταγωνιστικός και να πάει πάνω από τα 5 μέτρα». Ο 19χρονος, γεννημένος το 2001, έχει ατομικό ρεκόρ από πέρσι 4,90μ. που πέτυχε τόσο στον ανοιχτό, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 στα Ιωάννινα, όσο και στον κλειστό σε αγώνες στη Θεσσαλονίκη.

«Η Εύα είναι και εκείνη πρώτη χρονιά στην Κ23 φέτος, έχοντας αφήσει πίσω της την κατηγορία Κ20. Ο βασικός στόχος είναι να περάσει το φράγμα των 4 μέτρων», λέει ο Σάββας Κεφαλίδης για τη νεαρή επικοντίστρια. Η 19χρονη, γεννημένη τον Μάιο του 2001, έχει ατομικό ρεκόρ 3,85μ. από το 2018, αλλά το απόλυτό της ατομικό ρεκόρ το έχει πετύχει φέτος στον κλειστό σε αγώνες στη Θεσσαλονίκη με 3,93μ.

Να αναφέρουμε ότι του χρόνου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Μπέργκεν (8-11 Ιουλίου) το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Δείτε Επίσης

Σαν να μην πέρασε μια μέρα… στο Ioannina Lake Run

Σαν να μην πέρασε μια μέρα… στο Ioannina Lake Run

Από εκεί που κόπηκε το νήμα το 2020, όταν η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε φρένο στους δωρεάν αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα του Ioannina Lake Run, το ξανάπιασε φέτος η διοργάνωση, με τη δίψα μικρών και μεγάλων για συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία.